כתב האישום
במבוא לכתב האישום בו הודה המערער, צוין כי המערער, בתקופה הרלוואנטית לאישומים פעל "ממעמד רם ונישא של קצין בכיר ביותר, מפקד בדרגת ניצב...בתפקיד שהנו השני בשרשרת הפיקוד במישטרה החולש על אלפי שוטרים", לצורך יצירת "קשרים אינטימיים" עם שוטרות צעירות ממנו, בפערי גיל ודרגה, "תוך ניצול מעמדו ותלותן המובנית של השוטרות הזוטרות בקצין במעמדו"; המערער יצר "מצגים משתמעים בפני השוטרות...בדבר כוחו לסייע, וזאת על מנת לקדם עניינו האישי בשוטרות, לרבות יצירת תנאים שאיפשרו קשר אינטימי עימן". בנסיבות אלה, פעל במצב של ניגוד עניינים, בין מעמדו ומחוייבותו המקצועית, לבין קשריו האישיים עם המתלוננות, ורצונו במימוש קשרים מיניים או אינטימיים עימן.
המתלוננת בפרשיה הראשונה, שבעניינה הורשע המערער כאמור, גם בעבירה של הטרדה מינית, ילידת שנת 1980 ואם חד הורית, שימשה בתפקידי סיור באחת מהתחנות במחוז הדרומי של המישטרה.
בקביעת מיתחם הענישה, צוין על ידי בית המשפט כי המעשים שבוצעו כלפי המתלוננת בפרשיה הראשונה, כוללים "הטרדה מינית מילולית מתמשכת וכן הטרדה פיסית בדמות אחיזה בידה ונשיקתה בפיה בנגוד לרצונה", והמעשים בפרשיות האחרות, עניינם "הטרדות, מילוליות בעיקרן, לרבות ניסיונות להניע את הנפגעות להפגש עם הנאשם ולקיים עמו מערכת יחסים אינטימית".
בגין "העבירות נושא הארוע הראשון" - על פי הניסוח בגזר הדין, קבע בית המשפט מיתחם ענישה ש"בין עונש צופה פני העתיד בצרוף עונשים נלווים ועד לעשרה חדשי מאסר בפועל", ואילו בגין שתי הפרשיות האחרות, מיתחם שבין "עונש צופה פני עתיד ועד מספר חדשים מאסר בפועל, לריצוי בדרך של עבודות שירות".
"תוך חפיפה בין המתחמים וכן מתן משקל גם לפן של הפרת האמונים", נקבע על ידי בית המשפט מיתחם ענישה כולל שבין "עונש מאסר צופה פני עתיד, בלווית עונשים נוספים ועד למאסר בפועל בן 10 חדשים".
בעת קביעת העונש בתוך המיתחם שקבע, מצא בית המשפט לנכון לאמץ את המלצות שירות המבחן, ולהשית על המערער כפי שפורט לעיל, עונש של מאסר מותנה, של"צ, פיצוי וצו מבחן.
...
בחינת נסיבות ביצוע העבירות ע"י המערער מביאה למסקנה כי מתחם העונש ההולם לשורת מעשיו הינו בין 6 ל- 18 חודשי מאסר בפועל, וברף התחתון, יכול והמאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות.
מכאן, שקיים קושי ללמוד על הענישה הראויה, מהפסיקה עד כה.
סבור אני, כי המענה העונשי הראוי, מחייב מתן דגש על שיקולי ההרתעה, ובהינתן הניצול האמור של נסיבותיהן האישיות של המתלוננות, ובפרט נסיבותיה האישיות של המתלוננת באישום הראשון, גם משקל לשיקול הגמול.
מובן כי יש לדחות את ערעורו של המערער על עצם הרשעתו.