]השופט א' שהם:
פתח דבר
לפנינו ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו, מיום 12.6.2012, בת"פ 4259-12-11, שניתן על-ידי כב' השופט ע' מודריק – סג"נ. בית משפט קמא הרשיע את המערערים, על-פי הודאתם, בעבירות שיוחסו להם בכתב אישום מתוקן שהוגש במסגרת הסדר טיעון, היינו: בקשירת קשר לבצוע פשע (חטיפה לשם סחיטה), לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); בחטיפה לשם סחיטה, לפי סעיף 372 לחוק העונשין; ובהסתרת חטוף, לפי סעיף 375 לחוק העונשין.
השניים דרשו מעבד את פירעון החוב, ונקטו בלשון מאיימת, כאשר באחד המקרים חשף פאיז, בנוכחות המערער 1, אקדח שהיה ברשותו, במטרה להניע את עבד ואת בנו אמיר (להלן: המתלונן) "לשלם את החוב". בסמוך ליום 30.10.2011, קשרו המערערים, עם פאיז, יוסף דרדון (להלן: יוסף) ומג'די שמרין (להלן: מג'די), קשר לחטוף את המתלונן לאיזור רמאללה ולהסתירו שם "במטרה להניע את עבד לשלם את החוב".
ביום 30.10.2011, הגיע אחד הקושרים, מג'די, למשרדו של עבד ובקש מהמתלונן להתלוות אליו לרכב "על-מנת לקבל כלים שכביכול הוזמנו על-ידי עבד". המתלונן התלווה אל מג'די לרכב, שבו נהג אדם אלמוני ולצדו ישב המערער 1, ואו אז דחף אותו מג'די "אל תוך החלק האחורי של הרכב". בשלב זה, כיוון יוסף אקדח לראשו של המתלונן והורה לו לשבת בשקט "ולא לעשות כלום". על-פי כתב האישום, ירד המערער 1, בשלב כלשהוא מהרכב, ואילו המערער 2 הצטרף לנסיעה ואף נהג ברכב לאיזור רמאללה.
גם עו"ד לידאוי הדגיש את העובדה כי אביו של המתלונן מנע מהמערערים לשלם את שכרם של עובדיהם, למרות שהוא "אדם בעל הון... יזם, יש לו כסף רב". עו"ד לידאוי הוסיף וטען כי מי שאחז באקדח בפרשה זו היה אדם בשם פאיז, ולא אחד מהמערערים.
בראש ובראשונה, יש להזכיר כי העונש הקבוע בצד העבירה, שעניינה חטיפה לשם סחיטה, לפי סעיף 372 לחוק העונשין, הנו עשרים שנות מאסר, ויש בכך משום ביטוי לגישתו של המחוקק, באשר למידת החומרה הגלומה בעבירה זו. עונש דומה קצב המחוקק גם לעבירה הנוספת בה הורשעו המערערים, היינו הסתרת חטוף, לפי סעיף 375 לחוק העונשין.
אין חולק כי ערכאת העירעור רשאית להתערב בעונש, גם אם זה מצוי בטווח הענישה המוסכם, אך במקרה מעין זה, ההנחה היא כי "נאשם הנותן ידו להסכם מסוג זה, רואים אותו כמי שמודה כי כל עונש שלא יחרוג מאותה מסגרת הוא עונש מידתי ומצוי במרחב הסבירות" (ע"פ 1605/08 פלוני נ' מדינת ישראל (3.5.2010) בפיסקה 4).
...
אשר לטענה כי יש מקום להבחין בין שני המערערים, תוך שנאמר במרומז כי ראוי להקל יותר בעונשו של המערער 2, הננו סבורים כי דינה להידחות.
לאור האמור, לא מצאנו טעם של ממש להבחין בין שני המערערים, ככל שהדבר נוגע לעונש המאסר שנגזר עליהם.
סוף דבר, הננו מחליטים לדחות את ערעורם של המערערים.