כללי
לפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לישכת עורכי הדין (להלן- בית הדין הארצי) בתיק בד"א 21/19, 22/19 מיום 5.12.2019, ופסק-הדין המשלים מיום 8.6.2020 (עורכי הדין אב"ד עו"ד גידי פרישטיק, עו"ד רות ארז שטלמן, עו"ד מיכל לייסר; להלן ביחד- פסק הדין), במסגרתו נדחה ערעור המשיבה על חומרת העונש ונתקבל באופן חלקי ערעור מטעם המערער על הרשעתו בפסק דינו של בית-הדין המשמעתי המחוזי של לישכת עורכי הדין בתל-אביב והמרכז (להלן- בית הדין המחוזי) בתיק בד"מ 56/16, הכרעת-הדין מיום 9.12.2018 וגזר-הדין מיום 26.3.2018 (עורכי הדין אב"ד עו"ד שלמה באשי, עו"ד רון אביטל ועו"ד אלישי בן יצחק).
לצד זאת, "בבתי הדין המשמעתיים יושבים עורכי דין מנוסים, שכבוד המיקצוע ואמון הציבור בו יקר להם- הוא הענף שעליו הם יושבים, הוא מקור פרנסתם, הוא מקור גאוותם המקצועית, הוא מקור כוחם ומעמדם. על כן ככלל יש לצאת מן ההנחה כי שקלו היטב, בשתי הערכאות, את הנושא שבדיון על כל היבטיו. אכן, העירעור בזכות בגילגול שלישי לבית משפט זה, שאף בעניינים פליליים בתחום המהותי (להבדיל ממעצרים וכדומה) אינו בנמצא, הוא רצון המחוקק, אך פשיטא שיש לשוות משקל נכבד לפסיקתם של בתי הדין המשמעתיים, ולא כל שכן כששתי הערכאות התנבאו בסגנון אחד" (עניין חיים, פסקה ח')).
בהקשר זה, אין מניעה להרשיע את המערער בכל העבירות המתגבשות ממעשיו ובכלל זה, בעבירות של הפרת חובת הנאמנות, היתנהגות שאיננה הולמת ומעשים הפוגעים בכבוד המיקצוע, לפי סעיף 61(1-3) לחוק (וראה למשל: בר"ש 2981/18 עו"ד יורם דדיה נ' ועדת האתיקה הארצית של לישכת עורכי-הדין (24.4.2018)).
...
משכך, שוכנעתי, כי עלה בידי המשיבה להעמיד תשתית ראייתית איתנה להרשעת המערער בעבירה זו.
מעבר לכך, ולעניין טענותיו של המערער להגנה מן הצדק.
סוף דבר, שוכנעתי, כי לא נפל פגם בפסק הדין המצדיק את התערבותו של בית-המשפט, לעניין הרשעתה.
אשר על כן, הערעור נדחה.