מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב ערבה לחובות חברה בהליכי חדלות פירעון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד ציין סלע כי הוא וערבה נוספת שילמו לגיא, דרור וטאנינים סך של 100,000 ש"ח על־פי הסכם הגישור.
במתן ערבות אישית לחובות החברה נטל המערער על עצמו את ההיתחייבות והסכון כי ייאלץ לפרוע חובות אלה ככל שהחברה תיקלע למצב של חידלות פרעון; ומשסיכון זה היתממש, המערער נידרש כעת לשאת בתוצאות ולקיים את ההיתחייבות שנתן.
ואולם, בית־המשפט העליון נזהר מלהגביל פרשנות זו על־מנת שלא תעקר לגמרי את ההגנה שנותן סעיף 5 לחוק הערבות כנגד הסכמות בין הנושה לחייב שהוא איננו צד להן, וקבע רק כי הסדר שנערך במסגרת הליכי חידלות פרעון, אינו עולה כדי "שינוי בחיוב" כלשון סעיף 5 לחוק הערבות.
...
הטענה בדבר היותו של אלרועי "שומר חינם" ולא שוכר החל מיום 03/09/12 – נדחית, משהוכחה הפרת החוזה מצדו וקמה חובת פינוי גם טרם חדירת המים.
ההודעה לצד ג' של גיא דרור וטנינים כנגד אלרועי – נדחית .
התביעה נגד רו"ח כהן מתקבלת חלקית כאמור לעיל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בהקשר זה מוסיף עו"ד בכר, כי על פי סעיף 69(ג) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן: פקודת פשיטת הרגל), צו הפטר שניתן לחייב במסגרת הליך פשיטת רגל בכל מקרה אינו פוטר את הערב מחובות החייב; ועוד נטען כי הוראה זו חלה גם במסגרת הליכי חידלות פרעון של חברות, מכוח סעיף 353 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג-1983 (להלן: פקודת החברות)).
במתן ערבות אישית לחובות החברה נטל המערער על עצמו את ההיתחייבות והסכון כי ייאלץ לפרוע חובות אלה ככל שהחברה תיקלע למצב של חידלות פרעון; ומשסיכון זה היתממש, המערער נידרש כעת לשאת בתוצאות ולקיים את ההיתחייבות שנתן.
...
משהגענו לכלל מסקנה כי אין תחולה בנסיבות המקרה לסעיף 55(ג) לחוק החוזים, נותר לבחון את תחולתו של סעיף 6(ב) שזו לשונו: גרם הנושה לפקיעת ערובה שניתנה להבטחת החיוב הנערב ונגרם על ידי כך לערב נזק, מופטר הערב כדי סכום הנזק.
כידוע, מוסד הערבות נועד לצמצם את הסיכון המוטל על הנושה – ועל כן אין לאפשר לנושה לגרום בעצמו לאי מילוי החיוב או להטיל על כתפי הערב סיכון גדול יותר מכפי שהסכים לו (ראו והשוו: ע"א 3894/11 דלק – חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' בן שלום, פסקאות 20-19 (6.6.2013)).
סוף דבר אם תישמע דעתי נורה על דחיית הערעור; וזאת בכפוף לאמור בסעיפים 18 ו-19 לפסק הדין, כי סעיף 6(ב) לחוק הערבות פורש כנפיו גם על מצב שבו נושה מפטיר מערבות חלק מבין מי שערבים יחד ולחוד, ותוך שנשמרת זכותו של המערער לטעון להגנה מכוח סעיף זה במסגרת הליך הפש"ר המתנהל בעניינו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 10/6/2019 הגיש החייב ערעור על הכרעת בעל התפקיד בתביעת החוב, וטען כי: אין מקום במקרה דנן להרים את מסך ההיתאגדות של החברה ולחייב את החייב באופן אישי כבעל מניותיה לפרוע חובות החברה.
היה ויבקש החייב לחדש הדיון בעירעור, או להגיש כל בקשה נידרשת במסגרת תיק 17643-06-19, או להגיש בקשה דומה באותו עניין לכל ערכאה שהיא, תנאי לכך יהיה צירוף החלטה זו לכל בקשה שתוגש, וכן הפקדת סך של 15,000 ₪ על חשבון חובו של החייב בתיק העירעור (אגרה וערבון) ועל חשבון חובו בהליך העקרי ועל חשבון הוצאות נידרשות בהליך זה. משכך, ובהיתחשב בעובדה שמדובר בחייב המצוי בהליך חידלות פרעון, לא יוטל חיוב בתשלום הוצאות כבר עתה בגין הליך העירעור.
...
אני מורה לחייב להפקיד על חשבון חובו לקופת הכינוס סך של 10,000 ₪ בנוסף לתשלום החודשי המוטל על החייב על פי צו הכינוס והחלטות שניתנו לאחר מכן, בתוך 30 יום מהיום.
אני קובעת המשך דיון בהליך העיקרי ליום 6/7/2021 שעה 12:00.
אני קובעת מועד לעיון לשם בדיקת הגשת בקשה נדרשת בענייני החייב לאור ביצועו את הנדרש בהחלטה זו ליום 11/5/2021.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על החלטת בית-המשפט השלום (כב' השופט ד' סעדון) מיום 22.3.2021 בתיק חדל"פ 56963-02-20 (להלן: "החלטת בית-המשפט קמא"), במסגרתה הורה בית-המשפט קמא על מתן צו לשקום כלכלי ליחיד, מר יצחק שטרן (להלן: "המערער"), וזאת בהתאם להוראת סעיף 161 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק").
לדבריו, בשנת 2018 נקלעה החברה למשבר עסקי ותזרימי עקב תרגיל עוקץ של אחד מלקוחותיה לו ניתנו אשראים בשיעורים גבוהים, וכן בשל היקלעותם של מספר לקוחות משמעותיים של החברה להליכי חידלות פרעון בתוך תקופה קצרה, ואשר המערער לא יכול היה לדעת או למנוע את קריסתם של אותם הלקוחות.
לדידו, יש לדחות את טענת המערער כי הקביעה לפיה ידע או היה עליו לדעת כי לא יהיה ביכולתו לפרוע את חובותיו שגויה, שכן "...עסקינן בחייב אשר ידע מן הסתם טוב יותר מכל אחר על פעילות של החברה ובין היתר על מצבת חובותיה (להם ערב). ולפיכך בדין ניתנה המלצה להארכת תכנית התשלומים..." (סעיף 6 לעמדת הממונה).
היה מצופה כי לאחר הדיון שהתקיים בפניי, תפעל הנאמנת להליכי חידלות הפרעון של היחיד צוותא חדא עם הנאמנת להליכי חידלות פרעון בעיניינה של החברה לבירור נסיבות הסתבכותם הכלכלית של היחיד והחברה (שכן אלו שלובים זה בזה לאור ערבותו של היחיד לחובות החברה), וככל שלא עשתה כן יש להצר על כך. לסיום אעיר כי גם אופן קביעת שיעור צו התשלומים על-ידי בית-המשפט קמא נעשה שלא על סמך תשתית ראייתית מספקת.
...
מכל מקום, אני סבורה כי אין באמור בדיון זה כדי לפרוס תמונה מלאה בנוגע לאופן יצירת החובות על-ידי היחיד וכדי להצדיק את קביעת תקופת התשלומים כפי שנקבעה.
ככל שהיה עולה מחקירתה של הנאמנת כי היחיד התבקש להמציא מידע ומסמכים, אולם סירב לעשות כן, נדמה שהיה בכך כדי להצדיק את המסקנה לפיה יש להאריך את תקופת התשלומים בעניינו.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הנושות מפנות בעירעור למהלך הדברים ביצירת החובות, כאשר לאחר משלוח מכתב ההתראה לחברה השוכרת ולחייב וקודם שעלה בידי הנושות לפתוח בהליכים לגביית החובות, ניתן צו הכנוס.
חובתו של בעל התפקיד לבחון את תביעת החוב, אפילו מודה בה החייב, נובעת מאופיו של הליך חידלות הפרעון שהנו הליך רב צדדים, ובכלל זאת מאפשרות הפגיעה ביתר הנושים של החייב, ככל שתאושר תביעת חוב לנושה שאינה תואמת באופן מלא ומדויק את גובה החוב האמתי (ומכאן גם הזכות הנתונה לנושים, להגיש ערעור על הכרעה שניתנה בתביעת חוב של נושה אחר).
כמפורט לעיל, נוכח ההבדל שבין דרך הוכחת החוב הנדרשת בהליך חידלות פרעון וההכרעה בתביעת החוב ובין הוכחת החוב הנדרשת בהליכים הישירים המתנהלים בין נושה ובין חייב, אזי הקביעה בהליך הישיר שבין הנושה לחייב אינה יוצרת השתק כלפי הנאמן בהליך חידלות הפרעון (כך לדוגמא, בנסיבות מסוימות הנאמן רשאי "להציץ" מאחורי הפרגוד של פסק דין שניתן ולהכריע באופן שונה בתביעת החוב, אפילו מבוססת על פסק דין לטובת הנושה).
...
הכרעה זו נמצאת במתחם שיקול הדעת של בעלת התפקיד ואין מקום להתערב בה. בשים לב לכלל לפיו התערבותו של בית המשפט בהכרעות בעלי תפקיד בתביעות חוב היא מצומצמת יחסית, ולאחר בחינת טענות הצדדים בערעור על רקע המסמכים והראיות שהוצגו, אני מוצא כי דין הערעור להידחות.
בהתאם למפורט לעיל, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו