על חומרתה של עבירה של נהיגה בפסילה עמד בית המשפט בעפ"ת (מחוזי חי') 9687-10-18 מדינת ישראל נ' עלי עאסלה (25.10.2018):
"נזכור כי עבירה של נהיגה בזמן פסילה אינה מהוה "רק" עבירת תעבורה שכן היא טומנת בחובה גם את התייחסותו של הנהג לצוי בית המשפט ולשלטון החוק.
בעפת (חי') 6597-09-15 מדינת ישראל נ' מוחמד עוקר (21.1.16), בעבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה כשהרישיון פקע למעלה משנה, וללא ביטוח, למשיב עבר פלילי (23 הרשעות) ותעבורתי (16 הרשעות), בעברו עבירות דומות של נהיגה בפסילה, כשהעבירות בוצעו זמן לא רב לאחר שהשתחרר ממאסר בגין ביצוע עבירות דומות, מהתסקיר עלה שקיים סיכוי ממשי לשקום, בעירעור אומץ גזר דינו של בית משפט קמא בדבר הארכת המאסר המותנה בן 12 חודשים, בשנתיים נוספות, תוך הטלת רכיבי ענישה נלווים, פסילה בת 36 חודשים, הפעלת התחייבות כספית על סך 5,000 ₪ והתחייבות כספית בסך 10,000 ₪.
נוכח תסקיר המבחן שאינו ממליץ על ענישה שיקומית, שיהא בה כדי להפחית מהסיכון להישנות העבירות, ומכאן שהמסוכנות שנשקפת מהמשך נהיגת המבקש רבה, לצד המאסר תוטל על הנאשם פסילה מוחשית ומשמעותית, לתקופה של 24 חודשים, שיהא בה כדי להרתיעו מבצוע עבירה דומה בחומרתה בעתיד.
...
לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקירי המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני אין מנוס מהשתת רכיב של מאסר.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:
אני משיתה על הנאשם 4 חודשי מאסר.
אני דנה את הנאשם ל-7 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או של נהיגה בזמן פסילה.