ראו הדוגמאות הבאות:
ע"פ 4906-09 אלנברי נ' מדינת ישראל – הנאשם הורשע בסחיטה באיומים, חבלה במזיד ברכב והיזק לרכוש בזדון בהקשר של גביית "דמי חסות" והוטלו עליו 24 חודשי מאסר בפועל במצטבר לכל עונש אחר אותו הוא נושא, 12 חודשי מאסר על תנאי; קנס בסך 7,500 ש"ח; ופצוי לחברה בסך 15,000 ₪.
הנאשמים, ללא הרשעות קודמות, נדונו ל 12 ו-11 חודשי מאסר בפועל, בהתאמה וענישה נלווית.
ראו, לדוגמא, ע"פ 10173-16 מדינת ישראל נ' טאהא שם היתקבל ערעור המאשימה לעונש בעיניינו של מי שהורשע על פי הודאתו בעבירות סמים ובוטלה החלטת הערכאה הדיונית לחפוף באופן חלקי מאסר מותנה מתיק קודם.
...
נוכח כל האמור, המאשימה עתרה למתחם עונש של 30-50 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית של מאסר מותנה ופיצוי משמעותי לנפגע העבירה.
נוכח כל האמור לעיל, עתרה המאשימה להטיל על הנאשמים עונשים במרכז מתחם הענישה, הפעלת המאסרים המותנים במצטבר והטלת פיצוי למתלונן בסך 15,000 ₪ על כל אחד מהם, בצד מאסר מותנה משמעותי.
"
בנסיבות אלה, טענות ההגנה החורגות מעובדות כתב האישום ומרוחו, בפרט לעניין קיומה של אשמה במעשי המתלונן או באי פנייתו למשטרה, נדחות בזאת.
לאחר עיון בטיב המעשים בגינם הוטל התנאי, אין כל הצדקה לחפיפה של התנאי לעונש אשר יוטל בתיק זה.
סוף דבר:
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל, אני מטילה על הנאשמים את העונשים הבאים:
נאשם 1:
32 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו בתיק זה על פי רישומי שב"ס.
אני מורה על הפעלת המאסרים המותנים שהוטלו על הנאשם בת"פ 38105-11-18, האחד בין 12 חודשים והשני בן 6 חודשים, בחופף זה לזה ובמצטבר לעונש אשר הוטל עליו בתיק זה.
בסך הכל ירצה הנאשם 44 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו.