מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הרשעה בעבירות תנועה (שימוש בנת"צ וחניה אסורה)

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על פסק דינו של בית משפט לעניינים מקומיים בתל אביב (כב' השופטת ע. יעקובוביץ) לפיו הורשע המערער בעבירות נשוא שלושה כתבי אישום שהוגשו נגדו בגין מספר עבירות: העמדת רכב בתחום תחנת אוטובוסים המוגדרת על ידי סימון על פני הכביש, או על אבני השפה ובאין סימון - בתוך 20 מטרים לפני ואחרי תמרור "תחנת אוטובוסים" – עבירה לפי סעיף 6(ד)(12) לחוק העזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ד-1983 (להלן: "חוק העזר") ושימוש שלא כדין בנתיב נסיעה אשר יועד וסומן בתמרור כנתיב תחבורה ציבורית – עבירה לפי סעיף 22(א) לתקנות התעבורה התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה").
שגה בית משפט קמא כשלא נתן משקל בפסק דינו לקביעתו, כי המערער נסע בנתיב תחבורה ציבורית בתום לב וכי לא היה לו כל רצון לבצע עבירות תנועה.
נאסר להעמיד את הרכב במקומות אסורים, גם לפרק זמן קצר, וגם אם באותו רגע החניה איננה מפריעה לתנועה, יש למלא אחר ההוראות והאיסורים השונים ככתבם וכלשונם.
...
גם טענות המערער בעניין היעדר התייחסות בית משפט קמא לטענותיו בנוגע להמצאה והודעה שלא כדין של דוחות החניה, "הפסיקה התקדימית" שניתנה בעניינו, ושיחתו לכאורה, עם המוקד של המשיבה, הטענות הללו נטענו בעלמא על ידי המערער וללא כל תשתית ראייתית, ועל כן דינן להידחות.
המערער לא סתר את החזקה ולא הוכיח כי ההודעה לא התקבלה על ידו מנסיבות שאינן תלויות בו. על כן אני דוחה את טענותיו גם בעניין זה (ראה רע"א 5255/11 עירית הרצליה נ' אברהם חנוך כרם) (פורסם בנבו ב- 11.6.13).
אי לכך ולאור כל האמור לעיל, ומאחר ולא מצאתי כי שגה בית משפט קמא בפסק דינו, אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ע"פ גרסת המאשימה, ביום 28.12.15, בסמוך לשעה 15:00, נהג הנאשם ברכב ברמת גן, ברחוב ז'בוטינסקי ובהגיעו לבית מספר85, ניצפה על ידי ע"ת 3, כאשר הוא עוצר את רכבו במקום אסור, על נתיב תחבורה ציבורית, בסמוך לאבני שפה המסומנות אדום-לבן ומהרכב יורד אדם וניגש לחנות סמוכה, "שווארמיה שמש" ולאחריו, ירד גם הנאשם מן הרכב.
העד פנה אל הנאשם ובקש ממנו את רישיונותיו, לצורך רישום דו"ח תנועה והנאשם סרב להציגם בפניו, תוך שהוא מתבטא באופן בוטה כלפי העד, כמפורט ב-ת/3 וב-ת/4.
ברע"פ 1812/14 אבשלום נגד מדינת ישראל, נאמר: "עוד אציין, כי אף לגופו של עניין אין בידי לקבל את הטענה, לפיה השמוש בתקנה 23(א)(1) מצדיק את ביטול הרשעתו של המבקש. ברע"פ 10314/08 צפוות נ' מדינת ישראל (23.12.2008) (להלן: עניין צפוות), נידרש בית משפט זה לשאלת ההרשעה בעבירה שעניינה אי-ציות לשוטר, לפי תקנה 23(א)(1), בגין אי-הצגת רישיון נהיגה לשוטר, ונקבע כי אין בכך כל פגם". לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנידון.
זכות ערעור כחוק.
...
לאחר שבחנתי גרסאות הצדדים, הראיות שהוגשו מטעמם ושמעתי עדויותיהם, השתכנעתי במידה הנדרשת במשפט פלילי כי הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום וזאת מהנימוקים הבאים: אין למעשה מחלוקת עובדתית בין הצדדים ולנאשם לא הייתה כל הגנה להציג בבית המשפט, שכן, הודה בפה מלא כי במשך 30-40 דקות סירב להציג רישיונותיו לע"ת 3, אף כי היה מודע לכך שעצר את הרכב במקום אסור.
ברע"פ 1812/14 אבשלום נגד מדינת ישראל, נאמר: "עוד אציין, כי אף לגופו של עניין אין בידי לקבל את הטענה, לפיה השימוש בתקנה 23(א)(1) מצדיק את ביטול הרשעתו של המבקש. ברע"פ 10314/08 צפוות נ' מדינת ישראל (23.12.2008) (להלן: עניין צפוות), נדרש בית משפט זה לשאלת ההרשעה בעבירה שעניינה אי-ציות לשוטר, לפי תקנה 23(א)(1), בגין אי-הצגת רישיון נהיגה לשוטר, ונקבע כי אין בכך כל פגם". לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעפ"א 19706-03-13 העירעור הוא על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב (כב' השופט גיא הימן) מיום 5/2/13 בתיק 00003942745 ולפיו הורשע המערער בעבירה שיוחסה לו לפי סעיף 6 (א) (2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו) התשמ"ד – 1983 (להלן: "חוק העזר") והושת עליו קנס בסך 500 ₪.
העירעור בעפ"א 10057-04-13 הוא ערעור על פסק דינו של בית משפט לעניינים מקומיים בתל אביב מיום 19/2/13 (כב' השופט אשר גולדין) אשר הרשיע את המערער בעבירה זהה והשית עליו קנס בסך 400 ₪.
פרושו של דבר הוא, כי על פי חוק חנייה לנכים, גם אם חנייה בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית אינה גורמת הפרעה ממשית לתנועה, היא אסורה.
באותו מקרה נדון נושא חניית נכים במקום המיועד ל"פריקה וטעינה" כאשר רכבם אינו מבצע פעולה של "פריקה וטעינה". בית המשפט העליון היתייחס בין היתר, לשאלה – האם ניתן לחנות במקום המיועד לפריקה טעינה בשל הוראת סעיף 2 (4) לחוק החנייה לנכים, ולפיה הנכה צריך לחנות בין היתר באופן שבו החנייה אינה גורמת ל"הפרעה ממשית לתנועה", וקבע באופן חד משמעי, כי בפירוש המילה "תנועה" הכוונה היא לפירוש רחב ויש לראות "תנועה" כל שימוש ספציפי מותר במרחב הצבורי הן על הכביש והן על המדרכה, ודי בהפרעה פוטנציאלית ואין צורך להוכיח, כי כאשר חנה הנכה היתה הפרעה בפועל לתנועה.
...
דין הערעור להידחות.
אינני מקבלת טענתו זו של המערער.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין שני הערעורים להידחות.

בהליך הארכת מועד להישפט (המ"ש) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למתן אורכה לצורך הגשת בקשה להשפט לפי סעיף 230 ל לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] , התשמ"ב 1982 .להלן : החוק) הבקשה מתייחסת ל- 47 הודעות תשלום קנס שנרשמו כנגד רכבו של המבקש בגין שלל עבירות חניה ותנועה, ביניהן שימוש שלא כדין בנתיב נסיעה אשר יועד וסומן בתמרור כנתיב תחבורה ציבורית, עבירה לפי תקנה 22 (א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 , העמדת/החנית את הרכב במקום בו החניה אסורה על פי תמרור אין עצירה, עבירה לפי סעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב-יפו (העמדת רכב וחנייתו) התשמ"ד-1983.
ראה גם בב"ש 2003/08 עאטף נ' מדינת ישראל, לא פורסם (29.12.2008) שם, בהידרש בית המשפט לערר על החלטת בית משפט לתעבורה, הדוחה בקשת העורר להאריך המועד להשפט בעבירה של בררת משפט, נקבע "משהכלל הוא תשלום קנס ללא משפט, הרי שהחריג לכלל הוא הבקשה להשפט ומשכך יש להתייחס בדווקנות למועדים שנקבעו בפסיקה ורק מקום בו מקבל הדוח לא ידע ולא יכול היה לדעת על קבלת הדוח, או מקום בו ישנן נסיבות חריגות אחרות, יטה בית המשפט להאריך את המועד כמבוקש". ראה אף פסיקה ברוח זו בבע"פ 70320 אילוז יניב שמעון נ' פרקליטות מחוז תל אביב, שם דובר במערער אשר הגיש בקשה להשפט באיחור של 120 יום בשל הטעם שנהגת אחרת נהגה בפועל ברכב בעת עריכת הדוח.
ואף בהמ"ש 6324-06-19 שם הסתמך בית המשפט על אמירות בית המשפט המחוזי במסגרת ע"פ 4448/09 הנ"ל וקבע כי "רק אם מקבל הדו"ח לא ידע ולא היה יכול לדעת על קבלתו או בנסיבות חריגות אחרות יותר למבקש להשפט באיחור", ועל החלטה זו הוגש ערעור שנידחה ע"י כבוד השופט אברהם היימן בעפמ"ק 40146-01-19 בן יישכר ואח' נ' מ"י. לפי סעיף 229(ח2) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן – "החוק"), אם לא שילם המבקש את הקנס, חלפו המועדים להגשת בקשה לביטול הודעת תשלום קנס או להודעה על בקשה להשפט לפי סעיף קטן (א), לא הוגשו בקשות כאמור או הוגשה בזמן בקשה לביטול הודעת תשלום קנס ונדחתה, יראו אותו, בתום המועדים הקבועים בסעיף קטן (א) להגשת בקשות אלה, כאילו הורשע בבית המשפט ונגזר עליו הקנס הנקוב בהודעת תשלום הקנס.
...
מעיון בבקשה ולאור חזקת המסירה כאמור לעיל לא שוכנעתי כי הבקשה להישפט לא הוגשה במועד בשל נסיבות שלא היו תלויות במבקש.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה להישפט באיחור ב47 הודעות תשלום הקנס שבבקשה- נדחית.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בתל-אביב-יפו (כבוד השופטת מירי הרץ-ריט) אשר הרשיע את המערער ב-3 עבירות העמדת/החנית רכב בו החניה אסורה על פי תמרור אין עצירה, בנגוד לסעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב-יפו (העמדת רכב וחנייתו), תשמ"ד-1983 (להלן: "חוק העזר").
לאחר שמיעת ההוכחות, הוציא בית משפט קמא הכרעת דין מרשיעה, בה קבע בין השאר כי "בסרטונים אשר הוצגו בפני בית המשפט, נראה בבירור הרכב עומד בשלוש הזדמנויות ובשלוש כתובות שונות בנגוד לתמרור אין עצירה. בנוסף מעיון בת/1 עולה כי הרכב עומד לפני מעבר חציה כשהוא חוסם נתיב נסיעה וכך גם בת/2 וב – ת/3 בהם נראה הרכב עומד לפני מעבר חציה/רמזור תוך חסימת נתיב נסיעה. בנוסף, אני מוצאת את עדותם של שני הפקחים מהימנה, קוהרנטית והגיונית... מעיון בתמונות המהוות חלק מת/1, ת/2 ו – ת/3 עולה כי הרכב עמד בשלוש ההזדמנויות גם באופן שהוא חוסם נתיב נסיעה"; "העובדה שהנאשם לא טען כי חלק על ביצוע ההסבה ולא הביא ראיות לכך מלמדת כי הוא גם לא חלק בשום שלב על היותו המחזיק ברכב במועדים הרלבאנטיים לרישום הדו"חות... הדו"חות המוסבים (נ/6) הגיעו אל הנאשם בתוך חצי שנה מיום שנערכו. לכן, היה באפשרות הנאשם לברר את כל הנסיבות הרלבנטיות ודבר לא שלל ממנו את היכולת לבדוק את העובדות"; "ככל שטענת הנאשם היא כי לא הוא נהג ברכב במועדים הרלבאנטיים הרי שעל פי סעיף 27ב לפקודה (התעבורה-צ.ק) עליו הנטל להוכיח אחד מהשלושה: מי נהג ברכב או למי מסר את החזקה ברכב; או כי הרכב נילקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו"; "לא רק שהנאשם לא הוכיח מי נהג ברכב ואף לא למי מסר את החזקה ברכב, אלא שהוא אף לא שלל את האפשרות שהוא עצמו נהג ברכב, אלא ניסה להטיל ספק באפשרות זו. אולם, לאור לשונו של סעיף 27ב לפקודה, אין די בעצם העלאתו של ספק... משהנאשם כמחזיק ברכב - לא הוכיח מי נהג ברכב ואף לא כי מסר את החזקה לאחר, די בכך כדי להרשיעו מכוח החזקה הקבועה בסעיף 27ב לפקודה"; "השתכנעתי מעדויות הפקחים, כי האכיפה מתבצעת באמצעות מצלמות המשמשות כלי עזר רק לאחר שהם מבחינים בזמן אמת כי רכב עומד בעבירה וכי הם גם נותנים דעתם תוך כדי תעוד העבירה למצב הנהג שברכב. בנוסף, עבירות החניה הנן עבירות מסוג אחריות קפידה ואין צורך בהוכחת יסוד נפשי מסוג מחשבה פלילית או רשלנות לצורך הרשעה בהן"; "הנאשם גם העלה במסגרת סיכומיו וכפי שפורט לעיל, שורה של טענות אשר נטענו ברובן במסגרת טענות מקדמיות שנדחו על ידי בית המשפט.... טענות אלה נידונו ונדחו על ידי בית המשפט במסגרת החלטה בטענות המקדמיות ומשכך אין מקום לשוב ולדון בהן". בהתייחס לשני האירועים הראשונים מצא בית המשפט כי "מעדות הנאשם עלה בבירור כי הוא עצמו נהג ברכב. תשובות הנאשם מהוות הודאה בכך שהוא זה שהיה ברכב במועדים הרלבאנטיים וכי לו היה ניגש אליו הפקח, הוא היה מסביר את הסיבות אשר בגינן עצר במקומות בהם נאכף", וביחס לארוע השלישי "הנאשם אישר בעדותו כי חנה במקום המהוה כניסה לחניה ובכך למעשה עבר עבירה של החנית רכב בכניסה לחניה פרטית. אציין, כי בסירטון נראה הרכב עומד מבלי שאיש יורד מהרכב או עולה אליו וזאת עד להגעת אישתו של הנאשם אל הרכב. כל זאת, בזמן שהרכב חוסם נתיב נסיעה ובאופן שרכבים נאלצים לסטות מן הנתיב בו עומד הרכב לנתיב המקביל. בכך, יש משום הפרעה של ממש לתנועה ולנאשם אין כל שיקול דעת בעיניין זה... מצפייה בסירטון התרשמתי שאין מדובר בעצירה לשם הורדת נוסע כטענת הנאשם בעדותו, אלא בהעמדת הרכב לצורך המתנה לאישתו. משכך, נעברה על ידי הנאשם עבירה של החניית רכב במקום בו החניה אסורה. לכן, אף אם סבור הנאשם כי היה רשאי לעצור שם, הרי שאין בכך כדי לסייע לו וזאת נוכח קביעתי כי חנה במקום ולא עצר רק לשם הורדת נוסע כטענתו... טענת הנאשם לפיה התמרורים מושא ת/2 לוקים בפגמים ואינם חוקיים לא הוכחה כלל. מלבד טענה כללית לא הובאה על ידי הנאשם כל ראיה באשר לאי חוקיות הצבתם ולאור חזקת התקינות המינהלית, אין כל מקום להניח כי נפל פגם כלשהוא בהתקנת התמרורים". לבסוף ציין בית המשפט קמא כי השתכנע מעדויות הפקחים, כי מצלמות האכיפה משמשות אך ככלי עזר לאכיפה המבוצעת רק לאחר שהפקח מבחין בזמן אמת כי רכב מבצע עבירה.
כי אדם עבר עבירה", על החזקה הקבועה בסעיף 27ב שעניינו "אחריות בעל הרכב", אין לראות בהם משום יסוד ליצירתה של עבירה חדשה, או לפטור את הרשות ממיצוי סביר של החקירה בכלים פשוטים, על דרך הכשרת "אכיפה ממוכנת לא חוקית". לשיטת המערער, תכליתו של הסדר האכיפה באמצעות מצלמות מוגבלת לעבירת נסיעה שלא כדין בנת"צ, על מנת להמנע מהפרעה לתנועה, ושלא בכדי, מועד ההודעה הקבוע בחוק בנסיבות אלו מוגבל ל-4 חודשים.
...
לאחר שמיעת ההוכחות, הוציא בית משפט קמא הכרעת דין מרשיעה, בה קבע בין השאר כי "בסרטונים אשר הוצגו בפני בית המשפט, נראה בבירור הרכב עומד בשלוש הזדמנויות ובשלוש כתובות שונות בניגוד לתמרור אין עצירה. בנוסף מעיון בת/1 עולה כי הרכב עומד לפני מעבר חציה כשהוא חוסם נתיב נסיעה וכך גם בת/2 וב – ת/3 בהם נראה הרכב עומד לפני מעבר חציה/רמזור תוך חסימת נתיב נסיעה. בנוסף, אני מוצאת את עדותם של שני הפקחים מהימנה, קוהרנטית והגיונית... מעיון בתמונות המהוות חלק מת/1, ת/2 ו – ת/3 עולה כי הרכב עמד בשלוש ההזדמנויות גם באופן שהוא חוסם נתיב נסיעה"; "העובדה שהנאשם לא טען כי חלק על ביצוע ההסבה ולא הביא ראיות לכך מלמדת כי הוא גם לא חלק בשום שלב על היותו המחזיק ברכב במועדים הרלבנטיים לרישום הדו"חות... הדו"חות המוסבים (נ/6) הגיעו אל הנאשם בתוך חצי שנה מיום שנערכו. לכן, היה באפשרות הנאשם לברר את כל הנסיבות הרלבנטיות ודבר לא שלל ממנו את היכולת לבדוק את העובדות"; "ככל שטענת הנאשם היא כי לא הוא נהג ברכב במועדים הרלבנטיים הרי שעל פי סעיף 27ב לפקודה (התעבורה-צ.ק) עליו הנטל להוכיח אחד מהשלושה: מי נהג ברכב או למי מסר את החזקה ברכב; או כי הרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו"; "לא רק שהנאשם לא הוכיח מי נהג ברכב ואף לא למי מסר את החזקה ברכב, אלא שהוא אף לא שלל את האפשרות שהוא עצמו נהג ברכב, אלא ניסה להטיל ספק באפשרות זו. אולם, לאור לשונו של סעיף 27ב לפקודה, אין די בעצם העלאתו של ספק... משהנאשם כמחזיק ברכב - לא הוכיח מי נהג ברכב ואף לא כי מסר את החזקה לאחר, די בכך כדי להרשיעו מכוח החזקה הקבועה בסעיף 27ב לפקודה"; "השתכנעתי מעדויות הפקחים, כי האכיפה מתבצעת באמצעות מצלמות המשמשות כלי עזר רק לאחר שהם מבחינים בזמן אמת כי רכב עומד בעבירה וכי הם גם נותנים דעתם תוך כדי תיעוד העבירה למצב הנהג שברכב. בנוסף, עבירות החניה הינן עבירות מסוג אחריות קפידה ואין צורך בהוכחת יסוד נפשי מסוג מחשבה פלילית או רשלנות לצורך הרשעה בהן"; "הנאשם גם העלה במסגרת סיכומיו וכפי שפורט לעיל, שורה של טענות אשר נטענו ברובן במסגרת טענות מקדמיות שנדחו על ידי בית המשפט.... טענות אלה נידונו ונדחו על ידי בית המשפט במסגרת החלטה בטענות המקדמיות ומשכך אין מקום לשוב ולדון בהן". בהתייחס לשני האירועים הראשונים מצא בית המשפט כי "מעדות הנאשם עלה בבירור כי הוא עצמו נהג ברכב. תשובות הנאשם מהוות הודאה בכך שהוא זה שהיה ברכב במועדים הרלבנטיים וכי לו היה ניגש אליו הפקח, הוא היה מסביר את הסיבות אשר בגינן עצר במקומות בהם נאכף", וביחס לאירוע השלישי "הנאשם אישר בעדותו כי חנה במקום המהווה כניסה לחניה ובכך למעשה עבר עבירה של החנית רכב בכניסה לחניה פרטית. אציין, כי בסרטון נראה הרכב עומד מבלי שאיש יורד מהרכב או עולה אליו וזאת עד להגעת אשתו של הנאשם אל הרכב. כל זאת, בזמן שהרכב חוסם נתיב נסיעה ובאופן שרכבים נאלצים לסטות מן הנתיב בו עומד הרכב לנתיב המקביל. בכך, יש משום הפרעה של ממש לתנועה ולנאשם אין כל שיקול דעת בעניין זה... מצפייה בסרטון התרשמתי שאין מדובר בעצירה לשם הורדת נוסע כטענת הנאשם בעדותו, אלא בהעמדת הרכב לצורך המתנה לאשתו. משכך, נעברה על ידי הנאשם עבירה של החניית רכב במקום בו החניה אסורה. לכן, אף אם סבור הנאשם כי היה רשאי לעצור שם, הרי שאין בכך כדי לסייע לו וזאת נוכח קביעתי כי חנה במקום ולא עצר רק לשם הורדת נוסע כטענתו... טענת הנאשם לפיה התמרורים מושא ת/2 לוקים בפגמים ואינם חוקיים לא הוכחה כלל. מלבד טענה כללית לא הובאה על ידי הנאשם כל ראיה באשר לאי חוקיות הצבתם ולאור חזקת התקינות המינהלית, אין כל מקום להניח כי נפל פגם כלשהו בהתקנת התמרורים". לבסוף ציין בית המשפט קמא כי השתכנע מעדויות הפקחים, כי מצלמות האכיפה משמשות אך ככלי עזר לאכיפה המבוצעת רק לאחר שהפקח מבחין בזמן אמת כי רכב מבצע עבירה.
בנסיבות שבהן האכיפה מבוצעת הלכה למעשה על ידי פקח בשר ודם בשילוב של מצלמות על בסיס הנוהל הנני מקבל את טענת המשיבה לפיה פעילות האכיפה אינה מבוצעת על בסיס סעיף 27א1(א)(1) לפקודת התעבורה, החל לגבי שימוש שלא כדין בנתיב תחבורה ציבורית (עבירה המנויה המנויות בתוספת האחת עשרה).
בית משפט קמא הוסיף והתרשם בעצמו מן הסרטונים, אף קבע מסקנה עובדתית לפיה באחד המקרים אין מדובר בהעלאת והורדת נוסע גרידא, כי אם בהמתנה להגעתו.
הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו