מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב בכתובה בשל בגידה והתנהגות מבישה

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק ‏1103844/3 בבית הדין הרבני האיזורי חיפה לפני כבוד הדיינים: הרב **** אדרי – אב"ד, הרב אלעד עלי, הרב משה זאדה התובעת: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד ענבל הראל) הנתבע: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד עמוס צדיקה) הנידון: חיוב כתובה באשה שתבעה גירושין והבעל "רועה זונות" פסק דין
האשה עצמה התביישה לספר ורק כאשר היא עצמה דיברה איתה והעלתה את הנושא, האשה ספרה לה על הבגידה ועל כך שהיא נתנה לו היזדמנות נוספת והוא לא הפסיק את הרומן.
בא כוח הבעל ערער על התימלול.
יש לציין שהאשה אמרה בבית הדין, והדבר לא הוכחש, שהיא הסכימה לניסיון שלום בית שלא צלח בגלל היתנהגותו של האיש שגם אחרי שנודע על בגידתו וגם אחרי שהובהר לו שהדבר יוביל לפירוק התא המשפחתי המשיך במערכת היחסים שלו עם אותה אשה.
...

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

האשה עושה ומקיימת את חיוביה, מבשלת מכבסת ואף אינה מונעת חיי אישות, לא ביקשה חיי אישות בהיותה נידה, ומעולם האיש לא פנה אליה בעיניין ריח רע כפי שטען בפרוטוקול, ואף עולה משאלה ד שנשאלה האשה, שאכן הבעל בגד באשה אחרת.
אומנם על החלטה זו הוגש ערעור לבית הדין הגדול בהרכב הרב שרמן הרב חשאי והרב אלגרבלי, שקבלו את העירעור, ודחו סברה זו וכתבו שסירוב לבדיקת פוליגראף אין בו בכדי לחייב את הצד שמתנגד, ודברי הרא"ש נאמרו רק בתביעות ממוניות ולא ביחס לבירור של בית הדין בתביעות לחיוב בגט.
האשה עומדת על תביעתה להתגרש, האיש אינו מעוניין להתגרש בגלל הכתובה ואף מכחיש את היותו עם אשה זרה הגב' [ח'], נקבע מועד דיון הוכחות לתאריך י"ד בכסלו תשע"ז (14.12.2016).
זאת דוגמא אישית מבישה כלפי כל בני המשפחה.
יש לציין שבית הדין הגדול קיבל את העירעור על אף שהאיש מחויב בגט ועל אף שהחלו ביישומו של ההסכם, האשה וב"כ מחקו את התיקים בביהמ"ש, הלכו לבנק להעביר את המשכנתא ולשחרר את הכספים, האיש התבקש לחתום על ייפוי כוח בלתי חוזר עם העו"ד שלו שביצע את העברת המקרקעין והוא אמר לו שבוע הבא אני אבוא.
ועיין שם שהביאו ראיה מתשובות המבי"ט חלק ב' סימן קנ"ח בנדון יבם שקבל בקנין לשלם הכתובה ליבמתו ולחלוץ לה, וכתב המבי"ט דאף אם יחזור מן החליצה, מכל מקום הקנין על הכתובה עומד בתוקפו וחייב לתת לה הכתובה אף אם אינו חולץ לה והביא המבי"ט שכן כתב הרא"ש בתשובה.
הבעל יוצא על סמך בקשות שקריות אלו נתן בית הדין הגדול עיכוב ביצוע זמני, והתעלם מעיגון האשה ארבע שנים, כאשר האיש חוגג עם אשה אחרת, לדברי הבעל, בטוח שיקבל עיכוב ביצוע כך יודע מב"כ כאילו ב"כ הטוען הרבני מיתנהג "כאחות לו בבית המלך". בית הדין הגדול, כל תיקי בתי הדין בארץ פרושים לפניו כשמלה, כאמור "ופרשו השימלה", טוב היה עושה ומעיין בתיקי בית הדין האיזורי קודם מתן החלטה לעיכוב ביצוע.
...
לאור כל האמור לדעתי יש לדחות את הערעור.
כאמור דינו של הערעור להידחות".
לאור האמור בית הדין לא נעתר למבוקש".

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על החלטת בית הדין האיזורי בתל אביב (הרב אבירן יצחק הלוי – אב"ד, הרב שמואל אברהם חזן והרב חיים וקנין) בתיק איזורי מספר 994978/2 מיום כ' באב התשפ"ב (17.8.2022) שבה נכתב כדלקמן: בפסק דין בית הדין הגדול בתיק 1106680/5 נקבע כי כתובה עד לסך 180,000 ש"ח היא בבחינת כתובה סבירה, ומעבר לכך היא בבחינת מופרזת.
] בא כוח הבעל: מה שקורה פה זה בזיון ובושה וחרפה.
בית הדין האיזורי קבע עובדתית כי לא הייתה הסכמה לבקשה משותפת לגט והאיש לא היה מסורב גט. ההרכבים הראשונים לא פסלו את עצמם מלדון אלא נימנעו בשל אלימות המערער כלפיהם ובשל הרכב חסר, המערער זייף מכתב של האשה – לא היה קיום יחסים עם אחר בעת הנישואין, לא הובאו ראיות לכל טענותיו על בגידות, האשה הייתה מוכנה להצעת בית הדין לבדיקת פוליגראף, והאיש סרב.
האמת תורה דרכה כי בית הדין בהרכביו הקודמים לא פסל את עצמו מלדון כלל, אלא בראשונה, לאחר שהמערער התנהג בכוחניות כלפי בית הדין וטען שאיבד בו את האמון, הסכים בית הדין להעברת הרכב, גם ההרכב השני בראשות הרב שטסמן לא פסל את עצמו אלא שהעביר את הטיפול בתיק להרכב מלא ועשה כן לצורך מיצוי וייעול הדיון תוך שהוא מציין לשקרים, להשמצותיו ולהתנהגות הפסולה של המערער ובא כוחו.
טענותיו של המערער על 'משוא פנים' והוכחתו מהטלת החיובים עליו ולא על הצד שכנגד, דחויות מעיקרן.
...
הנני מורה כי הבעל יגיש בתוך עשרים יום כתב עמדה מבורר בצירוף נספחים, הוכחות ואסמכתאות מדוע, לטעמו, אין האישה זכאית לכתובה.
לאחר הדיונים והוראת בית הדין לסיכומים הגיש בא כוח הבעל סיכומים המסתמכים על מה שהוכח בבית הדין בדיונים קודמים וסיכם: מכל המקובץ לעיל ומהסיכומים דנא, כמו גם מכל הראיות המוצקות, הוכיח הנתבע ואשר אין בהם כל ספק למעשה הכיעור והבגידה של האישה, וזאת בלשון המעטה.
העולה מהאמור לעיל הערעור נדחה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

עירעורו של הבעל נגע בנקודות העקרוניות דלקמן: האשה אינה זכאית לכתובה עקב בגידתה.
הרגשת הבעל שהוא זוכה להתקדם, ונערך טקס רב־רושם, והתנהגות אישתו, שאינה שותפה להתרגשותו, אף לא כלפי חוץ – אומרת 'דרשני'.
העדרות זו אינה רק זילזול, אלא מפגן של פגיעה ובושה לבעלה שאישתו לא מגיעה להישתתף איתו ביום הגדול.
אבל אין אנו פטורים מלהגיב ולהעיר על דעתו של דיין ב' בפסק הדין בעיניין זה. דעת הרוב מוחלט של דייני ישראל היא שמשמעות הכתובה היא שהבעל מתחייב לאישתו כדי שמחיי הנישואין היא תצא לפחות עם סכום מסוים, ועל דעת כן נישאו, ומאחר שזו הפרשנות הפשוטה והמקובלת: כיצד אפשר שתגיד לבעל 'גם וגם' – "גם תיתן לי את מה שהחוק אומר וגם תוסיף לי כתובה", כאשר מנהג בתי הדין הוא לא כך, ואדם מתחייב על דעת המנהג? מובן שמאחורי המנהג עומד גם היגיון: אומנם נתקנה כתובה שלא תהיה קלה בעיניו להוציאה, ובמקרה של גירושין יהיה לאשה במה להתחיל את חייה.
בנוסף לכל האמור, אין ספק שכתובת 1,000,000 ש"ח היא כתובה מוגזמת, וכבר הוכח לפנינו בפרוטוקול שהאשה הסתפקה ב־300,000 ש"ח. ואף על פי שיש להאריך בעיניין כתובה מוגזמת, לדעתנו אין ספק שאין לחייב בסך כזה גבוה של כתובה, אבל אין לנו כבר צורך להאריך בכך בפסק דין זה. אשר על כן, העירעור מתקבל והבעל פטור מתשלום הכתובה כדעת המיעוט בפסק הדין.
...
לכן נעתיק רק את סיכומי הדעות: סוף דבר העולה מן האמור: לדעת דיין א', האישה איננה זכאית לתוספת כתובה ואיננה זכאית לפיצויי גירושין.
לא מצאנו כל ראיה שהעזיבה נבעה מכך שהבעל נתן עיניו באחרת.
בנוסף לכל האמור, אין ספק שכתובת 1,000,000 ש"ח היא כתובה מוגזמת, וכבר הוכח לפנינו בפרוטוקול שהאישה הסתפקה ב־300,000 ש"ח. ואף על פי שיש להאריך בעניין כתובה מוגזמת, לדעתנו אין ספק שאין לחייב בסך כזה גבוה של כתובה, אבל אין לנו כבר צורך להאריך בכך בפסק דין זה. אשר על כן, הערעור מתקבל והבעל פטור מתשלום הכתובה כדעת המיעוט בפסק הדין.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כב' השופט צבי ויצמן: פתיחה האם קמה עילה נזיקית שעניינה בסרבנות גט שעה שאין כל קביעה של הערכאה הרבנית המחייבת או אף ממליצה על מתן הגט, ויותר מכך – תביעת הגירושין אף נדחתה? לכך אנו נדרשים בעירעור אותו הגישה המערערת על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בראשון לציון (כב' הש' ח. שירה) מיום 9.1.20 (תלה"ס 21965-10-17) במסגרתו מצא בית המשפט לחייב את המערערת לפצות המשיב בסך של 75,000 ₪ נוכח סרובה להתגרש מהמשיב.
במהלך שנת 2012, ואחר שגבה טורא בין הצדדים, עזב המשיב את בית מגוריהם המשותף (ודוק, לטענת המשיב המערערת גרשה אותו מביתם בבושת פנים ועזיבתו לא הייתה מרצון, מתוך שכך אף הוגשה על ידו תביעה לדמי שימוש).
לאחר העיון בכל החומר שבתיק, בית הדין סבור כי הצדדים אינם חפצים זה בזה, ולא עוד אלא שהם רודפים זא"ז, וחובה על שניהם להתגרש זמ"ז, הן מעצם היתנהגותם המראה על יותר מחוסר קשר ומוכיחה בסיס לשנאה הדדית, מצד אחד אלימות האשה ומנגד בגידות הבעל, והן מכוח עדותה של היועצת המטפלת בהם, הגב' ד"ר אתי רשתי שקבעה בחוות דעתה שאין מקום להמשך זוגיותם וחייבים להתגרש.
האם הצדדים מסכימים להתגרש? בא כח האשה: שהבעל ימלא אחר החלטת בית הדין הגדול לשלם כתובה וכו' בית הדין : היכן נמצאים הצדדים עצמם? ב"כ האשה: הצדדים נמצאים כאן בחוץ והם מתחבקים ומתנשקים וקשה לי להפריד ביניהם, ומבקש שבית הדין ישירות מהם מה הם רוצים.
...
כב' השופט צבי ויצמן: פתיחה האם קמה עילה נזיקית שעניינה בסרבנות גט שעה שאין כל קביעה של הערכאה הרבנית המחייבת או אף ממליצה על מתן הגט, ויותר מכך – תביעת הגירושין אף נדחתה? לכך אנו נדרשים בערעור אותו הגישה המערערת על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון (כב' הש' ח. שירה) מיום 9.1.20 (תלה"ס 21965-10-17) במסגרתו מצא בית המשפט לחייב את המערערת לפצות המשיב בסך של 75,000 ₪ נוכח סירובה להתגרש מהמשיב.
לטענת המשיב, בית הדין לא נעתר לקבוע מועד נוסף לסידור גט ובכך ביטל, בחוסר סמכות, פסק דין של הרכב אחר.
בית המשפט מצא שטענות המערערת כי היא חפצה בכנות בשלום בית אינן כנות.
בצידה של עילה זו אני סבור, כמו חברי השופט א' שטיין, כי ניתן לפצות בשל שימוש לרעה בהליכי משפט אף בעילה של רשלנות, ואולם זאת במתווה צר יחסית, כאשר בעל דין פוגע באינטרס של יריבו ע"י הפרתה של חובת זהירות, שמקורה ביחסים מיוחדים בין השניים, אשר נוצרים מכוח הדין, או מכוח הבטחות, או מצגים, שניתנו במסגרת מערכת היחסים הרלוונטית.
מעת שבאנו לידי כך ומצאנו כי בנדון הוכחה עילת הרשלנות בעניינה של המערערת נותר לנו לבחון האם הפיצוי שהציע בית משפט קמא הוא סביר בנסיבות העניין.
סוף דבר, לו תשמע דעתי דין הערעור להידחות.
משאלו הם פני הדברים, אף אני סבורה כי יש לפנות למסלול הגישה הליברלית לבחינת התביעה הנזיקית במנותק מהעילות ההלכתיות לגירושין (וראה בעניין זה סע' 32-33 לחוות דעתו המעמיקה והמלומדת של חברי השופט ויצמן), וכפי שפסק- נכון בעיני- בית משפט קמא.
לפיכך, כאמור, הנני מצטרפת לתוצאה אליה הגיעו חברי ולפיה הערעור נדחה.
כאמור לעיל, במקרה הנוכחי אף הוכח מניע כלכלי חזק להשהות את ההליך, דבר המחזק את מסקנה לחוסר כנות ברצונה לחדש את הקשר ואת תחושת אי הצדק הנובעת מהתנהלותה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו