מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב בתשלום אגרת בית משפט

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת כבוד השופטת טל לוי-מיכאלי בסמכותה כרשמת בית המשפט המחוזי, במסגרתה קבעה כי אגרת בית המשפט ששולמה עם פתיחת ההליך מושא ההחלטה וסיווגו כתובענה לסעד הצהרתי תואמת את מהותו ומשכך שולמה אגרה כדין.
בבסיס הדיון תכליות החיוב בתשלום אגרת בית משפט שעליהן עמד כבוד השופט פוגלמן ברע"א 9314/16 דיירי הבית המשותף ברחוב ניצן 13 אור יהודה נ' בוני התיכון הנדסה אזרחית ותשתיות בע"מ (23.4.2017) (להלן: עניין דיירי הבית המשותף) והן: הבטחת הישתתפות חלקית של הפרט בעלותם של ההליכים המשפטיים שהוא נוקט בהם; ניהול יעיל של הליכים משפטיים והקצאת הזמן השפוטי בין כלל המתדיינים; ויצירת "מחסום" מפני הגשת תביעות סרק.
...
שלישית, בכך שנכס ניתן להערכה כספית וגם לכימות, אין כדי לחייב מסקנה לפיה עסקינן בתביעה לסעד כספי.
לאור מסקנתי לפיה לגופם של דברים דין הערעור להידחות, איני נדרשת ליתר טענות המשיב.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי דין הערעור על ההחלטה להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתוך כך, נטען כי הפרשנות לה טוען המבקש עולה בקנה אחד עם לשון הדין והתכליות שביסודו, וכי אין מקום להבחנה בין סוגים שונים של החלטות הניתנות במסגרת הליך המתנהל מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, ובין הערעורים על החלטות אלה, לעניין החיוב בתשלום אגרה והפקדת ערובה.
האם מתן הפטור האמור פוגע בתכליות התקנה שלפיה המביא ערעור על החלטה בעיניין פסלות שופט ישלם אגרה בסך של 1,027 ש"ח? נראה כי התכלית של תקנה זו היא התכלית הכללית העומדת בבסיס הדרישה לתשלום אגרת בית משפט – מימון השרות המשפטי ומניעה של הגשת תביעות סרק וניצול לרעה של ההליך המשפטי (ראו למשל: בשג"ץ 3320/11 מעוז נ' הנהלת בתי המשפט (11.5.2011)).
...
עובדה זו תומכת במסקנה שלפיה מחוקק המשנה לא מצא לנכון לנתק את הקשר והזיקה בין הבקשה לפסלות שופט לבין ההליך העיקרי שבגדרו היא הוגשה לעניין החיוב בתשלום אגרה.
לנוכח כל האמור לעיל, אני סבורה כי במקרים שבהם מוגש ערעור על החלטת פסלות שופט בהליך המתנהל לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת, יש להחיל את תקנה 20(30) לתקנות האגרות, ולפטור את מגיש הערעור מתשלום אגרה.
ואולם, ייתכן כי התרופה לקושי האמור תהא במימוש זכותו של המערער על החלטת פסלות לבקש פטור פרטני מהפקדת ערובה או הפחתתה, וזאת בהתאם לתקנה 135(ב) לתקסד"א ולכללים הקבועים בפסיקה בעניין זה. מן הכלל אל הפרט לאור כל האמור לעיל, המבקש פטור מתשלום אגרה, אך נדרש להפקיד ערובה בסך של 15,000 ש"ח, בהתאם לפרט 3 לתוספת השלישית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתה של המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ס' יעקבי) בת"א 30240-04-22 מיום 20.10.2022, בה נקבע כי על המבקשת לערוך תחשיב של שוים הכספי של הסעדים להם היא עתרה בתביעתה, ולשלם את האגרה המתחייבת בהתאם לתקנה 6 לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007.
בררת המחדל היא שכל הליך משפטי חייב בתשלום אגרת בית המשפט, ולא – לא ייזקק בית המשפט להליך (תקנה 2(ג) לתקנות).
...
מתן סעד כאמור משמעו כי יהיה על המשיבה להעביר לבעלות המבקשת מניות בשיעור מסוים שנקבע, בכפוף לכך שהמבקשת תשלם בעבורן את התמורה שנקבעה בהסכמים.
כלומר, בסופו של דבר המבקשת תקבל לרשותה מניות ולא תמורה כספית.
עם זאת, משהגעתי למסקנה כי ממילא אין בסעדים המבוקשים משום כפיית מימוש האופציות, לא ראיתי צורך להכריע בסוגיה זו. סוף דבר – לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את בקשת רשות הערעור ואת הערעור וקובעת כי האגרה ששולמה במועד הגשת התביעה מספקת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 49751-12-22 משרד התחבורה/המשרד הראשי ואח' נ' מטר לפני כבוד השופטת ישראלה קראי-גירון המערערים .1 משרד התחבורה/המשרד הראשי .2 המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות המשיב וליד מטר ת"ז 312368087 ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בעכו (כב' השופטת פ' ג'ובראן מילר) מיום 18.10.2022 בת"א 7877-02-22 פסק דין
המשיב נקט בהליכים מקבילים (פנייה מנהלית ופנייה לערכאות) ועושה שימוש שלא בתום לב בהליכי משפט, כאשר מחד הגיש את התביעה בבית משפט קמא, ומנגד פנה למשרד התחבורה בבקשה לבטל חיוב בתשלום האגרה, והסתיר מבית המשפט קמא שפנייתו למשרד התחבורה נדחתה.
...
לאור על האמור לעיל, מצאתי כי דין הערעור להתקבל, וזאת מבלי שיהיה צורך לדון גם בשאלה האם המשיב הוכיח כנדרש את מועד הפסקת השימוש ברכב.
לעניין זה מדובר בקביעה עובדתית מנומקת של בית המשפט קמא שאין להתערב בה. לסיכום לאור האמור לעיל, הערעור מתקבל.
המשיב ישלם למערערים הוצאות משפט בסך 2,500 ₪ בתום 30 יום ממועד המצאת החלטה זו, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן ההחלטה ועד התשלום בפועל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תקנה 1 לתקנות פשיטת רגל (אגרות), התשמ"ה-1985 קובעת באופן שאינו משתמע לשני פנים כי "בעד כל הליך או ענין בבית משפט בענין פשיטת רגל ישולמו האגרות הקבועות לכך בתקנות בית משפט (אגרות), תשל"ו-1976". דהיינו, מחוקק המשנה סבר כי אין לפטור חייבים מתשלום אגרות בית משפט כמחוייב על פי הדין, לרבות חייבים שברצונם לערער על הכרעות בעלי התפקיד.
...
נוכח זאת, לא שוכנעתי כלל ועיקר כי אין ביכולתה של החייבת לשאת בתשלומי האגרה בגין הערעורים שהגישה לבית המשפט.
בשולי הדברים ולמעלה מן הצורך נזכיר כי בפני החייבת עומדת משוכה לא פשוטה, מאחר ובמסגרת הליכי חדלות פירעון הכלל הוא כי ביקורת שיפוטית על הכרעתו של בעל תפקיד בתביעות חוב תופעל במשורה, ותוגבל אך למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה (ראו את החלטתי בפש"ר (מחוזי ת"א) 29253-02-22 שלמה דאדון נ' כונס הנכסים הרשמי, בפסקה 39 (נבו 4.12.2022) והאסמכתאות שם).
סיכומו של דבר- הבקשות למתן פטור מתשלום אגרה- נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו