סעיף 3 לחוק מיפרט את ההנחות במחיר הדירה שתינתנה לרוכש באמצעות מענק מותנה, וקובע בסעיף 3(ג1) כי: "זכאי ששכר הדירה שעליו לשלם נקבע בהתאם למסלול שכירות חופשית לפי חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, התשנ"ח-1998, יהיה זכאי למענק מותנה בשיעור של 30% מגובה המענק המותנה לפי סעיף זה". כך, אדם לא יהיה זכאי להנחה המרבית ברכישת הדירה אם נקבע ששכר הדירה שעליו לשלם הוא בהתאם לשד"ח, אלא הוא יהיה זכאי להנחה בגובה 30 אחוזים בלבד מההנחה המרבית שלה היה זכאי לפי סעיף 3 לחוק.
בשינויים המחויבים, יפים לענייננו הדברים שנקבעו בעע"ם 4794/19 משרד הבינוי והשיכון נ' אלחרר (7.8.2019), כדלקמן:
"דיון מחודש בבקשת הדיירים, והכרעה בהן על סמך הפרשנות שנתן בית המשפט המחוזי לחוק הדיור הצבורי, עלול לרוקן את העירעור מתוכנו, ואף ליצור תקדים בעל משמעות ביחס למקרים דומים. זאת ועוד, דיון מסוג זה עשוי להביא להעברת הדירות לבעלותם של המשיבים 1 – 10. העברת הבעלות אינה רק עניין כספי, בין היתר משום שאת הבעלות אפשר להעביר לאחרים, ומפני שהדירות עלולות לצאת ממאגר הדיור הצבורי. על כן מאזן הנוחות נוטה באופן מובהק לטובת שימור המצב הקיים עד להכרעה בעירעור" (ההדגשה הוספה).
ובע"א 6283/12 צדוק נ' שיכון ופיתוח לישראל בע"מ (18.11.2012) נקבע כי:
"מדובר בעירעור על פסק דין הנוגע לזכויות קנייניות בנכס מקרקעין. במקרים אלה עולה חשש, שאם יבוצעו שינויים במקרקעין עובר להכרעה בעירעור, למשל על-ידי העברתם לצדדים שלישיים, לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו במקרה שהערעור יתקבל, ומשכך נוטה הכף לעיכוב ביצועם של פסקי דין אלה; זאת בשונה, למשל, מפסקי דין שעניינים בחיובים כספיים (ראו, למשל, ע"א 589/10 עריית הוד השרון נ' ניר שיתופי - אגודה ארצית שיתופית להתיישבות (לא פורסם, 12.4.2010)). מכאן, שלכאורה, למבקש עלול להגרם נזק בלתי הפיך אם יבוצעו שינויים בנכס" (שם, פסקה 7).
...
המשיב טוען בתגובתו כי דין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר, הבקשה מתקבלת.