מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הרשעה בכריית חול וגניבה

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2001 בעליון נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע (השופט י' פלפל) מיום 23.7.01 בה קיבל בית המשפט ערר של המדינה על החלטת בית משפט השלום והורה על החזרת משאית שנתפסה לחזקת המישטרה.
על פי סעיף 111ו(א)(1) - אם הורשע בעל הרכב או האחראי על הרכב מטעמו בעבירות של כריית חול שלא כדין או גניבת חול בחמש השנים שקדמו לתפיסת הרכב, לא יורה בית המשפט על החזרתו אלא "מנימוקים מיוחדים שירשמו" (ובילבד שיוגש כתב אישום תוך 90 יום מיום תפיסת הרכב).
...
מקובלת עלי טענת החברה שעל פי כתב האישום כפי שהוא, (ובהנחה שהיא ולא מר עטיה הינה הבעלים של המשאית) - לא ניתן יהיה, בסופה של הדרך לחלט את המשאית כאמור בפקודת המכרות.
ולאחרונה: החלטתי בבש"פ 6159/01 יונס אבו עמר נ' מדינת ישראל (לא פורסם) וההחלטות הנוספות הנזכרות בו).
בקשת הרשות לערער נדחית איפוא.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו ערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום בתל-אביב (כבוד השופטת ח' כוחן) בת"פ 2786/06, בו הורשעו חברת לרגו עבודות עפר בע"מ, רועי שטרן וורסנו חיים (להלן: "המערערים") בביצוע עבירות שעניינן כריית חול, בניגוד לסעיף 111(א) לפקודת המכרות 1925 (להלן: "פקודת המכרות") ובגניבת חול, לפי סעיף 384 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
...
העירעור הוגש במקור, הן על הכרעת הדין והן על גזר הדין, אולם בשלב הדיון בעירעור, לאחר ששמענו את הטיעונים, ובעקבות הערותינו, חזרו בהם המערערים מערעורם על הכרעת הדין, כך שנותר לדיון הערעור על גזר הדין בלבד.
באיזון כל השיקולים והנימוקים, הגעתי למסקנה, כי בענייננו, בנסיבות הקיימות, יש מקום להתערב ברכיבי הענישה, לאור תיקון הנזק והשבת המצב לקדמותו.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בצד זאת, בית המשפט המחוזי הנכבד דחה את העירעור על חומרת העונש, וקבע כי חרף הזיכוי החלקי, נוכח חומרת המעשים בהם הורשעו המבקשים – אין הצדקה להתערב בעונשים שהושתו עליהם.
בנוסף, לחובתו של המבקש 1 קיים עבר פלילי, הכולל, בין היתר, הרשעה בעבירה זהה לפי סעיף 111(א) לפקודת המכרות, וכן הרשעה בעבירת גניבה.
לבסוף אוסיף כי בפסיקתנו נקבע כי יש להתייחס לעבירות מסוג זה במלוא חומרת הדין (ראו: רע"פ 443/04 יצחק נ' מדינת ישראל (26.01.2004)), שהרי העבירות של כריית חול בלתי חוקית ובלתי מבוקרת: "גורמות לטבע בארצנו נזק בלתי הפיך, פוגעות הן פגיעה אנושה בסביבה, ואף מזיקות הן במאוד לקופת המדינה" (ראו: רע"פ 1792/99 גאלי נ' משטרת ישראל, פ"ד נג (3) 312, 325 (1999)).
...
בפני בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר- שבע (כב' השופטים: י' צלקובניק (אב"ד), י' עדן, ו-ג' שלו), ב-ע"פ 30796-06-15, במסגרתו נדחה ערעורם של המבקשים על גזר דינו של בית המשפט השלום בקרית-גת (כב' השופטת ר' לביא) ב-ת"פ 511-09, וזאת חרף העובדה שערעורם של המבקשים על הכרעת הדין נתקבל באופן חלקי.
המשיבה טוענת, מנגד, בתגובה שהגישה, על פי הוראתי, כי דין הבקשה להידחות באשר עניינם של המבקשים איננו מעורר כל שאלה בעלת חשיבות ציבורית, או משפטית מיוחדת, אשר מצדיקה בעניינם דיון ב"גלגול שלישי".
אף לגופם של דברים – דינה של הבקשה להידחות.
בהקשר זה בית המשפט המחוזי הנכבד קבע ביחס למבקש 1 כי: "גם לאחר שמתקבל הערעור ביחס לעבירת שיבוש מהלכי משפט, עדיין מדובר בענישה מקלה ביחס לעבירה המרכזית של הכרייה שלא כדין" (ראו: עמ' 9 לפסק הדין).
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

לנאשם 1 הרשעה קודמת בגין אי הגשת דוח במועד בגינה נדון למאסר מותנה, התחייבות וקנס בסך של 10,000 ₪ והרשעה מאוחרת מ- 18.11.13 בגין עבירות זהות של כריה שלא כדין וגניבת חול שנידונו בפני.
במקרה חמור נוסף, בע"פ 7124/09 מחוזי תל-אביב, ערעור על גזר דין שהוטל על המערערים בגין כרייה של 16,800 טון חול ו- 7,200 טון כורכר, בשווי כ- 500,000 ₪, נגזר דינו של האחד ל- 14 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך של 200,000 ₪, חיובם בשיחזור האתר באמצעות קרן לשקום המחצבות במימונם המלא והחברה חוייבה בתשלום קנס בסך של 400,000 ₪ וכן חילוט משאית, שופל ונפה.
...
לאור כל האמור אני גוזרת על הנאשמים עונשים כדלקמן: על נאשם 1: מאסר לתקופה של 2 חודשים, שישא בעבודות שירות ב"חושן", עמותת יחדיו באבן שמואל וזאת 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות יומיות, בעבודות אחזקה וסיוע, מנהלה ושירותים בפיקוח ישראלי שרון.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 443/04 בפני: כבוד השופט ס' ג'ובראן המבקש: מנחם יצחק נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו מיום 6.1.04 בע"פ 70968/02 ובע"פ 70944/02, שניתן על ידי כב' סגנית-הנשיא ד' ברלינר וכבוד השופטות ש' דותן וי' שיצר בשם המבקש: עו"ד בני נהרי בשם המשיבה: עו"ד אורי כרמל ][]החלטה
בית-משפט השלום בתל-אביב-יפו (כב' השופט ד' בארי) הרשיע את המבקש בשלוש עבירות של כריית חול שלא כדין וגניבת חול, שתי עבירות של קשירת קשר לבצוע עוון, וכן בעבירה של הכשלת שוטר, והטיל עליו, בגין כל העבירות גם יחד, שנים-עשר חודשי מאסר על תנאי, קנס כספי בסך של 30,000 ש"ח וכן חולט הטרקטור ששמש לבצוע העבירות.
בית-המשפט המחוזי (כב' סגנית-הנשיא ד' ברלינר והשופטות ש' דותן ו-י' שיצר) דחה את ערעור המבקש בקובעו, כי אין מקום להתערב לעניין חילוט הטרקטור מאחר והטרקטור שימש את המבקש לבצוע העבירה של כריית חול, שהנה עבירה קשה וחמורה ואף הוסיף וקבע, כי אין כל ממש בטענות המבקש לעניין חומרת העונש.
...
החלטתי לדחות את הבקשה.
אשר-על-כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו