מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על מחיקת בקשה למחיקת כותרת ומתן רשות להתגונן

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 11.5.2020, ניתנה החלטתו של בית המשפט קמא בבקשת המבקשת למחיקת כותרת התביעה, ולחילופין למתן רשות להיתגונן.
ביום 30.6.2020 פנתה המשיבה אל בית המשפט קמא בבקשה ליתן פסק דין, משלא הופקד הסכום הנידרש כדי ליתן רשות להיתגונן, משלא הוגשה בקשת רשות ערעור על ידי המבקשת, ומשחלף המועד לעשות כן. ביום 1.7.2020 נחתמה פסיקתה על ידי בית המשפט קמא, במסגרתה המבקשת חויבה לשאת במלוא סכום התביעה, וכן בהוצאות המשיבה ובשכר טירחת עורך דין (להלן: "פסק הדין").
...
בכל הנוגע לבקשה ליתן רשות להתגונן, חרף קלישות טענות המבקשת ועל אף פסק הדין שניתן בהליך הקודם, מצא בית המשפט קמא כי יש ליתן הרשות, אך זו הותנתה בהפקדת מלוא סכום התביעה עד ליום 15.6.2020.
משכך, הנטל רובץ על כתפי המבקשת להוכיח מדוע אין להחיל בענייננו את "כלל הידיעה". המבקשת צרפה לבקשת רשות הערעור שלפניי את תצהירו של עורך הדין יאסין (נספח ט'), וזאת בלא שנכללו בגוף הבקשה טענות מפורטות כדבעי באשר לאמור בתצהיר זה. בתצהירו מציין עורך הדין יאסין כי לא קיבל עותק מפסק הדין, כי מעולם לא צפה בפסק הדין ב"נט המשפט", וכן כי "ככל הנראה באותו מועד הוגשה בקשה ממשרדו במסגרת התיק הנ"ל להארכת מועד ע"י המזכירה והיא זו שעיינה בהחלטה ולא העבירה לידי". עוד הוצהר כי לא ניתן היה לגבות תצהיר מאת המזכירה, מחמת שהיא נתונה בחופשת מחלה לאחר שנדבקה בנגיף הקורונה (ביני לביני, תצהיר כאמור הוגש לתיק ע"א 19611-04-21 הנ"ל, אך לא לבקשה שלפניי, וממילא סבורני כי אין בתצהיר זה כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי).
מן המקובץ לעיל, ועיקרו כי לא מצאתי לקבל את עמדת המבקשת לפיה לא ידעה על פסק הדין ומשלא עמדה המבקשת בנטל להוכיח כי אין להעדיף בענייננו את "כלל הידיעה", מתקבלת המסקנה כי בדין דחה בית המשפט קמא את הבקשה ליתן למבקשת ארכה לעתור לביטול פסק הדין.
סוף דבר השורה התחתונה היא, כי בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב - יפו (כב' השופטת נאוה ברוורמן) מיום 14.3.22 בת.א. 59780-11-20 במסגרתה נקבע כי לא יינתן היתר להגשת תביעה שכנגד.
על ההחלטה לתת רשות להיתגונן ולא למחוק כותרת לא ניתן להשיג בשלהי מרץ 2022 (במידת הצורך ניתן להשיג על ההחלטה בזכות במסגרת ערעור על פסק הדין).
...
דין הערעור להידחות, כאמור, לגופו.
לעניין זה ראה גם החלטתי מיום 9/5/21 ברע"א 7535-05-21 ברק עופר נ' הרצוג פוקס נאמן ושות'- עורכי דין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך 3.1 ביום 7.6.20 הוגשה התביעה דנן בסדר דין מקוצר, וביום 23.8.20 הוגשה בקשה למחיקת כותרת ולחילופין – למתן רשות להיתגונן.
חרף האמור, ומאחר ובאותו שלב ביקשתי להבין מהן המחלוקות בין הצדדים, הוריתי לשניהם להגיש פירוט בנוגע לשני הפרויקטים, ובהחלטתי מיום 24.3.21 אף נכתב על ידי במפורש, כי – "ככל שאין התאמה בין הנטען באותה הודעה [שהוגשה ביום 16.2.21 בידי התובעת – ר.ב.] לבין הנתבע בכתב התביעה – וככל שכתב התביעה לא יתוקן (או יובהר) – תשא בתוצאות לכך התובעת בסיום ההליך, כאשר תביעתה תידחה מחמת הרחבת חזית". 3.7 ביום 8.4.21 הגישה הנתבעת בקשת רשות ערעור על החלטתי מיום 4.3.21 ומיום 24.3.21 הנ"ל (רע"א 16625-04-21), אשר נדחתה ללא תגובת התובעת ביום 13.4.21.
3.8 ביום 4.5.21 דחיתי את בקשת התובעת לעיקול כספי הערובה שהופקדה בידי הנתבעת בבקשת רשות העירעור, תוך שציינתי בין היתר, כי "בית המשפט מנסה לדלות מהצדדים – ובראש ובראשונה מהתובעת, את הרכב החיוב נשוא ההליך". 3.9 ביום 24.5.21 ניתנה החלטתי בבק' מס' 15 בה נרשם כי אין בדעתי "להוסיף להפציר בצדדים להביא טיעוניהם באופן ברור וסדור", ובהחלטה נוספת מאותו יום הוריתי על הגשת ראיותיהם.
...
5.5 על כן, אני מקבלת את טענתה של הנתבעת כי התובעת כלל לא תבעה ממנה חוב בגין פרויקט טל פלטינום, וכי טענותיה בעניין חוב כאמור מהוות הרחבת חזית אסורה, שהנתבעת התנגדה לה מרגע שהיה ברור כי התובעת טוענת לחוב גם ביחס לפרויקט זה. אדגיש, כי מניסוחו המעורפל של כתב התביעה לא ברור כי קיים חוב ביחס לפרויקט טל פלטינום, והדבר עלה באופן ברור לראשונה רק בהודעת התובעת מיום 26.11.20 – אליה גם צורפה, לראשונה, דרישת תשלום ביחס לפרויקט זה כנספח 2 – מסמך שכלל לא צורף לכתב התביעה.
7.4 עם זאת, בשים לב למפורט עד כה, ומאחר ואין מחלוקת כי התובעת לא השלימה את העבודות בהתאם להסכם בפרויקט ONCE, ולמעשה ביצעה (לפי הנתבעת) רק 64% מהשלב הראשון בהתאם להסכם – המזכה בתשלום של 17% מהתמורה בלבד, עובדה המלמדת על כמות העבודה שעוד נותרה לה לבצע ואשר אין חולק כי בוצעה בידי קבלן משנה אחר, אני סבורה כי יש להורות על עיכובו של פסק דין זה עד להכרעה חלוטה בהליך המקביל, ואסביר: 7.4.1 אני סבורה כי מהראיות שהובאו לפניי עלה שהייתה הפרה של ההסכם ביחס לפרויקט ONCE מבחינתה של התובעת – אשר לא השלימה אפילו את השלב הראשון של העבודה בהתאם להסכם, כאשר לטענתה הדבר נעשה בעטיו של חוב של הנתבעת בפרויקט טל פלטינום, אלא שלא הוכח לפניי כל חוב כאמור בפרויקט טל פלטינום.
7.5 בנוסף, גם הנתבעת הפרה התחייבותה כלפי התובעת בפרויקט ONCE עת נותרה חייבת לה את הסכום הנקוב לעיל; עם זאת, אני סבורה כי אי ביצוע התשלום בידי הנתבעת נבע מהפסקת העבודה ע"י התובעת, והדבר הוכח לפניי בראיות שהובאו: 7.5.1 הנתבעת צירפה מספר מכתבים שנשלחו לתובעת, בזמן אמת, בהם מבקשת הנתבעת ממנה לחזור לעבודה הן בפרויקט טל פלטינום והן בפרויקט ONCE (נספחים ג - ו לתצהיר מר עופר שגיב מטעם הנתבעת), כאשר המענה היחיד שניתן בידי התובעת היה ביום 14.2.16 ולפיו "לא יעזרו כל הטלפונים והבקשות" (נספח ז לתצהיר מר עופר שגיב).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעות הגישו ביום 30.5.19 בקשות למחיקת כותרת ומתן רשות להיתגונן בהן טענו, בין היתר, שמורנה עשתה דין לעצמה, שלחה סחורה וחשבוניות כרצונה וללא תאום וללא הזמנה מהן, ומנגד מסרבת לקבל סחורה שלא הוזמנה ואשר לגליק אין בה צורך ובהתאם, מורנה מסרבת לזכות בגינה.
בשים לב להערת ערכאת העירעור שדנה בבקשה לעיכוב המשך שמיעת התביעות, ביהמ"ש הורה על זימון המומחה לחקירה.
...
עוד טענה, שעם החתימה על הסכם ההתקשרות, ובהתאם לסיכום בין הצדדים, היא סיפקה לחנויות גליק סחורה רבה ובשווי כולל של מאות אלפי ₪.
העד, עו"ד א. בלזר: מנהלת הרשת, הגברת רעות לב. כב' הש' הדר: למה היא לא הגישה תצהיר? העד, עו"ד א. בלזר: לא חשבנו שזה כל כך נצרך לבירור העובדות כאן, מה בדיוק הזמנו או לא" אהרון האשים בעדותו את מורנה בזיוף ההסכם וטען שלאחר הפגישה קיבל הסכם שונה מההסכם שסוכם: "ת: כן, כתוב ככה. אני מקבל מייל ממר טל ב-15.3.18, הוא כותב לי 'היי, ארה'לה, רצ"ב הסכם לחתימה'. אני פותח ההסכם ומגלה שזה הסכם שונה לגמרי ממה שסוכם ביום שישבנו שם אני והגברת רעות לב וזה. אני לוקח את ההסכם הזה שמצורף כאן בנספח 3, מתקן אותו בהתאם לסיכומים בדיוק." בהמשך חקירתו, אהרון טען שמורנה הציגה מסמך שלא הוא חתם עליו.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב גליק וסימה לשלם למורנה כלהלן: הסך של 78,826 ₪ צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטתו מיום 28.12.2022 (להלן: ההחלטה 3) קבע בית המשפט קמא כי התביעה עומדת בדרישות סעיף 202 לתקנות שכן היא נסמכת על "ראשית ראיה בכתב" ומשכך נדחתה הבקשה למחיקת כותרת.
לאחר חקירת מנהל המערערת על תצהירו דחה בית המשפט קמא את בקשת הרשות להיתגונן בהיותה "הגנת בדים" כמוסק מהמנעות מנהל המערערת ממתן הסבר למשיכת השיק וההפניה למסמך ההיתחייבות שהושאר מחוץ לפסק הדין המוסכם.
נוסף על כך, נקבע בהחלטה 2 כי המערערת לא הצהירה על המועד שבו קיבלה את כתב התביעה והזימון לדין או הכחישה את אישור המסירה ומשכך אין חולק על התאריכים אותם ציין המשיב בבקשתו לביטול המחיקה על הסף.
...
בשל זאת יש לדחות את הערעור שהוגש ב-24.3.2022.
לפיכך נדחית טענת המערערת לפיה לא ניתנה לה זכות להגיב על המסמך בטרם החלטת השופט.
לאור כל האמור לעיל דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו