מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על זיכוי מעבירות משמעת בבית הדין למשמעת

בהליך ערעור על בית דין משמעתי של לשכת עורכי דין (עמל"ע) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לישכת עורכי הדין מיום 7.5.17 בבד"א 7/17 ו- 12/17 אשר דחה את ערעור המערערת על הכרעת הדין וגזר הדין שניתן בבית הדין המשמעתי המחוזי בבד"מ פ/97/12 ומנגד קיבל את עירעורו של המשיב על הרשעתו בעבירה לפי כלל 16(א)(2) לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986 (להלן: "כללי האתיקה").
טענות הצדדים בפתח הדיון הודיע ב"כ המערערת על חזרת המערערת מטענותיה ביחס לזיכוי המשיב מיתר העבירות, תוך רכוז טיעוניו בהחלטת בית הדין הארצי לזכות את המשיב מן העבירה על כלל 16(א)(2).
...
זאת ועוד, נטען כי בית הדין הזהיר את המשיב במהלך עדותו כי אם יגלוש לסוגיות שאינן מפורטות בכתב הקובלנה הוא עלול להיות מורשע גם בעבירות שלא מצוינות בה ובעקבות כך אמר המשיב כי הוא מבין ומקבל את הכוונת בית הדין ולא יגלוש לסוגיות הנוספות.
במקרה שלפנינו, הגעתי למסקנה כי צדק בית הדין המשמעתי הארצי בקביעתו כי לא ניתנה למשיב הזדמנות סבירה להתגונן מפני האישום לפי סעיף 16(א)(2) לכללי האתיקה.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הטרוניה של הסניגור, על-כך שהמערער לא קיבל מענה כלשהו ממשרד החינוך לבקשה שהגיש ביום 1.11.15 להתיר לו להפעיל עסק של לימוד נהיגה + לימודי תיאוריה (ולטענתו גם בקשה נוספת שהגיש בשנת 2016 לא נענתה), אין בה כדי להביא לזיכויו מעבירות המשמעת בהן הורשע, בהתאם למפורט בכתב התובענה, שהרי המערער הורשע בגין העובדה שהוא עבד כמורה נהיגה ובגין עבודה זו, כאמור כבר לעיל, כלל לא ניתן לקבל היתר.
מפרוטוקול זה עולה, שלאחר שהמערער הורשע לפי הודאתו בעבירות המשמעת שיוחסו לו בכתב התובענה, טען כל אחד משני הצדדים באופן חופשי באשר לאמצעי המשמעת שיש להטיל על המערער, ובית הדין פסק בגזר דין מנומק מה הם אמצעי המשמעת הראויים במקרה זה, בהיתחשב, בין היתר, בכך שמדובר בעבירה שנייה שביצע המערער, באותו נושא עצמו, כשהמשיך לעבוד בהוראת נהיגה למרות ההצהרות שניתנו בדיון הקודם.
...
בנסיבות שכאלה, אין בידי לקבוע כי שגה בית הדין משהורה על פיטוריו של המערער.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דוחה את ערעורו של המערער בכל הנוגע לפיטוריו, אך מקבל חלקית את הערעור בכל הנוגע לפסילתו ממשרד החינוך (כאמור בפסקה מ"ו דלעיל).
בהתאם להסכמה שנתנו באי כוח הצדדים בתום הדיון שהתקיים בפניי, אני מורה בזאת על המצאת פסק הדין בדואר אל: ב"כ המערער: עו"ד תייסיר קאסם, כפר קרע.

בהליך בר"ש (בר"ש) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה לרשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט מ' בר-עם) בעב"י 25898-10-20 מיום 20.12.2020, אשר דחה את ערעור המבקשת על זיכויו של המשיב על ידי בית הדין למשמעת של עובדי המדינה (להלן: בית הדין) מן האישומים שיוחסו לו בתובענה המשמעתית שהוגשה נגדו בבד"מ 41/19.
המשיב כפר במיוחס לו וטען לביטול כתב התובענה מחמת הגנה מן הצדק ובשל פגמים שנפלו בו. בהכרעת דינו המפורטת מיום 14.9.2020 זיכה בית הדין את המשיב מכל העבירות שיוחסו לו, תוך שקבע כי המערערת לא העמידה תשתית ראייתית מספקת ברף הנידרש בדין המשמעתי להוכיח כי המשיב ביצע את המעשים המיוחסים לו בכתב-התובענה.
...
עם זאת, בית המשפט לא הסתפק בכך ועמד בפירוט על הראיות שהוצגו, וציין כי "אכן, יש בצבר הראיות שהובא לחובתו של המשיב... כדי להקים חשד כי המשיב דיווח באופן כוזב על זמני עבודתו", ועקב כך "עבר הנטל הטקטי אל המשיב להציע הסבר מתקבל על הדעת, ובעל אחיזה סבירה בחומר הראיות, שיש בו כדי לזרוע ספק סביר באשמתו". ואולם, לאחר בחינת חומר הראיות קבע בית המשפט כי - "לאחר עיון מוקפד בחומר הראיות בתיק, תוך שימת לב לטבלת העזר, לא שוכנעתי כי טענת המערערת לדיווחי כזב הינה המסקנה היחידה והבלעדית העולה מחומר הראיות בתיק. כעולה מהכרעת הדין, נוכח מהות ומיהות העושה ותפקידו, לרבות אופן התנהלותו, ללא כל הערה מצד הממונים עליו במהלך השנים, ניתן להניח תרחישים חלופיים אשר יש בהם כדי לתת מענה הולם וסביר, ולמצער בגדרו של ספק סביר, המתיישב עם השכל הישר ומציאות חיינו, לתמיהות הלכאוריות העולות מהשוואת דיווחי הנוכחות של המשיב לרשומות ולהודעות" (פסקה 31) בהמשך לכך אישר בית המשפט את קביעות בית הדין גם בנוגע לאישומים השני והשלישי.
לאחר עיון בהכרעת דינו של בית הדין ובפסק דינו של בית המשפט קמא וכן בבקשה לרשות ערעור ובתגובת המשיב לבקשה, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה באשר אינה מגלה עילה למתן רשות ערעור.
ובהמשך לכך בחן בית המשפט את התשתית הראייתית והגיע בעצמו למסקנה דומה, כמצוטט לעיל, לפיה "לא שוכנעתי כי ניתן להסיק מחומר הראיות בתיק שהונחה תשתית מספקת להרשעת המשיב". מדובר אפוא בהכרעה עובדתית-ראייתית הנעוצה בנסיבות הקונקרטיות של המקרה הנדון, אשר אינה מצדיקה רשות ערעור ודיון נוסף ב"גלגול שלישי".
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לישכת עורכי הדין בישראל (להלן: בית הדין הארצי) בתיק בד"א 26/20 מיום 11.8.2020, לפיו קיבל בית הדין את ערעור המשיבה על זיכויו של המערער בתיק בד"מ 40/18 של בית הדין המשמעתי המחוזי של לישכת עורכי הדין בירושלים (להלן: בית הדין המחוזי), והרשיע את המערער בעבירה בנגוד לכלל 26 (רישא) לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) תשמ"ו-1986 (להלן: כללי האתיקה); כמו כן מתייחס העירעור לפסק דינו של בית-הדין הארצי מיום 6.6.2021 בתיקי בד"א 5/21 ו- 7/21, לפיו נדחה עירעורו של המערער על חומרת העונש שנגזר עליו בבית הדין המחוזי בתיק בד"מ 40/18, במקביל לדחיית ערעור המשיבה על קולת העונש.
...
לפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין בישראל (להלן: בית הדין הארצי) בתיק בד"א 26/20 מיום 11.8.2020, לפיו קיבל בית הדין את ערעור המשיבה על זיכויו של המערער בתיק בד"מ 40/18 של בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בירושלים (להלן: בית הדין המחוזי), והרשיע את המערער בעבירה בניגוד לכלל 26 (רישא) לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) תשמ"ו-1986 (להלן: כללי האתיקה); כמו כן מתייחס הערעור לפסק דינו של בית-הדין הארצי מיום 6.6.2021 בתיקי בד"א 5/21 ו- 7/21, לפיו נדחה ערעורו של המערער על חומרת העונש שנגזר עליו בבית הדין המחוזי בתיק בד"מ 40/18, במקביל לדחיית ערעור המשיבה על קולת העונש.
בסיכומו של דבר, לא נפלה טעות לפני בית הדין הארצי בקביעתו לפיה בהתבטאותו של המערער כלפי עו"ד חנן רובינשטיין, הפר המערער את הוראות כלל 26.
בסיכומו של דבר, כפי שסיכם את הדברים בית הדין הארצי ביחס לערעורים שהגישו שני הצדדים על גזר הדין – "שני הצדדים כשלו ולא הרימו את הנטל לשכנע אותנו כי נפל פגם בגזר הדין, באפון אשר מחייב את התערבותנו כערכאת ערעור". אין לי אלא לאמץ את הדברים גם בהליך הנוכחי.
המערער ישלם למשיבה הוצאות הערעור בסך 5,000 ₪.

בהליך בקשות רישוי (בר"ש) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין, נדחה ערעור המבקשת על פסק הדין של בית הדין הארצי של לישכת עורכי הדין (להלן: בית הדין הארצי(, מיום 26.10.2022, בבד"א 2022/18 (עורכי הדין ח' קנת, מ' קורדובה ו-ג' פרישטיק), שעל-פיו נדחה ערעור המבקשת על פסק הדין של בית הדין המשמעתי המחוזי של לישכת עורכי הדין בתל אביב (להלן: בית הדין המחוזי), מיום 8.6.2022, בבד"מ 55/20 (עורכי הדין מ' צברי, י' בן-דוד ו-ע' אברונין).
המבקשת הגישה לבית הדין הארצי ערעור על הזיכוי, אולם העירעור – נדחה.
הערכאות דלמטה סברו, כאמור, כי במכלול נסיבות העניין, פרטיות המיתמחה לא נפגעה באופן ממשי (סעיף 6 לחוק הגנת הפרטיות), ומשכך, זוכה המשיב 1 מעבירות המשמעת שיוחסה לו. לשון אחר, לא התבצעה פגיעה בפרטיות "בנגוד לחוק הגנת הפרטיות". אם כן, אף אם אניח, לטובת המבקשת, כי נפלה שגיאה בקביעה שלפיה פרטיות המיתמחה לא נפגעה באופן ממשי, הרי שאין בכך כדי להצדיק מתן רשות ערעור.
...
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער, ושקלתי את נימוקיה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו