לאחר מכן, על-פי הבקשה, ביקשו המשיבים מבית המשפט, כי הם מבקשים להחזיר את התיק לבית משפט השלום להכרעתו, ובית המשפט השיב "כי ההשלכות של החזרת התיק לבית משפט קמא היא חיוב המבקשים בהוצאות משפט".
המשיבים השיבו לבקשה זו.
עמדתם היא, כי "נראה כי הפרוטוקול משקף בצורה ראויה את אשר נאמר בדיון, ואין הכרח לתקנו. יחד עם זאת, היתנהל דיון חלקו מחוץ לפרוטוקול, בו צוינה בין היתר היתרשמותו של המותב הנכבד מסכויי הצלחתו הגבוהים של העירעור, ויותר מכך, אף נאמר ומפורשות כי נכון יהיה לקבל את הצעת בית המשפט הנכבד...".
לאחר קבלת התשובה ניתנה החלטה, לפיה ההחלטה בבקשה זו תנתן יחד עם פסק הדין.
גם קביעת בית המשפט, כי די בכך שהגנת האמת הוכחה ביחס ל"טענה עיקרית" אחת: השמוש במקומון לצורך טובות הנאה אישיות ומשפחתיות, בלי לידון בשאלה האם הגנת האמת הוכחה ביחס לטענת הנוספת: הקשר שהיה למערערים עם ברכה, מלכה ועו"ד פישר, וניצול קשר זה הן לפעולות "הסחיטה" והן לסגירת תיקים פליליים שניפתחו נגדם, טענה שהוגדרה על-ידי בית המשפט כ"פריפריאלית", קביעה זו איננה יכולה לעמוד.
...
הפרוטוקול מתוקן, אפוא, בהתאם לאמור בסעיף זה.
דיון והכרעה
בשאלה העקרונית המתייחסת לנטל הוכחת הגנת האמת לפי סעיף 14 לחוק, אני סבור כי בית המשפט קמא שגה בקביעתו.
מבלי לקבוע מסמרות, לאור התוצאה המוצעת להלן, דומה שחלק מהעדויות שנשמעו (למשל ביחס לעדותו של עו"ד פישר, סעיף 92 לפסק הדין) אינו מתיישב, ולו לכאורה, עם מסקנתו של בית המשפט, ולכל הפחות נדרש הסבר כדי ליישב אותן עם המסקנה הסופית.
אין מנוס, לכן, אלא להשיב את התיק לבית המשפט קמא, על מנת שידון אם התקיימו ההגנות האמורות ביחס לכל אחד מהפרסומים הנדונים, ובהתאם לכך, יקבע, האם המערערים זכאים לפיצוי כספי כלשהו מהמשיבים ומהו (מפנה ל"תרשים הזרימה" שבפסקה 2 לחוות דעתו של כב' השופט עמית בע"א 8345/08 בן נתן נ' בכרי (27.7.2011)).