העורר הצביע על מספר עוגנים המבטיחים כי לא יימלט מן הארץ: צו עיכוב יציאה מן הארץ נגד ילדיו הקטינים [כפי שנקבע במסגרת הליכי גירושין בין העורר ואימם], וכן נגד הוריו, בזמן שהעורר בחו"ל, להבטחת התשלום הסדיר של מזונות הקטינים; הליכים משפטיים אזרחיים שהעורר מנהל בישראל, בשם חברת אימפופיקס בע"מ שבבעלותו, בסך כולל של כ-26 מיליון ₪, שבמסגרתם שילם אגרות והפקיד ערובות בסך כ-800,000 ₪; ומחצית רכושו בישראל, המגיעה לו במסגרת הליך הגירושין.
כהן ערער על ההרשעה והעונש, ובקש לצאת לחו"ל, לצורך עסקיו, בעודו ממתין לבירור עירעורו.
מזרחי ערער, ובעוד ערעוריו תלויים ועומדים ביקש לצאת לחו"ל לצורך עסקיו, ותחילה מבוקשו ניתן לו. אולם, בעקבות מקרה שבו נדחה דיון בעיניינו של מזרחי עקב שהותו בחו"ל – היתנגדה המדינה לחידוש ההיתר, ובקשתו ליציאה נוספת מישראל נדחתה.
בית המשפט העליון, מפי כב' השופט מ' מזוז, דחה את הבקשה, וציין כי "במהלך השנים התגבשה והתחדדה ההלכה בפסיקתו של בית משפט זה, כי מי שהורשע ונגזר דינו לעונש מאסר שריצויו עוכב עד להכרעה בעירעור, לא תותר יציאתו מן הארץ אלא במקרים חריגים ונדירים, ובעיקר למטרות רפואיות חיוניות" [שם, פסקה 9; ההדגשה במקור].
מצד שני ניצבת האסכולה החדשה, המגולמת בהילכת מנשה, אשר בין במפורש [כגון בעיניין מזרחי, מפי כב' השופטת (כתוארה אז) חיות] ובין בהיסק מן התוצאה והנמקתה, אינה גורסת כי לנאשם שהורשע ונידון למאסר בפועל, גם אם ביצוע מאסרו עוכב, עומדת זכות חוקתית לחופש תנועה ויציאה מישראל; בכלל או בעוצמה ממשית.
...
ערעורו נדחה.
בעניין פן ובעניין אלדר, שבהם נעתר בית המשפט העליון לבקשתם לצאת מישראל לצורך עסקיהם – הותנתה יציאתם בתשלום סך 500,000 ₪ על חשבון הקנס, הוספת ערבות צד ג' בסך מיליון ₪ ושעבוד דירה [כבעניין פן]; או בתשלום הקנס בסך 250,000 ₪, הפקדת סך 2 מיליון ₪ במזומן או בערבות בנקאית וכן ערבות צד ג' בסך 2 מיליון ₪ [כבעניין אלדר].
לפיכך הערר נדחה.