מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב בהוצאות המשפט אף שהתביעה נדחתה לגופה

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל-אביב (השופטת כרמית פלד ונציגי הציבור מר יונה טילמן ומר שלמה לס; ב"ל 47597-11-18), במסגרתו נדחתה תביעת המערערת נגד החלטת המשיב, המוסד לביטוח לאומי (להלן – המוסד), שלא להכיר בפגיעותיה בגבה ובברכה השמאלית כפגיעות בעבודה מכוח עילת המקרוטראומה.
לאור כל האמור, עתר המוסד לדחיית העירעור, ובשל העובדה שהמערערת עמדה על המשך ניהול ההליך גם לאחר שהועמדה על המצב המשפטי במסגרת דיון קדם ערעור – לחייב את המערערת בתשלום הוצאות משפט.
כללו של דבר – מעבר לאיחור בהגשת התביעה, יש לדחות את התביעה גם לגופה, נוכח העובדה שהמערערת לא הוכיחה תשתית עובדתית לעילת המקרוטראומה.
...
כללו של דבר – מעבר לאיחור בהגשת התביעה, יש לדחות את התביעה גם לגופה, נוכח העובדה שהמערערת לא הוכיחה תשתית עובדתית לעילת המיקרוטראומה.
סוף דבר: הערעור נדחה.
המערערת תשלם למוסד שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף מלין המערער על-כך שלמרות שתביעת המשיבה נדחתה בעיקרה הוא חויב בהוצאות משפט באופן לא סביר ולא מידתי.
מעבר לנימוק דיוני זה, שלאורו קבע בית-משפט קמא שדין בקשתו של המערער להדחות, הוסיף בית-משפט קמא, שלגוף העניין לא יהא בדחיית הבקשה כדי לפגוע בזכויותיו המהותיות או הדיוניות של המערער, וכדברי בית-משפט קמא בעמ' 3 של החלטתו מיום 1.7.18: "מעבר לכך שבטיוטת ההודעה לצד שלישי שצורפה לבקשה אין הפרדה ראויה, ופירוט ראוי של הטענות הנטענות ביחס לכל אחד ואחד מהגורמים לחוד, הרי שהודעה זו נראית, על פניה, כמיותרת: אם תתקבלנה טענות הנתבע והתביעה תדחה לגופה, הרי שאין כל מקום לשיפוי במסגרת הודעה לצד שלישי; ולעומת זאת, אם תידחינה טענות ההגנה ותתקבל התביעה לגופה, מדוע יחויב מי שיעץ למועצה להגיש את התובענה לשפות את הנתבע? מדוע יחויב מי שהחליט להגיש את התביעה לשיפוי? וכן הלאה. " (ההדגשה שלנו).
...
התוצאה מכל האמור לעיל היא שאנו דוחים את הערעור.
אנו מחייבים את המערער לשלם למשיבה שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ (כולל מע"מ).
את יתרת סכום שכר הטרחה בסך כולל של 6,000 ₪, ישלם המערער במשרד ב"כ המשיבה, עבור המשיבה, בתוך 60 יום ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן, יישא כל סכום שבפיגור הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד הפירעון בפועל.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

פסק דין רקע עובדתי ומשפטי וטענות הצדדים לפנינו ערעור על החלטת בית הדין הרבני האיזורי תל אביב מיום כ"א במרחשוון תש"ף (19.11.19) שבה היתנה בית הדין את שמיעת בקשת המערערת (המבקשת בבית דין קמא) לבטל את צו הירושה שנתן בית הדין הרבני האיזורי תל אביב בעזבון הוריה המנוחים (צו שניתן בחודש סיוון תשס"ג – יוני 2003), בהפקדת ערובה בסך 25,000 ש"ח להבטחת הוצאות המשיבים, ככל שייפסקו הוצאות לטובת המשיבים.
ועיין בתומים (שם ס"ק ד ובאורים ס"ק כג) ובנתיבות המשפט (שם ס"ק ד בביאורים וס"ק טז בחידושים) ובישועות ישראל (שם עין משפט ס"ק ה) שכתבו דכל היכא שהתובע הלך בתמימות והנתבע סרב הוא פטור מתשלום הוצאות, אך היכא שנהג שלא בתמימות או שתבע תביעה בערמה והתברר שאין שחר לתביעה יש לחייבו בהוצאות.
לפיכך יש לדחות התביעה אף לגופה ולקבוע שמה שנאמר בפרוטוקול אמין, והמערערת אכן הייתה בפני בית הדין ואכן ויתרה על זכויותיה בעזבון.
...
ועיין במפרשי השולחן ערוך במה שכתבו בטעמה של הלכה זו. והוא הדין איפכא: אם נדחית טענת התובע – כיוון שהגיש תביעתו כדין, שהיה סבור שהוא צודק, לא יוכל הנתבע לחייבו בהוצאות.
ואף שיכול אדם להגיש בקשה לתיקון פרוטוקול, עניין זה נתון בסופו של דבר לשיקול דעת הדיינים, אם לסמוך על סופר הדיינים או לתקנו, שברור שלפעמים בעת הכתיבה נופלת טעות.
הרב אליעזר איגרא פסק דין ומתן הוראות לאור האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין ציין כי כל זכות של המבקש שהתגבשה לאחר מועד תיקון התביעה "אינה חלק מההליך. מאחר וברשות התובע מסמכים רפואיים חדשים, אשר הועברו לנתבעת בגין תקופה המאוחרת לתביעה, על הנתבעת לפעול לעניין זה בהתאם להוראות הפוליסה המחייבות אותה. מדובר במצב עובדתי חדש שאינו חלק מהליך זה". בעקבות דחיית הבקשה ו"נוכח ההכבדה בהגשת בקשות חוזרות ונישנות בתיק זה" חויב המבקש לשאת בהוצאות המשיבה בסכום של 1,500 ש"ח (להלן – ההחלטה).
לגישת המבקש "לא יתכן שביה"ד יחליט שלא להחליט!". המבקש אף עותר לביטול חיובו בהוצאות משפט ומביע תרעומת על אי הענות בית הדין לבקשת ההבהרה בשאלה שהעלה אלו "בקשות חוזרות ונישנות" הכבידו בהליך, שהרי "טרם נשמע במקומותינו שביה"ד יפסוק הוצאות בגין בקשות קודמות, אך לא יפרט באלה בקשות מדובר!". דיון והכרעה לאחר בחינת בקשת רשות העירעור ונספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות לגופה מטעמיו של בית הדין האיזורי אף ללא קבלת תשובת המשיבה, ולהימחק בכל הקשור לבקשת רשות העירעור על חיוב המבקש בהוצאות משפט.
...
ממילא מובן כי בית הדין לא חיווה דעתו בשאלה, שאינה עומדת לפתחו כפי שהוסבר, מה הן ההוראות הרלוונטיות בפוליסה והאם נובע מהן כי על המשיבה להיעתר לבקשת המבקש במלואה או בחלקה.
פסקה 11 (23.6.2021)), אך עניינה של בקשת ההבהרה, אשר בבסיסה התנצחות עם ההחלטה, הוא בקשה להנמקה נוספת ולמתן הסברים על חלקים שונים בהחלטה ולא היה מקום להיעתר לה. עוד מציין המבקש בבקשת רשות הערעור כי "בהחלטה ישנם מספר דברים בלתי ברורים והדבר עולה כדי מצב בו המערער אינו יודע כיצד עליו לפעול וכיצד על המשיבה לפעול, כמו גם אי בהירות בנוגע למושגים בהם עשה ביה"ד שימוש בהחלטה". ואולם, כמבואר לעיל ההחלטה ברורה – זכויות עתידיות של המבקש אינן חלק מההליך המשפטי המונח בפני בית הדין וממילא אין הוא נדרש להן – ובית הדין אינו הכתובת המתאימה לייעוץ מקצועי בהיבט הביטוחי והמשפטי.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית לגופה לעניין שינוי ההחלטה או הבהרתה, ונמחקת לעניין חיוב המבקש בהוצאות הבקשה לשליחת מסמכים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

עניין דומה נדון בצ"ו (באר שבע) 61294-08-20 אברהם פרג' - עריית אילת (מיום 26.1.2021), בו נדחתה תביעה של עובד עריית אילת לצוו עשה שיאפשר לו לפרוש מעבודתו בערייה תוך קבלת הטבות הפרישה שנקבעו במסגרת הקול קורא, על אף תביעה שהוגשה על ידו כנגד הערייה.
משכך, יש ליתן תוקף להוראות כתב הויתור ודין התביעה להדחות אך מטעם זה. התביעה לתשלום עבור כונניות למעלה מן הצורך ולאחר בחינת טענות הצדדים, אנו סבורים כי דין התביעה לתשלום עבור כונניות להדחות גם לגופה, וזאת על יסוד הנימוקים הבאים.
בע"ע 659/07 צים חב' השייט הישראלית בע"מ - אורי לוי (מיום 17.5.2009) דן בית הדין הארצי לעבודה בעירעור על פסק דין בו נדחתה תביעה שכנגד דומה, ובאותו עניין נפסק כדלקמן: "אנו סבורים כי דין ערעורה של חברת צים בנקודה זו להדחות. בסופה של ההיתדיינות בין הצדדים - ובכלל זה מכח פסק דיננו זה - נדחו כל תביעותיו של מר לוי כלפי חברת צים, כך שאין סכום יתר שנפסק לו מעבר למה ששולם לו, ממנו ניתן לנכות את המענק או חלקו.
לפיכך, דין התביעה שכנגד להדחות, אך יש מקום לחייב את התובע בהוצאות משפט בגין הגשת התביעה על אף חתימתו על כתב הויתור.
...
לאור הכרעתנו האמורה, הגענו לכלל מסקנה כי גם דין התביעה שכנגד להידחות.
מקובלת עלינו אפוא גישת בית הדין האזורי כי המקום הנכון להביא בחשבון את מהלכיו של מר לוי בהגשת התביעה ודרך ניהולה הוא בפסיקת הוצאות משפט.
לפיכך, דין התביעה שכנגד להידחות, אך יש מקום לחייב את התובע בהוצאות משפט בגין הגשת התביעה על אף חתימתו על כתב הוויתור.
סוף דבר לאור המפורט לעיל, התביעה והתביעה שכנגד נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו