עוד מציין בית המשפט העליון כדלקמן: "לא למותר לציין כי המחלוקת שבבסיס בקשה זו נדונה כבר שלוש פעמים – פעם אחת על-ידי רשמת ההוצל"פ ופעמיים על-ידי בתי המשפט קמא, ולמעשה מדובר בבקשת רשות ערעור בגילגול רביעי". בהמשך מציין כב' השופט זילברטל: "מעבר לצורך יוער כי לא נראה שנפל פגם בהחלטת רשמת ההוצל"פ. הטענה לזיוף דף החשבון (אשר צורף לכתב התביעה המקורי ושהעתקו הועבר לעיון הרשמת) צריכה הייתה להיות מועלית בפני בית המשפט שדן בכתב התביעה המקורי ואין מקומה בגדר דיון בטענת "פרעתי" המועלית כלפי פסק דין חלוט".
בנוסף ולחלופין, סבורה אני כי התובע יכול היה, בשקידה סבירה וראויה, לגלות את אותם מסמכים כבר בסמוך לאחר מתן פסק הדין, ומשכך יש מקום לדחות את התובענה גם בשל היתיישנות ושיהוי, וגם מכוח ההלכה המובאת בפסק דין רע"א 2237/06 בנק הפועלים נ' רלה וינשטיין (2009) [פורסם במאגרים] הקובעת כדלקמן: "מקובלת עלי המדיניות השיפוטית שבוטאה בבהירות הן על ידי השופטת ארבל (בדן יחיד) והן על ידי השופטת מזרחי בקטע שהובא לעיל (וצוטט אף בפסקי דין אחרים). כמוהן, גם אני סבורה, כי פסק דין שניתן בהיעדר הגנה ומכריע מכללא לטובת התובע בפלוגתא עיקרית, שהיא נושא ההיתדיינות הראשונה וההכרעה בה היא בבחינת הכרעה שבלעדיה אין, מונע מן הנתבע לשוב ולהעלות בהתדיינות נוספת טענות החותרות תחת הכרעה זו. לאמיתו של דבר, כל מסקנה אחרת תחתור תחת הצורך להגיש כתבי הגנה, או בקשות רשות להיתגונן או להתייצב לדיונים. בשיטה המאפשרת לנהוג כך, פסקי דין שניתנו בהיעדר הגנה לעולם לא יהיו חלוטים. לא יהיה צורך בהגשת בקשה לביטול פסקי דין כאלה ולא תהיה משמעות למועדים להגשת בקשת הביטול. נתבעים יוכלו, גם בחלוף שנים (כפי שאירע בעניינינו), להפוך לתובעים ולטעון טענות נגד החיוב, לרבות טענות מרכזיות ביותר, כמו הטענה שהעלתה וינשטיין בעניינינו כי החשבון הוא חשבון של חברה ביסוד ואינו חשבונה שלה. כך ייפגע הן האנטרס של בעל הדין שזכה בדינו להגנה מפני הטרדות חוזרות ונישנות מצדו של בעל הדין שכנגד והן האנטרס הצבורי בסופיות הדיון ובניצול יעיל של המשאבים השפוטיים המוגבלים. אם נאפשר לבעל דין לשוב ולהתדיין בעיניין שכבר הוכרע, ייפגעו מתדיינים אחרים הממתינים ליומם בבית המשפט (עניין גת). שיקול נוסף שיש לשקול הוא הרצון לצמצם את האפשרות להכרעות סותרות באותה סוגיה (עניין קלוז'נר, בעמ' 587) כבמקרה שלנו. אני סבורה שלא בכדי אין כימעט פסיקה הדנה בשאלה אם מהלך כזה אפשרי הוא. דומני שהדבר נובע מכך שברור לכל, או למצער כימעט לכל, שאין הדבר אפשרי. ב-ת"א (מחוזי ירושלים) 4582/03 ידיעות תיקשורת בע"מ נ' פרופ' משה צימרמן ([פורסם בנבו], 24.2.2004) שעניינו תביעה לביטול פסק דין קבע השופט נ' סולברג כך: "דעת לנבון נקל, כי סופיות הדיון איננה 'לעומתית' לצדק. היתדיינות שאינה פוסקת, היא-היא היוצרת עוות, מבוכה ועוול. דרך הכלל היא, כי סופיות הדיון משרתת את הצדק. היוצא מן הכלל הוא, מצב שבו סופיות הדיון גורעת מן הצדק". דברים אלה יפים הם גם לענייננו אנו".
...
ראוי גם להפנות לעמדתו של כב' השופט רובינשטיין בפס"ד רלה וינשטיין הנ"ל: "ברם, בנסיבות סבורני כי ההלכה המוצעת בחוות דעתה של חברתי היא פיתוח מתבקש של הלכת אבוניל. לדידי אין מקום להבחין בין טענה שלא נטענה, לבין כתב הגנה שלא הוגש, ולבין אי התייצבות לחקירה. ההלכה לפיה "מעשה בית דין משתיק לא רק טענת בעל דין שנטענה, אלא גם טענה שחייב היה לטעון להגנתו, גם אם נמנע מעשות כן" (ע"א 461/58 חברת ביטום בע"מ נ' מנהיים, פ"ד יג(2) 937, 943 - השופט, כתארו אז זוסמן), היא מהותיקות במשפטנו - לרבות מפי הנשיא אגרנט עצמו (ע"א 246/66 קלוז'נר נ' שמעוני, פ"ד כה(2) 561, 593 שם הביא גם מדברי השופט (כתארו אז) זוסמן בע"א 167/63 ג'ראח נגד ג'ראח, פ"ד י"ז(4) 2617, 2625-2624; וראו ע"א 217/90 הועדה המקומית לתכנון קריות נ' ירמיהו עיני חברה בע"מ, פ"ד מז(2) 111, וכן ע"א 9774/05 ראובן נ' רוקח [פורסם בנבו]).
מכל הנימוקים הללו, מאחר וסבורה אני כי קיים מעשה בית דין; כי קיימת התיישנות כיוון שהתובע יכול היה לגלות את המסמכים האמורים מוקדם יותר; כי קיים שיהוי; כי לא מתקיימים התנאים לניהול משפט אזרחי חוזר; כי יש במקרה הנדון לתת עדיפות לעקרון סופיות הדיון; מורה אני על סילוק התביעה על הסף.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 20,000 ₪, כשלקחתי בחשבון מחד את השלב בו נדחתה התביעה על הסף, אך מאידך לבקשות וההליכים המרובים יחסית שהתקיימו עד כה. ההוצאות ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.