מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חסימת הגשת ערר לועדה רפואית לעררים

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אנו סבורים כי הודעת המשיב למערערת מיום 19.7.20 כאמור מקימה לה בנסיבות המקרה דנן 'טעם מיוחד' שמאפשר להאריך את המועד להגשת ערעורה על החלטת הוועדה הרפואית לעררים תוך 60 ימים מהמועד בו נימסרה לה, כמצוין בה. האמור מקבל משנה תוקף משעל פניו חל בלבול אצל המערערת כשסברה היא בתום לב, כפי התרשמותנו, שפרוטוקול הוועדה הרפואית המסכמת מיום 19.12.19 אינו החלטה, אלא פרוטוקול, ואילו 'החלטה' היא כאשר ניתנת הודעה רשמית של המשיב.
ובלשון אחרת, דחיית בקשתה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת הוועדה משמעותה חסימת דרכה מלהשיג עליה בפני ערכאה שיפוטית תוך סגירת הגולל על זכויותיה לעניין קצבת נכות כללית.
...
אם כן, מקובלת עלינו טענת המערערת כעולה מנימוקי ערעורה, כי סברה בתום לב שרק לאחר מתן הודעה רשמית מאת המשיב בדבר הערר אותו הגישה, נספר מניין הימים להגשת ערעור לבית הדין לעבודה, ככל שהיא חפצה בכך, וכפי שאף המשיב מציין זאת בהודעתו מיום 19.7.20.
אנו סבורים כי הודעת המשיב למערערת מיום 19.7.20 כאמור מקימה לה בנסיבות המקרה דנן 'טעם מיוחד' שמאפשר להאריך את המועד להגשת ערעורה על החלטת הועדה הרפואית לעררים תוך 60 ימים מהמועד בו נמסרה לה, כמצוין בה. האמור מקבל משנה תוקף משעל פניו חל בלבול אצל המערערת כשסברה היא בתום לב, כפי התרשמותנו, שפרוטוקול הועדה הרפואית המסכמת מיום 19.12.19 אינו החלטה, אלא פרוטוקול, ואילו 'החלטה' היא כאשר ניתנת הודעה רשמית של המשיב.
סוף דבר: לאור כל המפורט לעיל נקבע בזאת כי חרף העובדה שערעורה של המערערת לבית הדין לעבודה על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 19.12.19 הוגש בחלוף המועד שנקצב להגשת ערעור בתקנות, משעלה בידי המערערת להניח 'טעם מיוחד' המצדיק הארכת המועד, יש להיעתר לבקשתה ולכן הערעור על החלטת כב' הרשמת חבקין מיום 9.7.21 מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

5% בגין חסימה אפית בינונית.
המועד להגשת העירעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים בהליכים כנגד החלטות של ועדות לעררים למיניהן, על פי חוק הביטוח הלאומי וחוקים אחרים, הפנייה לבית דין איזורי לעבודה נעשית בדרך של הגשת "ערעור". בהתאם לכך נקבעו המועדים להגשת ערעורים לבית הדין האיזורי בתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסויימות), התשל"ז-1977 ("התקנות").
...
לסיכום, מכל הטעמים שהובאו לעיל נדחית טענת ההתיישנות.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, פרוטוקול הוועדה ובמסמכים הרפואיים, מצאתי כי דין הערעור להתקבל בהתאם להצעת בית הדין בדיון המוקדם מיום 24.02.22, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן, פסק הדין הורה לוועדה לפעול כדלקמן: תשוב ותבחן את מועד התחולה של הנכות שנקבעה למערער בגין הגבלה בעמוד השדרה המותני ובנוסף בגין שבר בחוליה D6.
סוף דבר הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה)  מיום 7.11.2021, אשר קבעה כי לא נמצאה החמרה במצבה של המערערת.
ועדה רפואית מדרג ראשון אשר היתכנסה לידון בעיניינה של המערערת ביום 18.9.2016 ציינה כי היא מצאה בבדיקתה "סטיה של מחיצת האף ימינה, כך שהיא חוסמת את הנחיר הימני..." וכי "יש רושם של הפחתה בנשימה דרך הנחיר הימני". הועדה האמורה קבעה למערערת נכות זמנית בשיעור 100% לתקופה שמיום 28.3.2016 ועד ליום 31.3.2016 ונכות זמנית בשיעור 10% לתקופה שמיום 1.4.2016 ועד ליום 31.3.2017.
על החלטת הועדה מדרג ראשון (בהליך ההחמרה) הגישה המערערת ערר לועדה רפואית לעררים.
...
אשר על כן, טענת המשיב שלפיה המערערת לא העלתה את טענותיה ב"זמן אמת", דינה להידחות.
בענייננו, לעומת זאת, כאמור לעיל, שוכנענו, כי על רקע מכלול הנסיבות המיוחדות כפי שפורטו לעיל ובכלל זה הסתירות לכאורה שבין קביעות הוועדה לקביעות הוועדות שהתכנסו טרם הליך ההחמרה וכללו בהרכבן את אותו מומחה, ד"ר יעקב פילבה, מצדיקות את החלפת הרכב הוועדה כבר בשלב זה. סיכומו של דבר לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל.
משהתקבל הערעור, המשיב ישלם את הוצאות המערערת בסכום של 2,500 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מיום שיומצא למשיב פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת הועדה לעררים (אי כושר) מיום 25.1.23, על מנת לידון בערר שהגיש המערער על החלטת הדרג הראשון.
על קביעה זו הגיש המערער ערר לועדה הרפואית לעררים.
הסכרת היא מסוג 1 ברמה קשה נתון לתנודות מדי יום סובל מסיבוכים, כלי דם נוירופתיה חסימת עורקים פצעים בכפות רגלים מחלת לב איסכמית, 5 צינתורים.
...
לאחרונה חזר בית הדין הארצי על ההלכה בסוגיית המסמכים המהותיים, וכך צויין "...הוועדה נדרשת להתייחס למסמכים מהותיים ולחוות דעת המוגשות לה. בהקשר זה נקבע כי חובת ההנמקה המוטלת על הוועדה צריכה להיות בהלימה לפירוט ולהנמקה שבחוות הדעת המונחת בפניה. לפיכך, הוועדה נדרשת לנתח את חוות הדעת המונחת בפניה, להצביע על הנראה בעיניה כטעות בחוות הדעת ולנמק את שלילת המסקנה שבחוות הדעת" (עב"ל 21513-09-22 עולא מולא-המוסד לביטוח לאומי, (ניתן ביום 19.2.23)).
לא שוכנעתי כי במקרה שלפניי קיים חשש ממשי שהוועדה תהיה נעולה בהחלטתה.
אשר על כן, הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער יוחזר לוועדה, בהרכבה הנוכחי, על מנת שתתייחס לחוות דעתו של ד"ר ברוך סגל מיום 29.12.22 ובהתאם תשוב ותבחן את כושרו של המערער לעבוד בהתחשב בליקויים הרפואיים, בגילו, השכלתו, עברו התעסוקתי ונסיבותיו האישיות.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (מס הכנסה) מיום 21.9.22, שקבעה למערער דרגת נכות בשיעור 85.41%.
המערער הגיש ערר לועדה רפואית לעררים על החלטת הועדה הרפואית מיום 7.6.21.
לעניין הפרעה במתן שתן טוען המשיב כי טענות המערער הן רפואיות במהותן, כי הנמקת היועץ ברורה ומתייחסת לכך שלאחר שהמערער אובחן עם סרטן שלפוחית השתן, הוא טופל בחוסמי אלפא ונוקטוריה במטרה לפתוח את החסימה שנוצר בערמונית, מצבו השתפר והממצאים בבדיקות לא הצביעו על חסימה, לא נימצאו גידולים נוספים, ואין חולק על כך שמצבו של המערער השתפר באופן שאינו מצדיק קביעת החמרה.
...
דיון והכרעה אשר לנכות האונקולוגית: בית הדין סבור שיש לקבל את הערעור, שכן הנמקת הוועדה הרפואית אינה מנומקת באופן הנהיר למי שהינו הדיוט ברפואה.
אשר לנכות הנפרולוגית – בית הדין סבור כי דין הערעור להידחות, שכן טענות המערער הן רפואיות, ועניינן באיפיון תוצאות בדיקות דם של התובע כמבטאות דרגת אי ספיקת כליות "קלה" או "גבולית" או ברמה חמורה מאלה.
התוצאה התוצאה היא שהערעור מתקבל בחלקו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו