מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על התרת צו הבאה ללא אפשרות שחרור

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהחלטת בית הדין מאותו יום חויב המבקש בתשלום הוצאות בסך 5,000 ₪ בשל אי התייצבותו לישיבת ההוכחות הנ"ל והתיק נקבע להוכחות ליום 13/11/12, תוך שבית הדין התרה במבקש כי אם גם בזו הפעם הזו לא יתייצב לדיון ההוכחות מסיבה כלשהיא – יוצא נגדו צו הבאה.
המבקש לא טען בבקשה לגבי סכויי הבקשה לרשות ערעור, אך כאמור, בהמשך הבקשה להארכת מועד פורטו טענות המבקש בבקשה לרשות ערעור, שעיקריהן: לגבי עיכוב ההליכים - בהחלטתו מיום 16/5/13 היתעלם בית הדין קמא כליל מזכויות בסיסיות של המבקש, המוגנות במשפט הישראלי ולא הביא בגדר שיקוליו את זכות המבקש להגנה מפני ההליך הפלילי המתנהל כנגדו בתיק הפלילי.
אי לכך, לטענתו, טעה בית הדין קמא כאשר חייבו בהוצאות עקב אי התייצבותו בנסיבות שלא היו תלויות בו. לגבי הוצאת צו ההבאה – טען המבקש כי המדובר בסעד קצוני ביותר שפירושו הבאת המבקש באזיקים לכותלי בית הדין תוך פגיעה בחרותו ובכבודו של המבקש, עורך דין במקצועו, שעה שעמדה בפני בית הדיו הנכבד קמא האפשרות להסתפק בהטלת ההוצאות.
בעניינינו, סכויי עירעורו של המבקש להיתקבל ו/או שתנתן לו רשות לערער הם קלושים למדי, שכן: בכל הנוגע להוצאת צו ההבאה, ממילא התייתר הצורך לידון בבקשת המערער לעניין זה, משצו זה בוטל בהחלטת בית הדין קמא, לאחר שהמבקש קיבל היתר מבית המשפט המחוזי להשתחרר ממעצר הבית, לצורך התייצבות בדיון ההוכחות הקבוע ליום 11/7/13 בבית הדין קמא.
כך או כך, יהיו שיקוליו של המערער אשר יהיו, הרי שלאור המבואר לעיל, לא ניתן לומר על השתהותו של המבקש בהגשת בקשת רשות העירעור על ההחלטות מיום 16/5/13 ומיום 19/5/13, או למצער המנעותו מלהגיש בקשה להארכה מועד להגשת בקשת רשות העירעור בתוך המועד להגשת רשות העירעור, כי אלו סוכלו בשל אירועים שהינם מחוץ לשליטה הרגילה של בעל דין או שסוכלו עקב היתרחשות ארוע שאינו צפוי מראש, ולא ניתן להערך אליו מראש.
...
על כן הורה בית הדין קמא כי בנסיבות אלה, הבקשה לעיכוב ביצוע ההליכים בתיק זה – נדחית וישיבת ההוכחות תנוהל במועד שנקבע.
ובאשר לעתירת המבקש לעיכוב ההליכים בבית הדין קמא בשל ההליך הפלילי המתנהל כנגדו בבית המשפט המחוזי, הרי שלעניין זה נקבע ברע"א 854/97 לופטין נ' מוניקה תכשיטים בע"מ, תק-על 97(2) 151, מפי כב' השופטת ט' שטרסברג-כהן, הכלל לפיו אין לעכב הליך אזרחי עד לסיום ההליך הפלילי, כדלקמן: "אין בסיס לטענה לפיה כל אימת שמתנהל הליך פלילי לצד הליך אזרחי באותו עניין, יש לעכב את ההליך האזרחי עד לסיום ההליך הפלילי. הליכים משפטיים אזרחיים ופליליים צריכים להתנהל ביעילות וללא דחיות מיותרות, מה עוד, שאין לדעת מתי יסתיים ההליך הפלילי ומתי ניתן יהיה להמשיך בהליך האזרחי. מערכת המשפט צריכה לשאוף לכך שמשפטים יתנהלו כסדרם ובמועד שנקבע להם וכי לא יתפתח נוהג של דחיות מיותרות ללא צורך. התופעה של קיום משפטים אזרחיים ופליליים באותו ענין נפוצה למדי. ואין זה ראוי שמשפטים אזרחיים יישארו תלויים ועומדים עד אשר יסתיימו הליכים פליליים באותו עניין. לעיתים יכול העיכוב להימשך שנים גם כאשר מדובר בערכאה ראשונה, קל וחומר אם יש להמתין עד לסיום הערעור בערכאה האחרונה". ודוק, באותו מקרה הוסיף בית המשפט העליון, כי חרף הכלל האמור, הרי ש: "השיקולים הנ"ל נסוגים אם ניצבת מולם זכות של מתדיין העלולה להיפגע", אם כי לגופם של דברים באותו מקרה, הגיע בית המשפט העליון למסקנה כי לא ניצבת זכות של המערער שעשויה להיפגע, בקובעו כי: "אם החשש הוא מהפללה עצמית, בידי המבקש לעשות שימוש בחיסיון מפני הפללה עצמית ולהימנע מגילוי כל ראיה במשפט האזרחי העלולה להפלילו במשפט הפלילי ובאשר לטענה בדבר זכות המבקש שלא לחשוף את קו הגנתו, טענה זו אינה מקובלת עלי. הזכות שלא לחשוף קו הגנה, במידה וקיימת כזו, איננה ערך בפני עצמו. היא נגזרת מזכות השתיקה של הנאשם, אך מחוץ למסגרת המשפט הפלילי המסויים, אין עומדת לנאשם זכות השתיקה וכמוהו ככל אדם אחר". על הכלל הנ"ל חזר בית המשפט העליון אף בפסיקה מאוחרת יותר [ראה: ע"א 2173/05 היועץ המשפטי לממשלה נ' B.G. Assistance Ltd (מיום 13/2/06); ואילו בית הדין הארצי לעבודה קבע כך עוד קודם להלכת לופטין [ראה: דב"ע נה/3-247 המרכז הרפואי שערי צדק - אורלי פרט, פד"ע כט 244].
סיכומם של דברים בסוגיה זו. לאור כל המבואר לעיל, אין זאת אלא שלא רק שלנוכח התנהלותו, לא עלה בידי המבקש להצביע על "טעם מיוחד" כהגדרתו בפסיקה, אלא שאף סיכויי הערעור במקרה זה אינם מתגבשים בפני עצמם כדי "טעם מיוחד", להארכת המועד להגשת בקשת רשות הערעור שבנדון.
סוף דבר- 5129371 אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, בהעדר "טעם מיוחד" המצדיק הארכת המועד להגשת הערעור - בקשת המבקש להארכת המועד להגשת בקשת רשות הערעור שבנדון – נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המבקש, ערער על החלטת בית הדין קמא המתייחסת לצוו ההבאה ללא אפשרות שיחרור (בר"ע 41188-09-13).
לאחר שהסנקציות הרבות אשר השית בית הדין קמא על המבקש לא הועילו, התרה בית הדין האיזורי בב"כ המבקש כי ישקול בחיוב מתן פסק דין על מלוא התביעה וכן פסיקת הוצאות, במידה ולא יתייצב המבקש פעם נוספת.
...
דין הבקשה לביטול פסק הדין להדחות מטעמים אלה בלבד וזאת אף מבלי להיכנס לסיכויי ההצלחה.
לאור האמור ולאחר שנתתי דעתי לכלל נסיבות המקרה, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בית המשפט העליון עמד בשורה ארוכה של פסקי דין על הפרמטרים בהם ניתן לשחרר או לפתוח חלונות במסגרת הסטאטוס בו מצוי המבקש ובית המשפט נתן החלטתו במסגרת בקשת המבקש לחלון ביום העצמאות , בית המשפט עמד בהחלטה על הטעמים הנוגעים בעיניין המבקש והמסוכנות הנשקפת ממנו - על עצם העובדה כי כל האישומים שבוצעו בוצעו בעיר טבריה, לשם מבקשים כעת לשחררו לעבודה.
על החלטה זו הוגש ערר המדינה (עמ"ת 57180-07-18 מחוזי נצרת) אשר נדחה ובקשה לרשות ערעור שהוגשה על ידי המדינה (בש"פ 5678/18) נדחתה.
(1) יפרט בהחלטתו את כל אלה: (א) כתובת מקום הפיקוח; (ב) תקופת הפיקוח, אם נקבעה, ויחולו לעניין זה הוראות סעיפים 60 עד 62א; (ג) (1) פרקי זמן שבהם רשאי המפוקח לצאת ממקום הפיקוח, לתכלית מבין התכליות המנויות בפסקת משנה (2), שתפורט בהחלטה (בסימן זה – חלון פקוח), אם סבר בית המשפט כי יש מקום לכך, ומצא כי אין במתן אפשרות ליציאה כאמור כדי לסכל את מטרת המעצר בפקוח אלקטרוני וכי יש דרך סבירה לפקח על המפוקח בזמן חלון הפיקוח; (2) חלון פקוח יכול שיהיה לשם קבלת טפול רפואי, טפול נפשי או טפול אחר הדרוש למפוקח, פגישה עם קצין מבחן בהתאם להמלצת שירות המבחן, ולגבי מפוקח שהוא קטין – גם לשם לימודים בבית ספר, ויכול שיהיה לתכלית אחרת שהומלצה בתסקיר המעצר, או לתכלית חשובה אחרת, מטעמים שיירשמו;"
ברוח זו יש ליתן תוכן גם להוראת העוללות בדבר התרת חלון פקוח "לתכלית חשובה אחרת, מטעמים שיירשמו". מעבר לסייג הקבוע בחוק בדבר חשיבות התכלית, נידרש לדעתי גם שהתכלית תעלה בקנה אחד עם המגמה העולה מהתכליות שפורטו במפורש בחוק ועם תכליות המעצר בכלל.
עיון בתיק העקרי (ת.פ 22997-06-18) מעלה כי עדי תביעה מהותיים אינם מתייצבים למתן עדות , נדרשה הוצאת צוי הבאה להבטחת התייצבותם ואשר כב' השופט נבון קבע בעיניינם בדיון יום 17/4/19 כי :"תשומת לב השופט התורן לכך שמדובר בעדים אשר מתחמקים מזה זמן רב יחסית מחובתם להעיד בבימ"ש." רביעית, וכפי שצויין אף בהחלטה קודמת מיום 8/5/19 , לא מצאתי כי הוצגו בפני בית המשפט טעמים מיוחדים אשר יצדיקו פתיחת החלון המבוקש במהלך שהותו של המבקש במעצר עד תום ההליכים.
...
המשיבה טענה בטיעוניה כי אין להיעתר לבקשה, מעצר בפיקוח אלקטרוני מעצר אינו שחרור בתנאים מגבילים, על כל המשתמע מכך , פתיחת חלונות פיקוח ו/או יציאה לעבודה מוגבלת למקרים מצומצמים ופתיחת חלונות רחבים מנוגדת לתכלית המעצר.
טעמי יציאת המבקש לפיהן מצבו המשפחתי קשה לרבות מצב כלכלי נטען וכך גם הקשר עם ילדיו לא נתמכים במסמכים כלשהם ולא שוכנעתי כי קשר זה עם ילדיו אינו ניתן לקיים גם בכתובת המעצר באיזוק אלקטרוני בעיר טבריה.
משכך, סבורני כי לא למטרת פתיחת החלון המבוקשת בבקשה זו כיוון המחוקק שעה שהתיר פתיחתם של חלונות פיקוח אלקטרוני בעניינם של עצורים עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני "מטעמים שיירשמו". חמישית , אך לא כשיקול מרכזי לצורך החלטה זו, אציין כי הוגש לעיוני אישור החברה המעסיקה בדבר נכונותה להעסיק המבקש אך לא התייצב נציג מטעם החברה המעסיקה לדיון בבקשה, לא הובהר האם מי מהחברה המעסיקה מודע להאשמות החמורות המופנות כלפי המבקש ולסטאטוס בו יהיה נתון בעת העסקתו המוצעת.
סיכומו של דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2018 ברבני באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ האשה בקשה צו הבאה ללא שיחרור והוצאות נוספות.
ביום 12.6.2017 הוסיפה האשה ייצוג ע"י עו"ד חגג מטעם ארגון "או"ת יד לאשה". ביום כ"ה בסיון תשע"ז (19.6.2017) הגיש ב"כ הבעל הודעה ובקשה לדחות הדיון לאור כוונתו להגיש ערעור על החלטת בית הדין שלא להעביר את הדיון להרכב אחר.
בית הדין דחה את הבקשה, והתרה בהוצאת צו מעצר ללא שיחרור אם הבעל לא יופיע.
עוד כתב הנודע ביהודה (שם): "ועוד אני אומר שאילו היה התובע טוען ברי שראה הגניבה שלו בבית פלוני אלמוני והבתולות העידו כדבריו לא היה יכול להוציא ממון בעדות נשים כי נלענ"ד דע"כ לא אמרו שבדבר דלא שכיח עשו תקנה להאמין הפסולים אלא בדבר הנעשה פיתאום ונגמר הדבר לגמרי כגון הכאה או מסירות שמי שלא היה בשעת הכאה או בשעת מסירות שוב אי אפשר לו להעיד ע"ז [...] ובוודאי טעמו כי גם גניבה לא שכיח כי כל הגונב עושה בסתר ובזה היה קצת מקום לדבריו אם היו הבתולות מעידות שראו שפלוני אלמוני גנב [...] ואפילו אם היו מעידים הבתולות שראו שגנב אין אני מחליט שיהיו נאמנות אלא שאמרתי שהיה מקום לידון בזה אבל בעובדא דידכו ודאי אינם נאמנות והנלע"ד כתבתי." הרי לנו שהינו"ב מדגיש כי מעשה הנעשה ברגע מסוים ואינו מתמשך ולא ניתן להביא עדים על אותו רגע ספציפי אז יש תקנה להאמין גם לעדים פסולים, דבר הנכון לעניין עדות על יחסי אישות שהם רק רגע "הגניבה". אמנם הינו"ב היתייחס לדיני ממונות, אך ניתן להשתמש בעיקרון זה אף לעניין "להוציא אשה מבעלה" כאמור לעיל בדברי השבות יעקב, וכסניף לנימוקים נוספים.
...
עוד כתב הנודע ביהודה (שם): "ועוד אני אומר שאילו היה התובע טוען ברי שראה הגניבה שלו בבית פלוני אלמוני והבתולות העידו כדבריו לא היה יכול להוציא ממון בעדות נשים כי נלענ"ד דע"כ לא אמרו שבדבר דלא שכיח עשו תקנה להאמין הפסולים אלא בדבר הנעשה פתאום ונגמר הדבר לגמרי כגון הכאה או מסירות שמי שלא היה בשעת הכאה או בשעת מסירות שוב אי אפשר לו להעיד ע"ז [...] ובודאי טעמו כי גם גניבה לא שכיח כי כל הגונב עושה בסתר ובזה היה קצת מקום לדבריו אם היו הבתולות מעידות שראו שפלוני אלמוני גנב [...] ואפילו אם היו מעידים הבתולות שראו שגנב אין אני מחליט שיהיו נאמנות אלא שאמרתי שהיה מקום לדון בזה אבל בעובדא דידכו ודאי אינם נאמנות והנלע"ד כתבתי." הרי לנו שהנו"ב מדגיש כי מעשה הנעשה ברגע מסוים ואינו מתמשך ולא ניתן להביא עדים על אותו רגע ספציפי אז יש תקנה להאמין גם לעדים פסולים, דבר הנכון לעניין עדות על יחסי אישות שהם רק רגע "הגניבה". אמנם הנו"ב התייחס לדיני ממונות, אך ניתן להשתמש בעקרון זה אף לעניין "להוציא אישה מבעלה" כאמור לעיל בדברי השבות יעקב, וכסניף לנימוקים נוספים.
הבעל: אני מקבל קצבת בל"ל על נכות 3,500 ש"ח. בתביעה לביהמ"ש היא כתבה שאני עושה את כל הקניות.
שיטת הגר"ח פלאג'י כתב רבי חיים פלאג'י בספרו חיים ושלום (חלק ב סימן קיב): "דבדרך כלל אני אומר: כל שנראה לבית דין שהיה זמן הרבה נפרדים ואין להם תקנה, אדרבא צריך השתדלות הרבה להפרידם זה מזה ולתת גט כדי שלא יהיו חוטאים חטאים רבים אחד האיש ואחת האישה. וידעו נאמנה כי כל הבא לעכב מלתת גט בענין זה כדי להנקם זה מזה מחמה קינאה ושינאה ותחרות, כאשר יהיה האופן פעמים שהאיש רוצה לגרש והאישה אינה רוצה וכדי להנקם מהאיש מעכבים הדבר שלא לשם שמים – עתידין ליתן את הדין. ולדעת מרן החבי"ב בית דין מנדין אותו. וכמו כן להפך, כשהאישה רוצה להתגרש והאיש אינו רוצה, וכדי להנקם מהאישה, מעכבים מלתת גט שלא לשם שמים – גם בזה לא בחר ה' ויש עונש מן השמים." ובסוף דבריו פסק: "והנני נותן קצבה וזמן לדבר הזה, דאם יארע איזה מחלוקת בין איש לאשתו וכבר נלאו לתווך השלום ואין להם תקנה, ימתינו עד זמן ח"י חדשים, ואם בינם לשמים נראה לבית דין שלא יש תקוה לשום שלום ביניהם, יפרידו הזווג ולכופם לתת גט עד שיאמרו רוצה אני בדבר האמור." על פי זה ברור שדבריו של רבי חיים פלאג'י לכופם לתת גט עד שיאמרו רוצה אני, הם במסגרת החובה של בית דין לכפות על המצוות לאפרושי מאיסורא, להציל בני זוג אלו ממצב של חוטאים וחטאים, כלשונו.
מסקנה לאור כל הנ"ל: מאיס עלי באמתלא מבוררת, דין "רועה זונות", מרידה הדדית, חוסר יכולת לפרנס, פירוד הצדדים למעלה מארבעה שנים, טענת הבעל שהאישה אסורה עליו, ושאר הנימוקים שהועלו לעיל, בית הדין קובע: על הצדדים להתגרש, והבעל חייב לגרש את אשתו.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2014 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

במידה והבעל יפתח תביעה להטלת צוי הגבלה, בית הדין ישקול לידון בתביעה זו במועד הנ"ל. לאור אי הופעת האישה לדיונים שעברו והבאתה ע"י משטרת ישראל בצו הבאה ללא שיחרור, ולשם הבטחת הופעתה לדיון הבא, בית הדין מחליט להאריך את מעצרה של האישה עד ליום 3.4.14, וביום זה היא תובא לבית הדין.
ב"כ הבעל טוענת: עו"ד רוזן הגיש ערעור לבית הדין הגדול על אי מינויו לייצג את האישה כאפוטרופוס בבית הדין.
ובסיום פסה"ד בבית דין צפת שם כתבו: "על כן יש מקום להתיר לבעל חדר"ג ולהתיר לו לישא אישה שניה וכו', ובילבד שישליש בבית הדין גט וצ'ק על סך כתובתה, ויתחייב להתייצב לדיון במידה שהאישה תתבע כתובתה." וראה עוד האמור בספר ילקוט יוסף למורינו הג"ר יצחק יוסף שליט"א (קצוש"ע אבן העזר קצת מהלכות אישות, אות ט), שם נאמר (מקור הדברים משו"ת יביע אומר חלק י' אבן העזר סימן א עמוד שפה) – מי שאישתו נשתטית זה כמה שנים, ובעלה מבקש היתר נישואין לישא אישה אחרת, וכשנתבקש מבית הדין להשליש בבית הדין דמי כתובתה, טען שאין לו אפשרות לכך, והוכיח כן. העיקר לדינא שאין השלשת דמי הכתובה מעכבת, ודי שישליש גט בבית הדין, שלאחר שתתרפא תוכל לקבל גיטה, ויעשו לו התרה על שבועתו, ויש להתיר לו לישא אישה אחרת כדת משה וישראל.
...
וראה מה שפסק בעניין זה הגאון רבי משה פיינשטיין זצ"ל בשו"ת אגרות משה (חלק ד' יורה דעה סימן ט"ז אות ב) בעניין מתן היתר נישואין לבעל כאשר האשה אינה משתפת פעולה בעניין הגירושין ומחויבת להתגרש – "ובדבר איש ואשה שזה הרבה שנים שליכא שלום בית, וכבר שנה וחצי דרים במקומות מופרדים, וכבר ישבו ב"ד חשוב ולא עלה בידם לעשות שלום ביניהם. וראינו גילוי דעת חתום מהב"ד שלא הועיל כל השתדלותם לעשות שלום. וכנראה מזה שהב"ד סובר שא"א לעשות שלום ביניהם. אז מדין התורה באופן כזה מוכרחין להתגרש ואין רשות לשום צד לעגן, לא הבעל את אשתו ולא האשה את הבעל, בשום עיכוב מצד תביעת ממון. אלא לצריכים לילך לפני ב"ד לסדר התביעות בענייני ממון ולסדר נתינת וקבלת הגט. ואם האשה תסרב לבוא לב"ד, יהיה הרשות להב"ד ליתן להבעל היתר של מאה רבנים בהשלשת גט והשלשת סך ממון הגון שיראו הב"ד בדעתן כדין התורה." כך שאי שיתוף פעולה מצד האשה כולל עומק הסכסוך שבין הצדדים וקביעה ברורה כי אין סיכוי לשלום בין הצדדים, כפי נסיבות דידן, מובילות למסקנה כי יש לתת לבעל היתר נישואין לנישואי אשה שניה.
מסקנה בית הדין מתיר לבעל לשאת אשה אחרת על אשתו.
הרב ישראל דב רוזנטל מסקנה בית הדין מתיר לבעל לשאת אשה אחרת על אשתו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו