מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הכרה בליקויים כתוצאה ממיקרוטראומה בעבודה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר שבע (השופט עדו בן צור; ב"ל 33977-01-22) מיום 17.5.2023 שבה הוחלט כי "התשתית העובדתית שנקבעה בהליך קודם מהוה תשתית עובדתית מספקת לפי הילכת המקרוטראומה לעניין הליקוי הנטען של התובע בירכיים, וזאת לצורך מינוי מומחה רפואי אשר יבחן את שאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי הנטען לעבודתו של התובע". רקע - ההליך הקודם בבית הדין האיזורי היתנהל הליך קודם שעניינו בתביעת המשיב להכיר בליקויים בגבו ובצווארו כפגיעה בעבודה לפי עילת המקרוטראומה (ב"ל 20146-09-17) (להלן - ההליך הקודם).
רקע להחלטה מושא בקשת רשות העירעור המשיב הגיש לבית הדין תביעה חדשה – היא ההליך הנוכחי, להכיר בליקוי בירכיו כתוצאה של פגיעה בעבודה לפי עילת המקרוטראומה.
...
וכך נומקה החלטתו: "כעולה מהעובדות שנקבעו בהליך הקודם, התובע עבד במשך 31 שנים כחקלאי עבודות ריסוס. במהלך כל שנות עבודתו התובע נהג על טרקטור, כמעט מידי יום במשך שעות רבות. בזמן הריסוס גרר הטרקטור מרסס מפוח ובזמן עבודות הפילוח גרר קולטיווטור או דיסקוס. הנסיעה הייתה בשטחים חקלאיים, בהם היו מהמורות רבות על קרקע מפולחת באופן שגרם לקפיצות של הטרקטור, כאשר הטרקטורים עליהם נהג התובע במהלך שנות עבודתו היו ללא בולמי זעזועים או כסאות אורתופדיים/פנאומטיים. לטעמנו, עובדות אלו מקימות תשתית עובדתית מספקת לצורך מינוי מומחה רפואי בעילת המיקטראומה, על מנת לבחון גם את הליקוי הנטען של התובע בירכיים. לעניין זה מקובלת עלינו עמדת התובע לפיה מאפייני העבודה של התובע במשך שנים על טרקטור ללא בולמי זעזועים, אשר גרר אחריו מרסס, קוליטווטר או דיסקוס, בשטחים חקלאיים מפולחים בהם היו מהמורות שגרמו לקפיצות של הטרקטור – מצביעים על עבודה בתנאים של רטט כלל גופי, ולא רק על רטט בגב ובצוואר. איננו רואים בעובדה כי המילה רטט לא נכתבה במפורש בעובדות שנקבעו בהליך הקודם כדי לשלול את קיומו של הרטט. מהעובדות המפורטות לעיל, כפי שנקבעו בהליך הקודם, ניתן להסיק קיומו של רטט כלל גופי במהלך העבודה על הטרקטור, וזאת אף אם הדברים לא נכתבו במפורש. השאלה האם מאפייני עבודה המתוארים לעיל גרמו לליקוי הנטען של התובע בירכיו היא שאלה רפואית, אשר טעונה חוות דעתו של מומחה רפואי, ואין מקום לדחות את התביעה בשלב זה טרם קבלת חוות דעת רפואית בשאלה זו. כמו כן, איננו רואים צורך לנהל הליך הוכחות נוסף, לאחר שכבר התנהל דיון הוכחות בהליך הקודם ואשר בעקבותיו הגיעו הצדדים לעובדות מוסכמות, אשר כאמור מהוות ממילא השתק פלוגתא בהליך זה." בית הדין האזורי נסמך בקביעתו זו על עניין קסה[footnoteRef:1] שם נקבע כך: [1: עב"ל (ארצי) 27810-12-21 שומט קסה - המוסד לביטוח לאומי (מיום 8.6.2022).
] "הגב התחתון והירכיים אינם סמוכים במידה המבססת את האפשרות הסבירה לכאורה, ואינם מרוחקים במידה השוללת אפשרות זו. משכך, נדרשת בחינת נסיבות הענין. לאחר שבחנו נסיבות אלה הגענו לכלל מסקנה כי ההכרה במיקרוטראומה בגב עקב פעולת כיפופו ועקב הרמת משאות אינה מספקת, כשלעצמה, כדי ללמד על תנועה מקבילה במפרקי הירכיים. משכך, ההכרה במיקרוטראומה בגב אינה מייתרת את הצורך לבחון קיומה של תשתית עובדתית למיקרוטראומה בפרקי הירכיים, וזאת נערוך להלן." החלטה זו היא מושא בקשת רשות הערעור שבפני.
הכרעה לאחר שבחנתי את כלל חומר התיק ואת טענות המוסד בבקשת רשות הערעור הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להדחות גם מבלי להדרש לתשובת המשיב.
כך או כך, לא קיימת הצדקה לדון בהחלטת בית הדין האזורי במסגרת ערעור על החלטת ביניים, באשר לא שוכנעתי כי בנסיבות העניין מתקיים האמור בסעיף 26(א) לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969, לפיו "אם הערעור על ההחלטה יידון במסגרת הערעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להיגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה", וממילא טענות המוסד שמורות לו, והוא יוכל להעלותן, ככל שיהיה בכך צורך, במסגרת ערעור על פסק הדין.
סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי יש להכיר בליקוי בידו הימנית כתוצאה של פגיעה בעבודה שאירעה לו מכח תורת המקרוטראומה.
אך עדיין יש להראות כי התנועות חוזרות ונשנות "בתכיפות הנמשכת על פני פרק זמן מספיק לגרימת הנזק המצטבר הפוגע בכושר עבודת הנפגע" ג.עוד נקבע כי אין בכוחה של עבודה פיסית וקשה להפוך למקרוטראומה, שכן "השמוש במונח מקרוטראומה אינו יכול להפוך, כבמטה קסם, 'מאמצים קשים', לסדרת פגיעות זעירות מוגדרות החוזרות ונישנות אין ספור פעמים". וכי: "לאור האמור יש לאבחן בין פעילות חוזרת על עצמה הכוללת מספר רב של תנועות לבין התנועות המרכיבות אותה. עבודתו של המערער במוסך היתה על פי טיבה כרוכה בפעולות חוזרות של החלפה ותיקון 'מנועים גירים בק-אקס, גלגלים קפיצים וחלקי חילוף אחרים', בקיצור, כל ענין מיכאני שבעל משאית ניגש בגינו למוסך לתיקון. אולם כל פעולה שכזאת היתה מורכבת מתנועות מגוונות, שכללו: הליכה, עמידה, ישיבה, התכופפות, הרמת משאות, הברגה וכו', כאשר כלל תנועות אלה בוצעו על פי סדר משתנה בהתאם לצורכי העבודה. משאלה הן העובדות, אין לומר כי עבודת המערער חייבה ביצוע רציף של תנועה חוזרת ונשנית זהה או דומה במהותה אחת לרעותה במהלך יום עבודתו; לפיכך, בדין נדחתה התביעה, ולא היה מקום למינוי מומחה יועץ רפואי משלא הונחה תשתית עובדתית להוכחת מקרוטראומה. אילו היה נפסק אחרת, משמעות אותה פסיקה היתה - לא הרחבת תורת המקרוטראומה מעבר לגדריה כיום, אלא ביטולה למעשה של אותה התורה; באשר כל אדם עובד, שעבודתו על-פי טיבה אינה כרוכה במעגלי פעולות חוזרות על עצמן, יטען שיש מקום למנוי מומחה רפואי שידון בשאלת הקשר הסיבתי בין העבודה ללקוי....
ניתן לערער על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 30 יום מקבלתו.
...
אם כן, מצאנו כי היקף עבודת התובע לא שימש בכללותו לצרכי עבודת החשמלאי, אלא גם לצרכי מטלות שונות.
העולה מן המקובץ- לא שוכנענו כי התובע ביצע פעולות דומות או דומות במהותן במשך כל ימי עבודתו, ולו רק בתקופת העבודה אצל גוסטב את אליפור בע"מ ולו רק במשך השעות בהן ביצע עבודת חשמלאי בלבד.
נוכח האמור, התביעה נדחית.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט אילן איטח לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בתל אביב-יפו (השופט אורן שגב; ב"ל 60339-06-14), שבו נדחתה תביעת המערערת להכיר בליקוי בגבה כתוצאה של פגיעה בעבודה לפי עילת המקרוטראומה.
...
" אשר לפעולה השנייה נטען כי: "המערערת הרימה מטופלים קשים וצריך לחלוץ להם נעליים ואין מחלוקת שמדובר היה ב- 10, 12 מטופלים ביום. צריך היה להרים להוריד וגם להוריד להם נעליים. אם זה דיקור אז זה גם 20 פעמים ביום והכל בפרק זמן אינטנסיבי. הוכח בתיק שלא היו הפסקות. תנאי העבודה בסניף הזה היו קשים וכך מתארת העדה בתיה. היא תארה את התנאים הקשים שגם לא היתה לה אפשרות לשתות כוס מים בין חולה לחולה." המוסד טען כי דין הערעור להידחות משלא הוכחו התנאים לעילת המיקרוטראומה.
הכרעה לאחר ששקלנו את טענות הצדדים בכתב ובעל פה ועיינו בכלל חומר התיק נחה דעתנו כי דין הערעור להידחות וכי ראוי פסק דינו של בית הדין האזורי להתאשר מטעמיו לפי תקנה 108 (ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב – 1991.
"(הדגשות הוספו – א.א.) אשר לפעולות ההרמה – מקובלת עלינו קביעת בית הדין האזורי כי לא הוכחה זהות בתנועה ובכל מקרה לא מתקיים בה היסוד של התכיפות והרצף[footnoteRef:2].
] סוף דבר – הערעור נדחה.
המערערת תשלם למוסד הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום של 4,000 ₪.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת חני אופק גנדלר לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי באר-שבע (השופטת יעל אנגלברג שהם; ב"ל 33192-09-17) (להלן – פסק הדין), בגדריו נדחתה תביעתו של המערער להכיר בליקוי שמיעה ובטינטון כ"פגיעה בעבודה" בעילת המקרוטראומה.
המוסד דחה את תביעתו בנימוק ש"מעיון בבדיקות השמיעה, בחומר הרפואי ובהתייעצות רפואית נמצא, כי הליקוי בשמיעתך איננו תוצאה של חשיפה לרעש" וכי "בבדיקות שערכנו נמצא, כי לא נחשפת בעבודתך לרעש העולה על המותר". המערער הגיש לבית הדין האיזורי כתב תביעה כנגד המוסד להכרה בליקויים אלו כפגיעה בעבודה, כאמור.
...
שנית, אני סבורה כי אין לקבוע קטגורית כי בכל מקרה, וללא קשר להתנהלות המוסד, לא תיווצר למוסד מניעות מלהעלות טענה השוללת את זכאותו של המבוטח, עת המוסד לא העלה טענה זו בעיתוי הנכון.
נציג ציבור (עובדים) מר אמיר ירון: לטעמי, דין הערעור להתקבל, נוכח קביעתו של המומחה הרפואי כי "קיים קשר סיבתי-רפואי בין ליקוי השמיעה ממנו סובל התובע לבין חשיפתו לרעש כמתואר בעובדות המקרה", וכן נוכח הקושי הטמון בתקופת השיהוי הקצרה, כעולה מחוות דעתה של כב' השופטת גליקסמן.
סוף דבר הוחלט ברוב דעות, וכנגד דעתו החולקת של נציג ציבור (עובדים) מר אמיר ירון, לדחות את הערעור.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת דגית ויסמן; ב"ל 36072-05-15) בו נדחתה תביעתו של ד"ר דורון נסט (להלן - המערער) להכרה בפגיעות בעמוד שדרה מותני (שמכונה גם להלן - גב) מהם הוא סובל כפגיעה בעבודה על דרך תורת המקרוטראומה.
רקע תביעת המערער למשיב (להלן - המוסד) להכיר בליקוי בגבו כתוצאה של פגיעה בעבודה לפי עילת המקרוטראומה נדחתה, בין היתר, לאור חוות דעת רופא המוסד - ד"ר עמי מירון, לפקיד התביעות.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ועיינו בכלל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, זאת מהטעמים הבאים שיפורטו להלן בתמצית: ראשית נזכיר כי על מנת לבסס הכרה בליקוי מסוים כפגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה נדרש להוכיח קיומם של שלושה יסודות מצטברים: הראשון, תשתית עובדתית "מתאימה"; השני, קיומו של קשר סיבתי בין אותה תשתית עובדתית לבין הליקוי הגופני מושא התביעה; השלישי, קביעה שלפיה במסגרת אותה תשתית עובדתית נגרמו פגיעות זעירות המצטברות יחדיו לכדי ליקוי גופני[footnoteRef:1].
שכן, מחוות הדעת הנוספת – במענה לשאלות ההבהרה - עולה, כי כך או כך "במצב המתואר אין כל עומס חריג בגב תחתון לא מבחינת ביצוע תנועות חוזרות ונישנות או מנח חריג וקיצון כגון הטיית צידית או פיתול". בהעדר קשר סיבתי, על פי חוות דעת המומחים מטעם בית הדין כאמור, דין הערעור להידחות.
סוף דבר - הערעור נדחה בכל הנוגע לליקוי בעמוד השדרה המותני (גב).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו