בעקבות ההודעה על התלית רישיונו של העותר באקדח שלח העותר ביום 18/11/09 מכתב שמוען לידי המשיבה 2, בו הבהיר העותר בין היתר, כי מעולם לא נחקר ו/או לא נחשד בבצוע עבירות סמים כלשהן, ולכן ביקש העותר מהמשיבה 2 לבטל את ההחלטה להתלות את רישיונו ובפרט את ההוראה להפקיד את כלי הנשק.
יתר על כן, ככלל, המדיניות הנוהגת בשנים האחרונות בעיניין זה, מקדמת רעיון של הטמעת מגמה של צימצום בהקף הענקת רישיונות להחזקה או לחידוש כלי ירייה על ידי אזרחים, וזאת במטרה לשמור על שלום הציבור.
על תכליתו של חוק כלי ירייה, עמד בית המשפט העליון במסגרת עע"מ 389/13 עופר קרינסקי נ' המשרד לבטחון פנים (01/10/14) (להלן: "פסק דין קרינסקי"), בציינו כדלקמן:
"אחת מתכליותיו של חוק כלי יריה, היא לאזן בין האנטרס של הפרט להחזיק בכלי יריה, וזאת בראש ובראשונה לשם הגנה עצמית, לבין האנטרס הצבורי לצמצם את מספר כלי הנשק הקטלניים, המוחזקים בידי אזרחים מן השורה (בג"ץ 190/80 בוחבוט נ' שר הפנים, פ"ד לה(2) 415, 419 (1981); עע"ם 9187/07 לוזון נ' משרד הפנים, [פורסם בנבו] בפיסקה 46 ובפיסקה 48 (24.7.2008) (להלן: עניין לוזון)). שיטת משפטנו איננה מכירה בזכותו של אדם להחזיק ברשותו כלי יריה, והמדיניות העקרונית של המשיב בסוגיה זו, היא מדיניות מצמצמת, היינו מדיניות השואפת להפחית את כמות כלי היריה המוחזקים בידי אזרחי המדינה (להלן: מדיניות הצמצום). המערער איננו חולק על כי מדיניות הצמצום היא מדיניות ראויה, ומוסכם כי זו תהא נקודת המוצא לדיוננו (ראו, בהקשר זה, בג"ץ 423/84 עזאם נ' שר הפנים, פ"ד לט(1) 337 (1985))."
סעיף 5(א) לחוק כלי ירייה מורה כי: "לא יחזיק אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון". ככלל, הרישיון להחזיק כלי ירייה ניתן על-ידי פקיד רשוי (כהגדרתו בסעיף 1 לחוק), לתקופה של שלוש שנים.
תבחין זה כשמו כן הוא, נועד לשמר את המצב הקיים, ולאפשר לאדם שמחזיק בכלי ירייה כדין, במשך תקופה ממושכת של למעלה מ-10 שנים להמשיך ולהחזיק ברישיון.
...
במכלול הנסיבות, והגם שעולה, כי המלצת המשיבה 2 אינה נקייה מספקות, עדין המלצה זו נבחנה בשנית על ידי הממונה במעמד העותר ונציג המשיבה 2, כאשר בסופו של דבר הגיע הממונה למסקנה, כי החלטת המשיבה 1 לבטל את רישיונו של העותר התקבלה כדין, בין היתר על בסיס מידע מודיעיני שאינו קשור להליכים המשפטיים שהתקיימו בעניין בנו של העותר אודות פרשת הסמים הנטענת.
בהינתן האמור, נוכח המסקנה, כי העותר אינו עומד בתבחינים לקבלת רישיון נשק, ובשים לב למחדליו של העותר כפי שהובאו הדברים לידי ביטוי לעיל, סבורני, כי אין מקום להתערב בהחלטת הממונה ובכלל זה אין מקום להורות למשיבה 1 לחדש למערער את רישיון כלי הנשק שהיו ברשותו.
סוף דבר
סיכומו של דבר ומן הטעמים שפורטו, העתירה נדחית.