המערער הורשע בבית המשפט המחוזי בחיפה בעבירות של סחר בבני אדם, עבירה לפי סעיפים 203א(א) + 29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); הבאת אדם לידי עיסוק בזנות בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיפים 202 + 203(א) + 203(ב) לחוק העונשין; וסרסרות למעשי זנות, עבירה לפי סעיפים 199(א) + 29 לחוק העונשין.
על חומרתה של עבירת הסחר בנשים נכתב כבר רבות על ידי בית משפט זה. כך למשל כתב השופט טירקל:
"העבירה של סחר בבני אדם לצורך העסקתם בזנות היא מן העבירות הבזויות והנתעבות ביותר שבספר החוקים שלנו. יש בה מן הזוועה שבמכירת אדם, מן האכזריות וההשפלה שבניצול מיני ומן האימה שבסחיטה. בתוך עבירה זאת מובנים המורא והפחד שמטיל הסוחר על קורבנותיו - ואף על מעורבים אחרים במסחרו - בתקופת השיעבוד; ואף אחרי שיצאו מעבדות לחירות" (בש"פ 9274/01 מדינת ישראל נ' ישי, תק-על 2001(4), 57 (2001)).
במצב דברים זה עונשו של המערער, מהבחינה המעשית, זהה לעונשו של נאשם 1, ובכך למעשה יצא המערער אף נשכר שכן, כאמור, הצדיקו הנסיבות הטלת עונש חמור יותר על המערער מזה של נאשם 1.
...
למרות זאת אני סבורה כי אין להתערב בעונשו של המערער מהטעמים שיובאו להלן.
עוד העיר השופט לוי באותו עניין, כי ראוי להחמיר בעונשיהם של עבריינים בתחום הסחר בנשים מעבר לרמת הענישה הקיימת על מנת להגביר את המסר ההרתעתי כלפי העבריינים ולנסות למגר תופעה זו. בהתאם לדברים אלו, איני סבורה כי העונש שהוטל על המערער חורג מרמת הענישה הסבירה והראויה בעבירות מסוג זה.
כאמור, למרות שאני סבורה שהעונש שנגזר על המערער ראוי כשלעצמו, נטיתי להתערב בו בשל החשיבות שאני רואה בקיום העיקרון בדבר אחידות הענישה (ראו ע"פ 462/89 ג'בארה נ' מדינת ישראל, תק-על 89(3) 1347 (1989)).
לסיכום הייתי מציעה לחברי לדחות את הערעור על כל חלקיו.