מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על זכויות בבתים סמוכים של אחים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על פי האמור בכתב האישום המתוקן מיום 21.11.21, הנאשם, אחיו יוסף אגבריה (להלן: "המתלונן"), ואחים נוספים של השניים, מתגוררים בבתים סמוכים בכפר משירפה.
אחמד אגבריה, אחיו של הנאשם, יחד עם 3 צעירים נוספים, הגיעו סמוך לביתו של הנאשם כשאחמד מחזיק במוט ארוך ודפקו על דלתו של הנאשם.
העירעור על חומרת העונשים נדחה בקביעה כי תופעת השמוש בנשק קר או חם היא תופעה שחברה מתוקנת אינה יכולה להשלים עימה, והדרך להיתמודד עימה הנה באמצעות ענישה קשה ומרתיעה.
זכות ערעור תוך 45 ימים.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט זה אינו מהוה ערכאת ערעור או דיון נוסף על החלטת בית המשפט המחוזי, אשר שמה קץ להתדיינות בין הצדדים בכל הנוגע לזכויות על המקרקעין ועל העידר מעמד של המשיבים ביחס למקרקעין, מלבד היותם פולשים.
המשיבים מוסיפים כי תביעה דומה מיתנהלת במסגרת תביעה נוספת בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ת"א 15658-08-19 גדרי נ' מדינת ישראל (להלן: עניין גדרי), בפני כבוד השופט גייפמן, לגבי שתי מחזיקות, שהן אחייניות של המשיב 1, בשני בתים סמוכים לבתים מושא ההליך ושם הורה בית המשפט למבקשת להמציא ראיות לבירור המחלוקת ולא אישר למבקשת להגיש בקשה לסילוק התביעה על הסף.
לטענת המשיבים התביעה הוגשה בהתאם לפסק הדין בעירעור על פיו יוכלו המשיבים להגיש תביעה לפצוי בגין שני הבתים מושא ההליך בהם הם מתגוררים כברי רשות.
במקרה הנידון טוענים המשיבים כי היתנהלותה של המבקשת היא היתנהלות מפלה, שכן המשיב הופלה לעומת אחיו, יהודה דדון ז"ל, אשר קיבל בתחילת שנת 2010 מיליוני שקלים עבור פינוי המקרקעין בסמוך לבתי המגורים מושא ההליך; אפליה לעומת מחזיקים במיתחם הירקון להם שולמו פיצויים בגין פינוי כפוי בפסקי דין ובוררות; אפליה לעומת מחזיקים שפונו מהמקרקעין עד לשנת 2010.
...
לעניין זה, ואף כי אני סבורה כי מן הראוי כי המשיבים היו מפנים את המקרקעין טרם הגשת התביעה הנדונה, אזי ומהסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של פסק דין בבית המשפט המחוזי, ניתן גם לפרש כי בידי המשיבים הייתה האופציה לפנות את המקרקעין ולקבל פיצוי בסך 60,000 ₪, או שלא לפנות ואז לא יקבלו פיצוי זה, כאמור בסעיף 5 לפסק הדין במחוזי (סעיף 4 לעיל), ולמבקשת אף תהיה האפשרות להגשת תביעה בגין דמי שימוש במקרקעין, כפי שאכן עשתה המבקשת במקרה הנדון.
סוף דבר מתקבלת טענת המבקשת כי המשיבים מנועים מהעלאת הטענות לזכות במקרקעין, להיותם בני רשות וכן לשיהוי בפינוי.
עוד נקבע כי יש לדחות את התביעה לפיצוי בגין העילה הנטענת ל"פינוי כפוי".

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים ע"פ 375/22 לפני: כבוד המשנה לנשיאה נ' הנדל כבוד השופט י' אלרון כבוד השופטת י' וילנר המערערת: מדינת ישראל נ ג ד המשיב: ואסים בסל ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי חיפה ב-תפ"ח 798-07-21 מיום 1.12.2021 שניתן על ידי השופט אינאס סלמה תאריך הישיבה: ב' באדר א התשפ"ב (03.02.2022) בשם המערערת: עו"ד עמרי כהן בשם המשיב: עו"ד סאהר פאר ][]פסק-דין
ביום 18.6.2021, בשעות הערב, המתלוננת שהתה בבית הוריו של המשיב הממוקם בקומה שמתחת לדירה (להלן: בית ההורים), יחד עם בנם המשותף, וכן אחותו ואימו.
השניים שהו במרפסת ביתם הסמוכה לדירה (להלן: המרפסת).
המערערת מוסיפה ומשיגה גם על קביעת בית המשפט המחוזי כי יש למקם את עונשו של המשיב בחלקו התחתון של מיתחם העונש ההולם על מנת לתת לו "היזדמנות נוספת". לשיטתה, מלבד הודאתו והבעת צער על מעשיו, אין כל שיקול נוסף שיש לזקוף לזכותו, אשר יצדיק הקלה כה משמעותית, זאת בפרט בהיעדר כל "אינדיקאציה" שיקומית או המלצה להליך שקומי כלשהוא בעיניינו.
...
דיון והכרעה אקדים ואומר, כי אני סבור שיש לקבל את הערעור, וכך אציע לחברי וחברתי.
יוצא אפוא, כי משבית המשפט המחוזי ביקש להעניק למשיב "הזדמנות נוספת", הוא גזר עליו עונש הסוטה לקולה, באופן בולט וברור, מן הענישה הראויה וההולמת בגין מעשיו.
סיכומו של דבר, יש כאמור לקבל את הערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עמ"נ 47071-03-21 רייבי ועוד 18 אח' ואח' נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה-ראש העין תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עמיתה זהבה בוסתן מערערים 1. שמשון רייבי ועוד 18 אח' 2. פבל קליינרט ועוד 21 אח' ע"י עו"ד שחר הררי משיבים הועדה המקומית לתיכנון ולבניה-ראש העין ע"י עו"ד משה כהן פסק דין
בעקבות אישורן של התכניות הפוגעות, הגישו בעלי הזכויות בבתים צמודי הקרקע ובעלי הדירות בבניה הרוויה, לועדה המקומית ראש העין (להלן "הוועדה המקומית"), תביעות לפיצויים מכוח סעיף 197 לחוק שצורפו להן חוות דעת של השמאי אלעד משה (נספחים 4 ו-5 לערעור).
בהתייחס לראש הנזק של "פגיעה בדימוי שכונת המגורים" קבעה ועדת הערר כי הטענה נטענה בעלמא ולא הוכח כי קיים חשש לפגיעה מסוג זה. הוועדה הוסיפה כי היא מודעת לקושי להוכיח טענה בדבר פגיעה בתדמית אך המערערים היו יכולים להתגבר על קושי זה, ולו בחלקו, אם היו מוכיחים שמחירי בתי מגורים, הנמצאים בסמיכות לתוואי דרך דומה, נמוכים יותר מבתים המרוחקים יותר וזהו הנתון היחיד שיש בו כדי להשפיע על ההבדל במחיר הבתים.
במכתב מיום 18.10.2017 ציין השמאי המייעץ "לאור העובדה כי מדובר בנכסים קרובים ובעלי מאפייני תביעה זהים, ולאחר שעיינתי בחומר הרלוואנטי אני מוצא לנכון לקבוע את שכר השמאי המכריע בגין 2 התביעות יהא כאמור בסעיף 2 לתקנות התיכנון והבניה (שכרו של שמאי מכריע ושמאי מייעץ) תשס"ט – 2009 ובסה"כ יעמוד על 100,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק". עוד הוברר באותו מכתב כי שכר היועצים שימונו יחול על המערערים.
...
לאור כל האמור לעיל אני דוחה את טענותיהם של המערערים ביחס להחלטה הראשונה של ועדת הערר.
על כן, דין טענות המערערים להידחות גם ביחס להחלטה השניה.
סיכום אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הוכח בפני בית המשפט כי שלושת האחים, האדי, כמאל והתובע התגוררו עם משפחותיהם בבתיהם הממוקמים ברחבה אחת והסמוכים אחד לשני.
אמרתי לו שאני כן חוזרת הביתה ואז הוא איים עלי: "אני אהרוס את הבית על הראש שלך" ואז אמרתי לו שיש מישטרה ואז אח של בעלי בשם ביאן הרים אצבע ואמר: "אני אגיש ערעור על הבית. הבית על המת" אני לא יודעת מה הכוונה שלו אבל אני הרגשתי מאוימת בגלל האיומים שלהם.
בהיעדר כל היגיון בהסבר שניתן ע"י התובע ומשהוכח כי לא יכול להיות בסיס לטענתו שהבית שייך לאימו, הנני דוחה את ניסיונו להסביר את דבריו וקובעת כי התובע התכוון לאיים על הנתבעת במשפט זה וכל כוונתו הייתה ככוונת אחיו והיא, להפחיד את הנתבעת ולגרום לה לוותר על זכויותיה ולעזוב את בית המגורים.
...
כמו כן, נוכח הוויכוח שהתנהל לאחר הדיון בבית הדין הדרוזי, דברי האיום שנאמרו על ידי האדי, דברי התובע עצמו, צורת דיבורו ותנועות גופו, הנני קובעת כי הנתבעת הייתה משוכנעת באמיתות הדברים שפרסמה ולפיהם בכוונת התובע היה לאיים עליה בהריגה, במידה ותזכה בבית המגורים.
סוף דבר נוכח כלל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 500 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 18,000 ₪ כולל מע"מ. כל הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן הם יישאו תוספת הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו