מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב ארנונה בגין נכס בלתי ראוי לשימוש

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בימים 9.11.2017 ו – 20.11.2017 החליטה מנהלת הארנונה בעריית לוד לדחות את ההשגה (מוצג "6" במוצגי המשיבה), מן הטעם, כי למעט בהשגה עצמה, אשר הוגשה בשנת 2017 - המערער לא הגיש לעריית לוד כל בקשה למתן פטור מחיוב בארנונה עקב נכס לא ראוי לשימוש בהתאם להוראות סעיף 330 לפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן – "פקודת העיריות"), לא כל שכן במועד הרלוואנטי בו הנכס לא היה ראוי לשימוש.
" ביום 19.12.2017 הגיש המערער ערר לועדת הערר לעינייני ארנונה בעריית לוד (להלן – "וועדת הערר") במסגרת הערר שב המערער על טענותיו בדבר פטור מארנונה, לו הוא זכאי, לשיטתו, בתקופה בה הנכס היה בשיפוצים ובלתי ראוי לשימוש (מוצג "7" במוצגי המשיבה).
...
דין הערעור להידחות.
למעלה מן הצורך אציין כי גם אם וועדת הערר לא הייתה מוחקת את הערר מחמת היעדר יריבות, וחלף זאת דנה בערר לגופו של עניין - נראה על פניו כי דין הערר היה להידחות מחמת אי עמידה בתנאי הפטור הקבועים בסעיף 330 לפקודת העיריות.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 7894/21 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: נצב"א אחזקות 1995 בע"מ נ ג ד המשיב: מנהל הארנונה בעריית טירת הכרמל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 20.10.2021 בעמ"ן 55491-01-19 שניתן על-ידי סגן הנשיא ר' סוקול בשם המבקשת: עו"ד ארז גבע, עו"ד חגי בורשטיין ][]החלטה
ההליך דנן נסב כאמור על הקף החיוב בארנונה בין השנים 2015-2011 ומקורו בהשגות רבות שהגישה המבקשת בעיניין זה. המבקשת טענה, בין היתר, כי הוטלו עליה חיובים בגין שטחים שלא הוחזקו על ידה, וכי היא זכאית לפטור מארנונה בגין נכסים שאינם ראויים לשימוש.
...
לא שוכנעתי כי המקרה דנן בא בגדרי אמת המידה האמורה.
על כן אני דוחה את הבקשה בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, החלה בהליך דנן מכוח תקנה 34 לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 26.12.2021 הגיש המערער ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה שליד עריית תל אביב (להלן: "ועדת הערר") מיום 11.11.2021, ולפיה נדחה ערר המערער על דחיית טענתו על ידי מנהל הארנונה ולפיה יש לראות את הנכס שבמחלוקת כלא בר חיוב לפי סעיף 330 לפקודת העיריות וכי אין לחייב הנכס בגין חוב עבר ולחלופין – לחייבו כמחסן.
ה) לפיכך, על פי לשון הפקודה, על המערער היה להגיש הודעה כאשר הנכס הפך לפי טענתו ללא ראוי לשימוש לצורך חיוב בארנונה, ועליו הנטל להראות שהנכס אינו ראוי לשימוש.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) הערעור הוא על הליך בוועדת ערר לענייני ארנונה, שהינה טריבונל מעין-שיפוטי בעל מומחיות רבה בשאלות שבמחלוקת (בר"מ 7813/13 מנהל הארנונה - עיריית ירושלים נ' תיכון תל אביב, סעיף 10 להחלטת כב' השופטת ברק ארז (24.12.13)).
  בימ"ש מנהלי צריך לבדוק, האם ועדת הערר הסיקה את המסקנה המשפטית המתחייבת מתוך הממצאים העובדתיים שנקבעו על ידה והאם נפלה טעות משפטית בהחלטתה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

ראוי להביא בעיניין זה סעיפים מפסק הדין, שכן זה סקר את ההליכים הקודמים ואת המידע שהיה לפני פוליגון (המערערת): "1. המערערת היא הבעלים של הנכסים הרשומים בספרי הערייה כנכסים מספר 11022000000 ו- 11502200002, המצויים ברחוב הרכזת 1 בפתח-תקווה במקרקעין הידועים כגוש 6351 חלקה 22 ("הנכסים". נכסים אלה שימשו בעבר לתעשיה, על פי היתר לשימוש חורג, בנגוד לתב"ע שמאפשרת שימוש חקלאי.
ביום 25.2.2016 הגישה המערערת השגה על חיוב הארנונה בגין נכס 11502200002 (השגה 4/2016) וטענה כי על פי התב"ע שחלה על המקרקעין, היעוד במיגרש הנו חקלאי ולא תעשייתי ולפיכך היה על העיריה לחייב לפי סיווג נכס 234- מיזערי עבור מבנה חקלאי ולא על פי סיווג 211, שהוא למבנה לתעשיה.
" ובהמשך, במסגרת סקירת טענות המערערת (פוליגון), ציין בית המשפט בסעיף 1 בעמ' 2 לפסק הדין כדלקמן: "לטענתה (של פוליגון – ח.ב.), כאשר לא ניתן על פי הדין לעשות שימוש בנכסים לתעשייה כי אז אין לחייב את הנכסים הללו לפי סיווג לתעשיה אלא לפי הסווג המתאפשר על פי התב"ע, כלומר, בעניינינו, על פי סיווג לחקלאות." דהיינו, על אף שפוליגון ידעה כבר בשנת 2016 בעת הגשת ההשגה על חיוב הארנונה, כי אסור לה להשכיר את הנכס לתעשייה ועתירתה הסתמכה על איסור זה ומשכך היא מבקשת סיווג הקרקע כחקלאית, ועל אף שלא היה כל שינוי תיכנוני, ולכל הפחות לא הוצג לבית המשפט בכל התיק כל שינוי כאמור, ואף לא כל שינוי במדיניות עריית פתח תקווה או כוונה לשינוי כאמור, בעיניין סיווג המקרקעין והאיסור על שימוש חורג, פוליגון לא נימנעה והמשיכה באותה פעולה בגינה הוצאו צוי סילוק יד ומניעת שימוש חורג בעבר לנגב קרמיקה – השכרת הנכס שבעניינינו פעם נוספת לצרכי תעשייה ולא חקלאות.
כמו כן, לעניין זה ראוי להפנות לדבריו של עו"ד כהן, לפיהן ידע כי משנת 2000 לא ניתן היה לעשות שימוש בנכס למעט למטרות חקלאות, בשל הצוו שניתן כנגד נגב קרמיקה (עמ' 129), ונאסר כבר בשנת 2008 על שימוש חורג בנכס ומשכך הנכס לא הושכר עד להשכרתו למר מקמל החל משנת 2008 ועד לשנת 2016 (עמ' 128).
...
טענות ההגנה והתביעה שכנגד מנגד, טוענת פוליגון כי דין התביעה הראשית להידחות שעה שהצדדים חתמו על הסכם שכירות שנעדר כל התייחסות לטענות התובעים לפיהם הובטח להם גובה החיוב בארנונה וסיווג השטח כחקלאי בחיובי הארנונה.
דברים חמורים אלה, המוצאים ביטוי בפרוטוקול (עמ' 70) ואף חמורים מכך בעמ' 72-73, נאמרו לאחר שבית המשפט מצא לנכון להזהיר את הצדדים קודם לכן כי קיימים היבטים לא חוקיים בהליך זה המועלים על ידי הצדדים.
אי הבאתם לעדות פועלת לחובת שני הצדדים בהקשר זה. לאור נסיבות אלה, מצאתי כי דין התביעה העיקרית והנגדית להידחות הדדית.
לסיכום: לאור כל האמור לעיל, התביעה והתביעה שכנגד נדחות.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

השאלה העיקרית עליה נסוב העירעור הנוכחי היא האם הנכס היה בלתי ראוי לשימוש מחמת היעדרו של מטבח בתקופה נושא המחלוקת, והאם המשיב זכאי לפטור מארנונה בגין כך. כמו כן, התעוררה שאלה חילופית האם יש לסווג את הנכס לצרכי ארנונה כמגורים סוג 1 או כמגורים סוג 3.
בהתאם לכך, נשלחה למשיב הודעה על חיוב בארנונה בגין הנכס עבור התקופה מיום 15.11.2016 ואילך.
באופן דומה, בעת"מ (חי') 29631-10-13 פרץ נ' עריית נשר (22.5.2014) נקבע כי חנויות שטרם הותקן בהן מונה דירתי לחשמל ולמים, הן נכס ראוי לשימוש ולפיכך יש לחייב בתשלום ארנונה בגינן (שם, פס' 5.5 מפי כב' השופטת ר' למלשטריך-לטר).
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני סבורה כי יש לדחות את טענת המשיב לפיה יש להורות על שינוי סיווגו של הנכס לצרכי ארנונה ממגורים סוג 1 למגורים סוג 3.
מקובלת עליי עמדת מנהל הארנונה לפיה מבחינה תכליתית, הסיווג של מגורים סוג 3 מתייחס לדירת מגורים שבה אין שירותים (כמשמעותם בצו) דרך קבע, או שהשירותים (כמשמעותם בצו) מצויים מחוץ לדירה דרך קבע (כדוגמת המצב בשכונות הוותיקות של ירושלים בהן המטבח, בית הכיסא או המקלחת היו מצויים בחצר משותפת מחוץ לבית).
סוף דבר מן הנימוקים עליהם עמדתי לעיל, ערעור מנהל הארנונה מתקבל והחלטתה של ועדת הערר נושא הערעור מבוטלת (לרבות החיוב בהוצאות במסגרתה).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו