מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על הטלת עיצום כספי על נותנת שירותי מטבע בגין הפרת חובות זיהוי ודיווח

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

ערעור לפי ס' 20(א) לחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 (להלן: "חוק איסור הלבנת הון" או "החוק") שעניינו החלטת ועדה להטלת עיצום כספי הפועלת מכח החוק (להלן "הועדה"), להטיל על המערערת, שהיא נותנת שירותי מטבע, עיצום כספי בסך 700,000 ₪ וזאת בגין הפרות של חובות הזיהוי וחובות הדיווח המוטלות עליה מכח החוק ובהתאם לצוו איסור הלבנת הון (חובות זהוי, דיווח וניהול רישומים של נותני שירותי מטבע), תשס"ב-2002 (להלן: "צו נותני שירותי מטבע" או "הצוו").
תכליתו של העיצום הכספי היא לקדם הרתעה אפקטיבית ואכיפה של הוראות החוק והצו בכל האמור בחובות המוטלות על נותני שירותי מטבע.
...
מכל מקום התמונה הכוללת העולה מנסיבות המקרה שלפנינו, כאשר מביאים בחשבון, בין היתר, את מספר ההפרות, היקפן הכספי, טיבן – ובכלל זה העובדה שהופרו הן חובת הדיווח על פעולות רגילות, הן חובת הדיווח על פעולות בלתי רגילות – והתמשכותן, מביאה למסקנה כי קיים שוני רלבנטי ומשמעותי בין המקרה הנדון לבין כל המקרים נושא ההחלטות האמורות, וכי אין בכך ששיעורם של העיצומים הכספיים שם נופל, לעיתים באורח ניכר, משיעור העיצום בענייננו, כדי לתמוך בטענה בדבר חוסר סבירותו של העיצום דכאן.
גם בעיקרי הטיעון מטעמו לא טען המשיב דבר לעניין זה. סבורני, כי בנסיבות העניין שומה היה על הוועדה לתת דעתה גם למצבה הכלכלי של המערערת בבואה לקבוע את שיעור העיצום שיוטל עליה.
במכלול הנסיבות כפי שפורטו לעיל, לאחר שנתתי דעתי גם לשיקולים האמורים וגם להיקף הכספי של עסקאות ההמרה הבלתי מדווחות שנעשו קודם לשנת 2005, ובשים לב גם לריסון שעל בית המשפט לנהוג בכל האמור בהתערבות בהחלטות הוועדה ולכך שככלל, אל לו לבית המשפט לשים את שיקול דעתו תחת שיקול דעתה של הוועדה, סבורני כי יש להעמיד את העיצום הכספי בענייננו על סך של 600,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על החלטה זו הגישה המבקשת ערעור בבית משפט קמא, שדחה את טענותיה של המבקשת בכל הנוגע לעצם הטלת העיצום הכספי בגין ההפרות אותן ביצעה.
תמצית טענות הצדדים המבקשת קובלת אך ורק על שיעור העיצום הכספי שהוטל עליה, שלטענתה לוקה בחוסר סבירות ומידתיות וחורג משמעותית מרף העיצומים הכספיים שהוטלו על נותני שירותי מטבע, בגין הפרות שבוצעו בתקופה הרלוואנטית לבקורת.
המבקשת ביצעה בשיטתיות ולאורך תקופה ארוכה הפרות רבות של חובת הדיווח, הזיהוי והאימות המוטלות על נותני שירותי מטבע לפי סעיפים 8-7 לחוק איסור הלבנת הון, המחייבות לכשעצמן את העיצום הכספי שהוטל עליה.
ביחס לפסק הדין בעיניין בזוב נטען, כי הוא נבדל מענייננו, מאחר ששם מדובר בהפרה חוזרת ונשנית ובפעולות שבוצעו ביודעין על מנת להפר את חובות הדיווח, ואילו כאן, כך נטען, מדובר בהפרה אחת, שנבעה מטעות של נותני שירותי מטבע "מהדור הישן", אשר שתפה פעולה באופן מלא עם המשיב, ועל כן אין ללמוד משעור העיצום שנפסק בעיניין בזוב לענייננו.
...
נקבע, כי: "בנסיבות אלה, בשים לב למספרן של ההפרות, להיקפן הכספי העצום, לטיבן ולחומרתן כמו גם לכך שלמצער ביחס להפרות בהיקף משמעותי ביותר נעשו הדברים ביודעין ותוך בחירה להימנע מדיווח, ברי כי בפני הוועדה הונחה תשתית עובדתית הולמת למסקנה אליה הגיעה, לפיה נמצאו כשלים מהותיים בהתנהלותה של המערערת וכי כמות ההפרות מעידה על זלזול של המערערת בהוראות החוק והתעלמות מהן, באופן המקים חשש כי לא פעלה בתום לב אלא מתוך מטרה למנוע דיווח או לגרום לדיווח כוזב. נוכח התמונה העולה ממכלול הנסיבות... סבורני – כפי שסברה גם הוועדה – כי בנסיבות העניין ראוי היה להטיל עיצום משמעותי ביותר". עם זאת, בשל פער הזמנים בין התקופה המבוקרת לעת עריכת הדו"ח ואי התייחסות לנתוניה הכספיים של המבקשת, הופחת סכום העיצום ב- 100,000 ₪, והועמד על סך של 600,000 ₪.
בתגובתה חזרה המבקשת על טענותיה, שהחלטת הוועדה חורגת באופן ניכר מהרף המקובל ומצדיקה התערבות משפטית פעם נוספת, וכי דין הבקשה להתקבל גם מטעמי צדק, עקב הנסיבות האישיות של בעלי המבקשת ומצבה הכלכלי.
דיון לאחר שעיינתי בכתבי טענות הצדדים ובפסק הדין שניתן על ידי בית משפט קמא, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לאור האמור לעיל – הבקשה נדחית.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

ערעור לפי ס' 20(א) לחוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן: "חוק איסור הלבנת הון" או "החוק") שעניינו החלטת ועדה להטלת עיצום כספי הפועלת מכח החוק (להלן "הועדה"), להטיל על המערערת – נותן שירותי מטבע – עיצום כספי בגין הפרות של חובות הדיווח המוטלות עליו.
במוקד הערעור עומדת שאלת פרשנותה של הוראת ס' 6(ב) לצו איסור הלבנת הון (חובות זיהוי, דיווח וניהול רישומים של נותני שירותי מטבע), תשס"ב-2002 (להלן: "צו נותני שירותי מטבע" או "הצו") לפיה קמה לנותן שירותי מטבע חובה לדווח על פעולות "הנחזות בעיניו כבלתי רגילות". לדברי ב"כ המשיב בדיון, החלטת הועדה נשוא העירעור היא ההחלטה הראשונה במסגרתה הוחלט להטיל עיצום כספי על נותן שירותי מטבע בגין הפרת חובת הדיווח הקבועה בס' 6(ב) לצוו.
...
ממילא, דעתי היא כי דין הערעור להתקבל בנקודה זו. הטענות להפרת חובת הדיווח על פעולות רגילות – ס' 6(א) לצו 90.
סיכומו של דבר: הערעור מתקבל בחלקו כך שקביעתה של הוועדה כי המערערת הפרה את חובת הדיווח על פעולות רגילות מכח ס' 6(א) לצו – תתבטל (ראו ס' ‎90‎-92 לעיל).
כאשר מביאים בחשבון את מכלול נסיבות העניין, ובכלל זה את השיקולים ששקלה הוועדה, את היקפן הכספי הכולל של ההפרות (ובשים לב גם לכך שחלק מהמקרים נמנו במסגרת ההפרות ביותר מקטגוריה אחת), את חומרתן של ההפרות נוכח דפוסי הפעולה של העסקאות שנעשו אצל המערערת, את היקפן הכספי של ההפרות שלגביהן התקבלו טענות המערערת, כמו גם את העובדה כי לדברי המשיב מדובר במקרה ראשון בו הוחלט להטיל עיצום כספי על נותן שירותי מטבע בגין הפרה של הוראת ס' 6(ב) לצו, סבורני כי יש להעמיד את העיצום הכספי על סך של 150,000 ₪.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

ערעור לפי ס' 20(א) לחוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן: "חוק איסור הלבנת הון" או "החוק") שעניינו החלטת ועדה להטלת עיצום כספי הפועלת מכח החוק (להלן "הועדה"), להטיל על המערערת – נותן שירותי מטבע – עיצום כספי בגין הפרות של חובות הדיווח המוטלות עליו.
במוקד העירעור עומדת שאלת פרשנותה של הוראת ס' 6(ב) לצוו איסור הלבנת הון (חובות זהוי, דיווח וניהול רישומים של נותני שירותי מטבע), תשס"ב-2002 (להלן: "צו נותני שירותי מטבע" או "הצוו") לפיה קמה לנותן שירותי מטבע חובה לדיווח על פעולות "הנחזות בעיניו כבלתי רגילות". לדברי ב"כ המשיב בדיון, החלטת הועדה נשוא העירעור היא ההחלטה הראשונה במסגרתה הוחלט להטיל עיצום כספי על נותן שירותי מטבע בגין הפרת חובת הדיווח הקבועה בס' 6(ב) לצוו.
...
ממילא, דעתי היא כי דין הערעור להתקבל בנקודה זו. הטענות להפרת חובת הדיווח על פעולות רגילות – ס' 6(א) לצו כאמור לעיל, מהחלטת הוועדה נראה, כי הוועדה ייחסה למערערת גם הפרות של חובת הדיווח הקבועה בס' 6(א) לצו – היינו דיווח על עסקאות ניכיון המחאות כאשר שווי השירות עולה על רף מסוים שנקבע בצו (ר' החלטת הועדה, נספח ב' לנימוקי הערעור, בעמ' 6, פסקה שנייה תחת ראש הפרק "החלטת הוועדה" וכן האמור בס' ב' וג' בעמ' 2 ו-3 להחלטה; כך גם טען המשיב בעיקרי הטיעון מטעמו, למשל, בס' 21 שם).
שיעור העיצום – סיכום ותוצאה סיכומו של דבר: הערעור מתקבל בחלקו כך שקביעתה של הוועדה כי המערערת הפרה את חובת הדיווח על פעולות רגילות מכח ס' 6(א) לצו – תתבטל (ראו ס' ‎90‎-92 לעיל).
כאשר מביאים בחשבון את מכלול נסיבות העניין, ובכלל זה את השיקולים ששקלה הוועדה, את היקפן הכספי הכולל של ההפרות (ובשים לב גם לכך שחלק מהמקרים נמנו במסגרת ההפרות ביותר מקטגוריה אחת), את חומרתן של ההפרות נוכח דפוסי הפעולה של העסקאות שנעשו אצל המערערת, את היקפן הכספי של ההפרות שלגביהן התקבלו טענות המערערת, כמו גם את העובדה כי לדברי המשיב מדובר במקרה ראשון בו הוחלט להטיל עיצום כספי על נותן שירותי מטבע בגין הפרה של הוראת ס' 6(ב) לצו, סבורני כי יש להעמיד את העיצום הכספי על סך של 150,000 ₪.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הוועדה להטלת עיצום כספי, שהוקמה מכוח סעיף 13 בחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 קבעה שהמערערת, נותנת שירותי מטבע כהגדרתה בחוק זה, הפרה חובות המוטלות עליה מכוח צו איסור הלבנת הון (חובות זהוי, דיווח וניהול רישום של נותני שירותי מטבע), התשס"ב-2002 (להלן – צו נותני שירותי מטבע או הצוו).
כאמור בפתח פסק הדין (שם, בפיסקה 2), על-פי דברי המשיב שם, החלטת הועדה באותו עניין הייתה "ההחלטה הראשונה במסגרתה הוחלט להטיל עיצום כספי על נותן שירותי מטבע בגין הפרת חובת הדיווח הקבועה בסעיף 6(ב) לצוו". כיאה לדיון במקרה ראשון שהובא לפני בית המשפט, דן כבוד השופט גדעוני בסוגיה בהרחבה רבה.
בעיניין קביעת סכום העיצום הכספי שהוטל על המערערת, קבעה הועדה כי שקלה את הפרות הצוו שהפרה המערערת כאמור, את החשיבות הרבה שישנה לחובת זהויים של לקוחותיו של נותן שירותי המטבע ואת חשיבותם של דיווחיו לרשות, כפי שאף נקבע בעיניין זה בפסיקה (וראו בהחלטה, בעמ' 6-5).
...
מכאן שאף ביחס לסוג זה של עסקאות המסקנה המתבקשת היא, שמדובר בדפוס פעולה של ביצוע עסקאות אשר על סמך ניסיון החיים, ההיגיון הכלכלי והשכל הישר היה מקום לראות בהן עסקאות בלתי רגילות שנועדו לעקוף את חובת הדיווח.
סיכום המסקנה היא אפוא, כי לא נמצא כל פגם באופן התנהלות הוועדה לעיצום כספי שדנה בעניינה של המערערת ואף לא נמצא כל טעם המצדיק להתערב בהחלטתה ובמסקנותיה.
לאור האמור, דינו של הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו