מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הכרעת דין בעבירות בנייה

בהליך ערעור תיק פלילי בניה (עתפ"ב) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ההליך בבית משפט קמא ביום 27.11.18 הוגש כתב אישום נגד מושב פטיש (הנאשמת 1 בערכאה ראשונה, להלן: "המושב") והמערער (הנאשם 2 בערכאה הראשונה), בו יוחסו להם עבירות שימוש ללא היתר כדין, בהתאם לסעיפים 204(א) ו-204(ב) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן: חוק התו"ב) (כנוסחו עד ליום 25.10.17); ועבירת שימוש אסור, בהתאם לסעיף 243(ה) לחוק התו"ב (כנוסחו מיום 25.10.17).
כתב העירעור, כתב התשובה והדיון בבית המשפט בכתב העירעור, לגבי הכרעת הדין, חזר המערער על עקרי טענותיו בבית משפט קמא בעיניין הגנה מן הצדק ו"הבטחה שלטונית", בכך שהמושב הוא זה שקידם את בניית המקוה, ולכן ניתן להסתפק באישום המושב בלבד; אכיפה בררנית, בכך שהמקווה פתוח לציבור במושב ולא רק המערער משתמש בו; וטעות במצב דברים, בכך שהמערער השתמש במבנה על סמך היתר המושב, בסובארו כי הדבר תואם את תכניות המקום.
...
לו היה המערער נעתר לדרישות, מפסיק את השימוש האסור, הורס את המבנים ומתכנס למגורים בלבד במבנה המגורים המקורי – ניתן היה לתהות אם ראוי להעמידו לדין נוכח חלוף הזמן, והתשובה אינה פשוטה.
סיכומו של דבר, אין ממש בטענות הערעור, ואין שגיאה בפסק דינו של בית משפט קמא.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בגין הזיכוי ממרבית העבירות, הגישה המדינה ערעור על הכרעת הדין, עפמ"ק 41340-04-18.
בית-משפט קמא קבע כי לבנייה הנדונה אין היתר בנייה, זאת בהתבסס על עדותו של המפקח יוסי מרום, וכן על האמור בהכרעת הדין הראשונה בעיניין זה. לדבריו "כבר בראשית עדותו בדיון האחרון טען הנאשם כי ההיתר לקומת הקרקע הוא זה אשר מתועד במוצגים נ/1-נ/6 - תיק היתר 82/725. בסעיף 20 להכרעת הדין מיום 21.10.2020 דנתי בפריט אישום א(1)(2). עיקרו של הדיון, מסעיף 20(ב) ואילך, היתייחס לטענת קיומו של היתר לבינוי (היתר 21132 על בסיס תיק היתר 82/725). כלל המוצגים והעדויות נותחו והוצגו קשיים רבים מאוד המפריכים כל סיכוי (ובמשמע: כל ספק סביר לטובת הנאשם) שההיתר האמור מכשיר את הבינוי מושא ההליך; המסקנה התייחסה בפירוש לכך שההיתר לא מתייחס לאיזה מחלקי הבינוי ולא רק בעיניין קומה 2 (הקומה שמעל קומת הקרקע). אין צורך לחזור על האמור שם. ההנמקות בהכרעת הדין מיום 21.10.2020 תקפות גם כעת ומלמדות כי לבינוי מושא דיוננו אין היתר". לגבי המרפסת, היתייחס בית-משפט קמא בהכרעת הדין השנייה לכך שכתב האישום מייחס למערער בנייה ללא היתר, ולכך שהוכח כי לא היה היתר לבניית המרפסת, אך מועד הבנייה אינו ידוע ואפשר שעבירת הבנייה היתיישנה, ולפיכך הרשיע את המערער בעבירת שימוש ולא בעבירת בנייה.
...
בית-משפט קמא קבע כי לבנייה הנדונה אין היתר בנייה, זאת בהתבסס על עדותו של המפקח יוסי מרום, וכן על האמור בהכרעת הדין הראשונה בעניין זה. לדבריו "כבר בראשית עדותו בדיון האחרון טען הנאשם כי ההיתר לקומת הקרקע הוא זה אשר מתועד במוצגים נ/1-נ/6 - תיק היתר 82/725. בסעיף 20 להכרעת הדין מיום 21.10.2020 דנתי בפריט אישום א(1)(2). עיקרו של הדיון, מסעיף 20(ב) ואילך, התייחס לטענת קיומו של היתר לבינוי (היתר 21132 על בסיס תיק היתר 82/725). כלל המוצגים והעדויות נותחו והוצגו קשיים רבים מאוד המפריכים כל סיכוי (ובמשמע: כל ספק סביר לטובת הנאשם) שההיתר האמור מכשיר את הבינוי מושא ההליך; המסקנה התייחסה בפירוש לכך שההיתר לא מתייחס לאיזה מחלקי הבינוי ולא רק בעניין קומה 2 (הקומה שמעל קומת הקרקע). אין צורך לחזור על האמור שם. ההנמקות בהכרעת הדין מיום 21.10.2020 תקפות גם כעת ומלמדות כי לבינוי מושא דיוננו אין היתר". לגבי המרפסת, התייחס בית-משפט קמא בהכרעת הדין השנייה לכך שכתב האישום מייחס למערער בנייה ללא היתר, ולכך שהוכח כי לא היה היתר לבניית המרפסת, אך מועד הבנייה אינו ידוע ואפשר שעבירת הבנייה התיישנה, ולפיכך הרשיע את המערער בעבירת שימוש ולא בעבירת בנייה.
בסופו של דבר בית המשפט הרשיע בעבירה שצוינה בכתב האישום, לפי סעיף 204(ב) לחוק ובהתאם לכך גם גזר את דינו של המערער.
אשר לטענה בדבר תחולתו של "חוק החנינה" על המבנה – מקובלת עליי קביעת בית המשפט בסעיף 9 להכרעת הדין השנייה, לפיה לא מדובר בבינוי שהיה קיים ושמיש לפני המועד הקובע לעניינו של "חוק החנינה", 5.6.1967.
נוכח כל האמור לעיל, דין הערעור באשר להרשעתו של המערער להידחות.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים רמת גן נפסק כדקלמן:

טענותיו למשל בדבר "הפרת דינים/היתנהגות של כבוד השופט והמאשימה", מקומם, אולי, בשלב העירעור על הכרעת הדין.
בתו"ב (מקומיים ר"ג) 30112-03-21 ועדה מקומית לתיכנון ובנייה רמת גן נ' דורון כזום (נבו 27.07.2021)‏‏ "בנו הנאשמים במרפסת גג ביתם  מבנה מבניה קלה  ומלוחות פנל מבודד בשטח של כ 52 מ"ר. הבנייה בוצעה בין 2017 ל- 2018. כמוכן על פי כתב האישום החל מאוקטובר 2020 התירו הנאשמים לאחרים לבצע שימוש ביחידת הדיור המפוצלת." יש לזכור שבהליך זה הורשעו הנאשמים בעבירת הבנייה האסורה וגם בעבירה של שימוש אסור הבא לידי ביטוי בשימוש אסור ביחידת דיור שנבנתה ופוצלה מהנכס.
...
לסיכום טענה ב"כ המאשימה למתחם הנע בין 25,000 ₪ ל- 50,000 ₪ ועתרה לקנס בסך 30,000 ₪ ולהתחייבות בגובה הקנס ,להימנע מעבירה על פי פרק י' לחוק למשך שנתיים.
לעניין זה אני סבור שיש לתת משקל לכך שהנאשם נעדר הרשעות קודמות , ולמאמצי הנאשם לתיקון תוצאות העבירה הבאים לידי ביטוי בהסרת הבנייה האסורה שבה בוצע השימוש האסור.
לפיכך אני סבור שיש למקם את הקנס שייגזר לנאשם בתחתית מתחם הענישה.
סיכום לאחר שבחנתי את טענות הצדדים לאורו של תיקון 113 לחוק העונשין, כפי שפורט בפרק הדיון וההכרעה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: קנס בסך 7,000 ₪ או חודש מאסר תחתיו.

בהליך ערעור תיק פלילי בניה (עתפ"ב) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על הכרעת הדין בשל בית משפט השלום בבאר שבע (כב' השופטת אורית קרץ), בתיק תו"ב 58827-06-21 (מיום 8.2.23, גזר הדין ניתן ביום 20.2.23), בה הורשעה המערערת, מכוח אחריותה כבעלת מקרקעין, בעבירת שימוש אסור במקרקעין, בגין אי מניעת השמוש האסור שביצעו בהם השוכרים.
במסגרת הכרעת הדין, נדחתה טענת המערערת להגנה מן הצדק נוכח אכיפה בררנית, בהקשר לכך שלא הועמדה לדין חברה אחרת, שהיא בעלים של חלק אחר מהשטח ששכרו השוכרים (הכולל את שטח המטבח), אשר גם בשטחה בוצעו עבירות בניה, על ידי שינויים משמעותיים לכאורה במטבח הנכס.
...
לאחר עיון, אין בידי לקבל טיעון זה. ראשית, לא ניתן לדעת אם איום משפטי נחוש ומוחשי, לבטל החוזה ולהוציא לאלתר את השוכרים מהנכס, שהיה נמסר מיד עם גילוי העבירה, לא היה בו כדי להועיל.
סיכומו של דבר, לא מצאתי שגיאה בפסק דינו המקיף, המפורט, הזהיר והמדויק של בית משפט קמא.
לפיכך הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ההליכים בבית-משפט קמא ראשיתו של ההליך בקנס מינהלי, בסך 100,000 ₪, שהוטל על המערער מכוח תקנות העבירות המנהליות (קנס מינהלי – תיכנון ובנייה) תשע"ח-2018, שבגינו ביקש המערער להשפט והוגש נגדו כתב אישום.
בהכרעת דינו, באשר לטענות הגנה מן הצדק, היתייחס בית משפט קמא לטענת המערער, לעניין שהוי בהגשת כתב אישום במשך 16 שנים ממועד תחילת ביצוע העבירה, וקבע כי במקרה זה אין מקום לקבל את טענת המערער, מאחר שגם לגירסתו, ביום הגשת כתב האישום העבירה עדיין התבצעה.
...
אשר על כן, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו