מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הנחיות לרישום ניירות ערך למסחר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות כפי שעלו מחומר הראיות: התובע הועסק בנתבעת כברוקר במחלקה למסחר בניירות ערך זרים החל מיום 19.11.07 עד ליום 22.11.14 (עבד בפועל עד ליום 6.10.14).
במהלך השימוע נטענו ע"י התובע טענות שלא נרשמו בפרוטוקול והדברים נרשמו באופן לא מדויק.
בהקש מפרמיה, מכירות עד סכום של 100,000$ הן בגדר הנורמה, והמערער זכאי ל"פרמיה" בעד מכירות שמעבר לנורמה, בסכום קבוע ומדורג, כפי שנקבע בהסכם, ששיעורו נגזר מהקף המכירות שמעל לנורמה.
" (צורף כאסמכתא 1 לסיכומי הנתבעת) התובע אישר כי קיבל את הדוא"ל הנ"ל: "עו"ד קרן הר זהב: כן, כן. אתה קיבלת את המייל מאביבית ב 16 ליולי שמחדד את ההנחיה שניתנה קודם לכן בישיבת הסוחרים שלא להעביר מחקרים של אחרים.
...
טענת קיזוז: משנדחית התביעה, מתייתר הדיון בטענת הקיזוז של הנתבעת.
סוף דבר: התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ והוצאות משפט בסך 2,000 ₪.

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בענין זה נבהיר – בהילכת תפזול היתייחס בית הדין הארצי להצעת החוק לתיקון סעיף 26 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 ממנה עולה, מפורשות, כי כל קופת גמל בה מופקדים כספי פיצויים, יכול המעסיק, ככל שיוכיח כי נצברו בקופת כספי פיצוייים עודפים, למשוך את עודפי הכספים: "התיקון האחרון, התיקון הרביעי, נוגע לסוגיית הכספים המצטברים בקופות הגמל השונות מכספי פצויי הפיטורים. לשונו של החוק הקיים אוסרת החזרת עודפים וכספים אלה למעביד. וזאת אפילו אם מוכח כי הכספים הנותרים מכסים את כל התחייבויותיו. מצב זה יצר מציאות שלא ניתן לעמוד בה, ובמקרים רבים נזקקו מעסיקים לפנייה לבתי- הדין לעבודה לשם קבלת היתר להוצאת העודפים. בתי-הדין לעבודה מצדם היתלבטו אם יש בסיס חוקי למתן החלטות מסוג זה, אם קבלתן היא בגדר סמכותם, ומה הם השיקולים שצריכים להנחות אותם בעיניין זה. בעקבות מצב דברים זה ניתנו גם פסקי-דין סותרים על-ידי בתי-דין איזוריים לעבודה במחוזות שונים" וח"כ אורה נמיר (שם [6], בע' 978): "הוראה אחרת בהצעת החוק מאפשרת למעביד לקבל החזר של כספים שיצטברו במסגרת הפקדות כספים, שיועדו על-ידי המעביד לתשלום פצויי פיטורים. עקרונית אין מניעה שמעביד יקבל החזר כספי פיקדונות, אם מדובר בסכומי כסף עודפים שהצטברו בקופת גמל לפיצויים. עם זאת, יש להבטיח בחוק שלא יווצר מצב שהכספים שנותרו בקופת הגמל לא יספיקו כשיגיע מועד תשלום הפיצויים לעובד". גם טענת הנציגות כי הילכת תפזול לא חלה בנסיבות דנן משום שהכספים שהופקדו בקופת הפיצויים הם כספי המדינה ולא כספי המעסיק, אינה מדויקת.
חברת אל על פירסמה תשקיף עד סוף חודש מאי שנה זו, ומניותיה נרשמו למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב בע"מ. כל התמורה בגין הנפקת המניות, ניירות ערך המירים ומימוש האופציות, שהונפקו על ידי אל על על פי התשקיף הנ"ל הוזרמה על ידי אל-על לקופת הפיצויים של העובדים (להלן: "התמורה לחברה") מיד לאחר קבלתה.
אף הטענה שהעלתה הנציגות ולפיה הסכומים שהופקדו בקופות אינם תשלומי פיצויים בלבד אלא "מכלול שלם של זכויות (ר' פרוטוקול עמ' 13 שורות 20-19, סעיפים 5.5.18-5.5.17 לבקשת ההצטרפות של הנציגות) וכללו גם בסכומים שמיועדים לתשלום דמי חופשה ומחלה, אינם מוצאים ביטוי בפרוטוקול העירעור. כך, לדברי גזבר המבקשת, מאחר והחברה יכולה להוציא את העובדים לחופשה או למחוק את יתרות החופשה לא מובאת בחשבון החוב חבות המבקשת לדמי חופשה.
...
משכך, טענת נציגות העובדים, כי הכספים שהופקדו בקופות הפיצויים המנוהלות על ידי המשיבות 2-1 כללו מגוון של זכויות, בנוסף לכספי פיצויי הפיטורים של העובדים הזכאים, נדחית.
טענה נוספת העלתה נציגות העובדים והיא, כי אם הכספים שבקופות ישוחררו כעת ויועברו למבקשת "לא תשאר ערובה כספית להבטחת זכויותיהם של העובדים במקרה של פירוק החברה ו/או מינוי נאמן/כונס נכסים. הלכה למעשה תינתן עדיפות לנושים אחרים של החברה". נקדים ונאמר, כי אף בעת הזו, בטרם נתגלתה בפנינו התמונה ההיסטורית במלואה, אותה מבקשת הנציגות להוכיח באמצעות העדתם של מי שפעלו מטעם הנציגות במועדים הרלוונטים לחתימת הסכם 2003, מצאנו, כי לשונו של הסכם 2003 אינו מאפשר את הפרשנות אותה מבקשת הנציגות לקרוא לתוכו, ובין היתר, מאחר והעובדים עליהם מבקשת נציגות העובדים להגן ואת זכויותיהם להבטיח, אינם נמנים עם העובדים הזכאים שענינם הוסדר במסגרת הסכם 2003 ולטובתם נפתחו קופות הגמל.
לאחר ששקלנו את עמדות הצדדים ושוכנענו כי הכספים המופקדים בקופות הגמל המנוהלות על ידי המשיבות 2-1 הם כספים עודפים על חבות הפיצויים של המבקשת כלפי העובדים הזכאים וכי היתרה שתוותר בקופות הגמל לאחר משיכת הסכום הנזכר לעיל תכסה את התחייבויות המבקשת כלפי העובדים הזכאים, כלשון חוזר רשות שוק ההון, אנו מתירים למבקשת למשוך 105 מליון ש"ח מתוך קופות הגמל המנוהלות על ידי המשיבות 2-1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנחיות הרשות לניירות ערך באנגליה (DTR), כמו גם הייעוץ המשפטי שניתנו לאמבלייז במהלך השנים, לימדו כי בעל המניות הוא מי שמחויב למסור לחברה הודעה בדבר שינוי בזכויות ההצבעה שלו (סעיפים 3.1.2, 5.1.2 ל- DTR) וכי החברה נידרשת להעביר את ההודעה האמורה כמות שהיא לידיעת הבורסה והרשות לניירות ערך (סעיפים 3.1.14, 5.8.12 ל- DTR).
טענה מקדמית - האם על התובעים מוטל הנטל להוכיח את הדין הזר והאם הם הוכיחו זאת? במהלך ניהול ההליך, טענה אמבלייז כי, מאחר והיא חברה שהתאגדה בישראל, אך מניותיה נסחרות אך ורק בבורסה לניירות ערך בלונדון, היא בגדר "תאגיד חוץ" כהגדרתו בחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968 (להלן: "חוק ניירות ערך") שהנו "תאגיד שהואגד בישראל וניירות ערך שלו רשומים למסחר בבורסה בחו"ל". לפיכך, בהתאם לפסקי דין מהעת האחרונה, שניתנו בעיניין "חברות דואליות", שהן חברות שמניותיהן נסחרות הן בבורסה בישראל והן בבורסה זרה (החלטת השופטת רונן בת"צ 28811-02-16 דמתי נ' מנקיינד (פורסם בנבו, 12.10.2017); החלטת השופט כבוב בת"צ 44775-02-16 כהן נ' טאואר (פורסם בנבו, 7.11.2017); פסק הדין של בית המשפט העליון שדחה את העירעור על שתי ההחלטות במסגרת רע"א 8737/17, ע"א 2889/18 (פורסם בנבו, 16.10.2018)), הדין על פיו תוכרע התביעה שהוגשה נגד החברה הדואלית הוא הדין הזר ועל התובע מוטלת החובה להוכיחו.
...
תביעת וינטון נגד נפתלי שני – נדחית.
תביעת וינטון נגד נושאי משרה נוספים באמבלייז – נדחית.
תביעת וינטון נגד עו"ד גיצלטר והשותפות – נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 47 לחוק ניירות ערך, אשר כותרתו "ערעור ועתירה על החלטות הבורסה", קובע בס"ק (ב) כי "הרואה עצמו נפגע על ידי החלטת הבורסה שאינה כאמור בסעיף קטן (א) שאינה החלטה תוך כדי המסחר בבורסה ושאינה החלטה בעיניין תקנון או הנחיות, רשאי לעתור על כך למחלקה הכלכלית...". "החלטה בעיניין תקנות או הנחיות" מוגדרת כ"החלטה לפי סעיפים 46 ו- 46א שעניינה קביעת תקנון הבורסה, הנחיות או הנחיות זמניות, לרבות החלטה על שינוים או על ביטולם".
עם זאת, התיקון הנ"ל החריג במפורש ובצורה ברורה את האפשרות לעתור למחלקה הכלכלית בכל הקשור להחלטת הבורסה "בעיניין תקנון או הנחיות". "חלוקת העבודה" שבין התקנון לבין ההנחיות המבקש מעלה טענות של "אי חוקיות" ו"בטלות" של שלושה חלקים שונים ממארג תקנון והנחיות הבורסה - החלק החמשי לתקנון וההנחיות על פיו שעניינן עמלות בגין שירותי מידע; החלק הששי לתקנון וההנחיות על פיו שעניינן עמלות בגין שירותי מסחר וסליקת ניירות ערך ומסמך "תעריפי בורסה שונים" אשר בו מרוכזים תעריפי עמלות שונות.
המשיבה מאבחנת את הוראת תקנון הבורסה אשר בוטלה בעיניין מאגר הספרות התורנית מענייננו: שם דובר בסעיף 46(א)(2)(א) לחוק ניירות ערך המסמיך את הבורסה לקבוע בתקנונה כללים לגבי "אפיוני חברה" שניתן לרשום את ניירות הערך שלה למסחר; הוראת התקנון בסעיף 72(ד) אשר בוטלה קבעה כי "הדירקטוריון רשאי לקבוע בהנחיות...", ואילו המשך הסעיף היה כימעט זהה להוראת החוק.
...
מעבר לאמור לעיל, הרי שהשוני שבין הבקשה לאישור שבפניי לבין זו שנידונה בעניין ידע פיננסים מוביל אף הוא למסקנה כי אין מקום ליישם את הקביעה שם, בעניין הסמכות העניינית של בית משפט זה לדון בבקשה, על הבקשה לאישור דנן.
כך מציין המבקש בסעיף 1 לבקשה לאישור: "עניינה של בקשה ותובענה אלה, היא אי-חוקיותם הברורה של הנחיות המשיבה (להלן גם: 'הבורסה') והתעריפונים הנספחים אליהן, בדבר העמלות ותשלומים אחרים שאותם היא גובה לאורך השנים...". ובסעיף 30 לבקשה לאישור מבהיר המבקש את תוצאת האי חוקיות הנטענת על ידו: "משעה שהגענו למסקנה החד-משמעית, כי סעיפי התקנון העוסקים בעמלות אינם חוקיים, ומרוקנים מתוכנה את חובת הפיקוח הפרלמנטרי על התקנון, מתבקשת המסקנה, כי על הבורסה להשיב את העמלות...". מהבקשה לאישור עולה כי טענתו העיקרית והמרכזית של המבקש היא טענה בדבר אי החוקיות של תקנון והנחיות הבורסה, טענה אשר בוודאי יש לראותה כטענה כנגד החלטת הבורסה שעניינה קביעת תקנון הבורסה או הנחיותיה.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד צימרמן שהוא שומר הסף הורשע בכך שהעלים מציבור המשקיעים את המידע בנוגע למעילה של בעלי השליטה בכספי החברה וכן את סיבת ההתפטרות של הדירקטורים בחברה, דיווח דיווחים מטעים לרשות לניירות ערך ובכך פנה בתקינות ואמינות המסחר בבורסה וגזר הדין שהושת עליו היה קנס בסך 30,000 ₪.
כך בע"פ 4666/12 גורבץ נ' מדינת ישראל (8.11.12) דחה בית המשפט העליון ערעור של הנאשם על עונש מאסר בפועל של 27 חודשים שנגזר עליו על ביצוע שורה ארוכה של עברות של השפעה בדרכי תרמית על ניירות ערך, 300 עבירות של גניבה בידי מורשה ומאות עברות של פעילות אסורה של בעל רישיון (רווחים ישירים של כ- 288,000 ₪ על חשבון לקוחותיו), תוך שהוא קובע: "נקודת המוצא שהנחתה אותנו בדיון במקרה זה היא החשיבות הנודעת לענישה משמעותית בעבירות צוורון לבן, שחרף אופייה 'הנקי' היא 'מלוכלכת' לא פחות, ונזקיה אף עולים במקרים רבים על נזקיהן של עבירות רכוש מסורתיות. היטיבה לבטא את הדברים השופטת א' פרוקצ'יה בפסק דינה בע"פ 9788/03 מדינת ישראל נ' גולן, פ"ד נח(3) 245, 250 (2004):'העבריינות הכלכלית בתחומי החברה והכלכלה היא לרוב מתוחכמת, מסתייעת באמצעים מודרניים של הפקת מידע, וקשה לגילוי. נזקיה קשים לחברה בכללותה, למשק הכלכלי, ולאנשים הפרטיים הנפגעים ממנה במישרין. על מדיניות הענישה לשקף את הסכנה הגדולה הרובצת לפיתחה של העבריינות הכלכלית המתוחכמת, את הקף הקרבנות העלולים להפגע ממנה, את הקושי והמורכבות שבאיתורה ואת ההוקעה הברורה של יסודות השחיתות וניצול עמדות הכח, השליטה והמידע הכרוכים בביצועה. על המסר העונשי לשקף בבירור את תגובתה המחמירה של החברה על מעשים של הפרת נאמנות בשימוש בכספי הזולת תוך ניצול כח המשרה'." (שם בפיסקה 8) ובהקשר זה מפנה גם לע"פ 4430/13 שרון נ' מדינת ישראל (31.3.14) שם נקבע: "... בשים לב למגמת הענישה המחמירה שעולה מפסיקתו של בית משפט זה בעשור האחרון בכל הנוגע לעבריינות כלכלית ...לא איחזור כאן על הדברים שנאמרו בפסקי הדין האמורים לעיל בנוגע לחומרתן של העבירות הכלכליות ולהשלכותיהן הקשות על המשק והחברה. בל נטעה באופיין 'הלבן והנקי' של העבירות הכלכליות; מדובר בעבירות מתוחכמות וקשות לגילוי, אשר מבוצעות לרוב על ידי עבריינים בעלי מעמד והשכלה שעושים שימוש בכספיהם של אחרים, תוך ניצול כוחם ומעמדם ותוך הפרת חובות הנאמנות. לעיתים קרובות נותרות עבירות אלה סמויות מהעין במשך שנים רבות, וכשהן מתגלות, מתבררים גם הנזקים החמורים הנובעים מהן, אשר הנם בדרך כלל חמורים פי כמה וכמה מהנזקים שנגרמים כתוצאה מעבירות רכוש 'רגילות'. לא בכדי קבע בית משפט זה בשנים האחרונות שהגיעה העת להעלות את רף הענישה בעבירות כלכליות, לרבות הטלת עונשי מאסר בפועל במקרים המתאימים. ..." (פסקה 22) המאשימה הפניתה למספר פסקי דין שעניינם גניבה תוך הפרות אמון שחלקם גם עסקו בעברות ניירות ערך.
(6) יכולתו של הנאשם להבין את אשר הוא עושה והפסול שבמעשהו כמפורט בהכרעת הדין הנאשם היה מודע למעשיו ולפסול שבהם ושעה שחתם על הצהרות ההנהלה והאישורים לגבי הסיווגים הכוזבים הוא היה מודע היטב כי מדובר בהצהרות כוזבות וכי מטרתו במתן התשובות והאישורים הכוזבים לרואי החשבון לגבי הסיווגים הכוזבים הייתה לגרום לרישום כוזב במסמכים השונים ולהניח את דעתם של רואי החשבון השונים שעסקו בסקירה או בקורת של הדו"חות השונים.
...
בד בבד איני מקבל את טענת המאשימה כי הנאשם היה הדומיננטי ביותר בביצוע העבירות ופעיל יותר מהאחרים.
לגבי המדרג בין הנאשם והאחרים, אני סבור שחומרת מעשי הנאשם ששימש כמנכ"ל פעילות חו"ל ואחד מבעלי השליטה בכים ניר ושנהנה ככזה מחלק מכספי הגניבה מעמידה אותו בשורה אחת עם קרקובסקי ששימש בתפקיד הבכיר ביותר כמנכ"ל החברה ועם זאת הנאשם לא הואשם (וגם לא הורשע) בחלק מהאישומים בכתב האישום.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים והפסיקה שהציגו, נוכח עוצמת הפגיעה בערכים החברתיים כתוצאה מביצוע העבירות בפרשה נשוא ענייננו, מדיניות הענישה הנהוגה והנסיבות הקשורות בפרשה זו אני קובע את מתחם הענישה בין שנת מאסר לריצוי בפועל ברף התחתון לשלוש שנים וחצי ברף העליון בתוספת עונש מאסר על תנאי וקנס משמעותי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו