מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על חיוב אישי של מנהל חברה בפסק דין

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המנהלת המיוחדת היתנגדה להעלאת טענות מפי החייב הסותרות את הממצאים והקביעות בעיניין אחריותו האישית כלפי לקוחות החברה בהליכים שדיווחיה בדו"ח המסכם וטענה כי מדובר בטענות ערעוריות שאין מקום להעלות אותן במסגרת הליך זה ואין לייחס להן משקל כלשהוא משלא הוגשו ערעורים על פסק הדין באותם הליכים במועד הקבוע לכך בדין.
...
בענין זה אציין כי מקובלת עלי הנחת המוצא שלפיה של בעלי התפקיד לפיה לנוכח נסיבות יצירת החובות , מצופה מהחייב להציע הצעה ראויה שיהיה בה כדי להצביע על לקיחת אחריות והכרה מצידו של החייב בנזקים שנגרמו על ידו בעיקר ללקוחות החברה, ונסיון כנה של החייב לפצות את נושיו על הנזקים שנגרמו להם בשל מעשיו ו/או מחדליו של החייב.
לפיכך ובשים לב למכלול הנסיבות , אני סבור כי שיפור מסוים של ההצעה שהועלתה על ידי , יהיה בה כדי להצביע על מאמץ כנה של החייב לסילוק ולו חלק מחובותיו, ובהתאם אני סבור כי הצעת הסדר של החייב בה יציע הוספת סך של 200,000 ₪ לקופת הכינוס, בתקופה של 60 חודשים , הינה הצעה שהמנהל המיוחד צריך לתמוך בה ולהמליץ בפני נושי החייב על קבלתה.
אמתין כאמור להגשת הצעה מצד החייב עד ליום 19.8.2020 וככל שחייב לא יפעל לפי החלטתי זו עד ליום 19.8.20, תהיה המנהלת המיוחדת רשאית לעתור לביטול ההליך ללא דיון נוסף.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום באשקלון רער"צ 63545-11-20 חן נ' גארלה תיק חצוני: לפני כב' השופטת הבכירה סבין כהן מבקשים משה חן ע"י ב"כ עוה"ד שגיא חן משיבים ירון גארלה ע"י ב"כ עוה"ד שלום מסיקה פסק דין
אמנם, החקירה הנה חקירה של המערער באופן אישי, בהיות חברה מופעלת באמצעות בני אדם, אך אין מדובר בעיניין אישי של המערער ויש מקום לאבחנה בין המערער כאדם בפני עצמו ובין היותו אורגן של החברה.
המצאה למשרדי החברה, כמוה כהזמנה לחברה ואין מקום להטיל חיוב אישי על המערער, שעה שהוזמן בכתובת החברה.
אוסיף ואציין לעניין כתובת המערער כפי שנרשמה ברשם החברות, כי בעת רישום חברה, חלה חובה על מנהלה לציין את פרטיו האישיים, לרבות כתובתו.
...
מכל מקום, באותה בקשה, ציין המערער באותה נשימה, כי לא קיבל את הזימון לדיון ולכן, אין בידי לקבוע על סמך אותה בקשה, כי המערער אמנם ידע על הזימון לדיון.
לאור כל האמור, הערעור מתקבל.
לאור החלטתי זו, יש לסגור את תיק ההוצאה לפועל שנפתח בגין החיוב בהוצאות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

באותו הליך הגישו המערערים הודעת צד ג' כנגד חברת הבנייה וכנגד המנוח, שהיה, לטענתם, נושא משרה בחברה ובעל הפיקוח והשליטה על עבודות הבנייה בה. בפסק הדין בהליך הראשון, שניתן על ידי כב' השופטת דגן, התקבלה תביעת מישפחת אטיאס, והמערערים חויבו לשלם למשפחת אטיאס פיצויים בסך 63,630 ש"ח בצרוף הוצאות המשפט ושכר טירחת המומחים ששילמה מישפחת אטיאס, לצורך ניהול התביעה.
המשיב טען כי מכיוון שהמנוח הוא זה שנשא בתשלום הכספים למערערים על פי פסק הדין בהליך הראשון לצורך מילוי חיובו האישי, לאחר שניפתח גם נגדו תיק ההוצאה לפועל, ומכיוון שהחיוב האישי של המנוח בוטל בפסק הדין בעירעור על פסק הדין בהליך הראשון, על המערערים להשיב את הכספים שקבלו מהמנוח במסגרת הליך ההוצאה לפועל לידי המשיב.
לכך יש גם להוסיף את דברי כב' השופט כהן בהחלטה שניתנה לאחר מתן פסק הדין בעירעור על פסק הדין בהליך הראשון, בה נקבע ובצדק ביום 13.9.2016 כי: "בשולי הדברים אוסיף, כי על פי החומר שלפני, לא ניתן לקבוע, כדי הטיית מאזן ההסתברות, שהעברת הכסף על סמך ההעברה הבנקאית שבוצעה, בוצעה על ידי החברה האחרת לטובת המבקש דוקא ולא לטובת החברה החייבת. כדעת קודמי, אף איני סבור שהכרעה בעיניין זה ניתן יהיה לקבל רק לאחר שמיעת ראיות במסגרת תביעה כספית שתוגש". עינינו הרואות, מספר ערכאות הביעו דעתן כי נידרשת הכרעה בטענות סותרות על סמך נטלי ראיה, כאשר הדברים אינם פשוטים וברורים.
...
במצב עניינים זה ולאור הראיות שהוצגו בבית משפט קמא, לא היה מקום למסקנה כי נטל הראיה הכבד, שאין מחלוקת שמוטל בעניין על המשיב, הורם.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, אני מורה על קבלת הערעור, ביטול פסק הדין של בית המשפט קמא ודחיית תביעת המשיב נגד המערערים.
המשיב ישלם למערערים הוצאות הליך זה בסך כולל של 10,000 ש"ח. סכום זה ישולם בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק דין זה, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בהרצליה ת"א 35736-09-18 צין ואח' נ' זנזורי ואח' בפני כבוד השופט אמיר ויצנבליט התובעים 1. יעקב צין 2. יעקב צין בע"מ הנתבעים 1. רפאל זנזורי 2. ר. זנזורי חברה לבניה בע"מ ותביעה שכנגד: התובעים שכנגד 1. ר. זנזורי חברה לבניה בע"מ 2. רפאל זנזורי הנתבעים שכנגד 1. יעקב צין בע"מ 2. יעקב צין 3. נאות עירון אחזקות בע"מ בשם התובעים והנתבעים שכנגד 2-1: עו"ד ניר שמרי ועו"ד ספיר אבן חן בכר בשם הנתבעים והתובעים שכנגד: עו"ד נמרוד כנפי ועו"ד אלעד פרידלנדר בשם הנתבעת שכנגד 3: עו"ד ארז טיקולסקר פסק דין
כך, בקדם המשפט נטען על-ידי מר זנזורי שהסכום שהיתקבל ביתר בסך 400,000 ש"ח נרשם בספרים כחוב לחברת נאות עירון, ושאין מקום שמר זנזורי ישיב סכום זה מאחר שנאות עירון חבה לו כספים גם כן בשל נושא מתן שירותי הניהול (עמ' 3 שורות 23-18 לפרוטוקול מיום 17.6.2019: "חברת נאות עירון חייבת לר. זנזורי סכומים העולים על סכומים של 400 אלף ₪ בשל שירותי ניהול שנתנה ר. זנזורי, מכוח הסכמה, לא מכוח הסכם כתוב. הסכם לא כתוב. ידיעה ברורה שיש מישהו שמנהל הפרויקט הזה במשך שנים, משקיע משאבים בסכומים נכבדים... מרשי נתבע כאן באופן אישי, למה שיחזיר כספים אם החברה חייבת לו סכום יותר גבוה?").
בנסיבות אלו, ניתן להקל על החיוב האישי של בעל המניות לצד חיוב החברה (עיינו, ע"א 10582/02 בן אבו נ' דלתות חמדיה בע"מ, פיסקה כ' לפסק-דינו של השופט א' רובינשטיין (16.10.2005)).
ניתן להגיש ערעור על פסק-הדין בתוך 60 ימים מיום המצאתו.
...
סוף דבר אשר על כן: (א) התביעה הראשית מתקבלת בחלקה, במובן זה שהנתבעים ישלמו ביחד ולחוד לתובעים 625,000 ש"ח. סכום זה יישא הפרשי הצמדה מיום 16.8.2012, והפרשי ריבית מיום 17.4.2018 – כשיעורם של הפרשים אלו בחוק פסיקת ריבית והצמדה.
(ב) התביעה שכנגד נדחית.
(ג) הנתבעים, ביחד ולחוד, ישאו בשכר-טרחת באי-כוח התובעים בסך 100,000 ש"ח ובשכר-טרחת בא-כוח חברת נאות עירון בסך 25,000 ש"ח. (ד) כן ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובעים הוצאות בגין האגרה ששולמה בתביעה הראשית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העובדות הרלוואנטיות ביום 1.6.14 ניתן פסק דין על-ידי בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט ד' מינץ) בתיק ע"מ 18483-04-12 במסגרתו נדחה ערעור שהגיש התובע על שומות מס לשנים 2004 עד 2006 אשר נקבעו לו בגין הכנסות מיגיעה אישית כיועץ כלכלי ומנהל חשבונות לחברות לוגיסטיות (פסק-הדין המחוזי צורף כנספח 1 לכתב התביעה, להלן: "פסק-הדין המחוזי").
קרן חוב התובע לאחר פסק-הדין המחוזי עמדה על סך של כ-1.5 מיליון ש"ח והתובע חויב בתשלום הוצאות הנתבעת שם (פקיד שומה ירושלים – רשות המיסים) בסך של 30,000 ש"ח. אין חולק בין הצדדים כי התובע לא הגיש ערעור על פסק-הדין המחוזי במועדים הקבועים בחוק וכי הוא נימנע מלשלם את חובו לרשות המיסים, כמו גם את ההוצאות בהן חויב בהליך, כך שיתרת חוב התובע תפחה לסכום של כ-3.6 מליון ש"ח, נכון לשנת 2016.
מנגד, התערבותו האישית של עו"ד עטילה בהסכמה שגובשה בין הצדדים נעשתה ללא סמכות ויסודה במניעים זרים שמקורם בהכרות אישית שהתקיימה בינו לבין התובע.
...
בטיוטה זו, המשתרעת על 2 עמודים, התבקש בית המשפט העליון לתת לתובע ארכה להגשת ערעור על פסק-הדין המחוזי ולתת תוקף לפסק-דין להסכמת הצדדים לפיה, בתמצית, פסק-הדין המחוזי יבוטל; תתווסף לרישומי הכנסות המערער לשנים 2004-2006 הכנסה בשיעור של 1.5 מליון ש"ח וכי על חשבון הכנסה זו, בגינה יומצאו שומות סופיות לתובע, ישלם התובע סכום סופי של 300,000 ש"ח לסילוק חובותיו.
הנה כי כן, הבקשה שהוגשה מטעם התובע לבית המשפט העליון הייתה מטעה ובלתי מדויקת בלשון המעטה, עד כי נראה שהחיפזון של התובע להגישה לבית המשפט העליון, באמצעות עורך-דינו, עוד טרם ניתנה הסכמה פוזיטיבית להגשת המסמך המדובר מטעם נציגי רשות המיסים, ועוד טרם התבקש וממילא התקבל אישור הפרקליטות לה (ר' בעמ' 29 ש.1-9 לפרוטוקול) נעשו בניסיון לקבוע עובדות בשטח ולהציב את הפרקליטות בפני פסק-דין של בית המשפט העליון המבטל את פסק-הדין המחוזי, על יסוד טענות ועובדות שאינן נאמנות לאמת.
סוף דבר לנוכח כל האמור – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו