מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת רשם לפיה סירב לפתוח תיק פשיטת רגל

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת כב' הרשמת ליבר לוין מיום 08.01.18, בה נדחתה בקשת המערערים להורות למשיב להפקיד ערובה לכסוי הוצאותיהם, במידה ותביעתו תדחה (להלן – "החלטת הרשמת").
מר חדד פירט בכתב התביעה מעשים נוספים שארעו לכאורה במהלך תקופת העבודה, לרבות מקרה קונקריטי שאירע לדבריו במהלך חודש מאי 2016, שעה ששהה במחסן וסידר אותו, לבקשת מנהל התפעול של החברה, אז "הגיח הנתבע 1 והחל לגעת בתובע, ירד על ברכיו והחל לפתוח את רוכסנו של התובע. להפתעתו הרבה של התובע, הסתובב מיד והדף את הנתבע 1 מעליו, והחל להיתלהם" (סעיף 18 לכתב התביעה).
יצוין, כי ביום 03.04.17 הגישו ב"כ התובע הודעה, אליה צורפה החלטת בית המשפט הדן בתיק פשיטת הרגל [פש"ר 21816-08-16 (מחוזי מרכז)], ואשר לפיה הותר למר חדד לנהל את התביעה דנן בכפוף לתנאי, לפיו לא יושתו על קופת הכנוס הוצאות במידה והתביעה תדחה.
לא נעלמה מעיניי טענת מר חדד בסעיף 22 לכתב התביעה מטעמו, שם טען, כי עובדי החברה היו ערים להתעללותו של מר הרפז בו, אך סרבו להתערב, ככל הנראה בשל החשש לפרנסתם, אלא שגם בטענה זו, שלא גובתה בפרטים קונקריטיים כלשהם, אין כדי ללמוד, ולו בדוחק, כי העניין אי פעם הובא לידיעת מי מינהלי המערערת או נציגיה המוסמכים, ואלה החליטו לטמון את ראשם בחול ולא לפעול בהתאם לחובות המוטלות על מעסיק שעה שנודע לו על אודות מעשה הטרדה מינית לכאורה.
...
בנוגע לטענות על אודות הטרדה מינית לכאורה, מר חדד מעולם "לא טען ולו בחצי מילה שהוטרד מינית, ולא בכדי. אם אכן היתה עומדת למשיב טענה של הטרדה מינית, ברי כי היה מעלה אותה כבר בשלב זה. העובדה שבכל פרסומיו המשמיצים לא טען המשיב כי הוטרד מינית, מוכיחה למעלה מכל ספק כי מדובר בטענות שווא שקריות, שהנן כולן גיבובי דברים שנועדו לנקום במערערים ולהטרידם, וכי דין תביעתו של המשיב להידחות" (סעיף 3 להודעת הערעור).
באשר לסעד המתאים בנסיבות העניין, סבורני כי לאור מצבו הכלכלי של התובע, אין להקשות עליו על דרך חיובו להפקיד ערובה כספית להבטחת הוצאותיה של המערערת-הנתבעת.
יחד עם זאת, אין לאפשר לו לגרור אותה להליך ארוך ויקר, שבסופו, ככל שהתביעה כנגדה תידחה, וכאמור לעיל, לעת הזו, בשים לב לאופן בו נוסח כתב התביעה, סבורני כי הסיכויים לכך גבוהים, היא תזכה בהוצאות ותעמוד בפני שוקת שבורה בבואה לגבות אותם.
לפיכך, ניתנת לתובע האפשרות להודיע בתוך 7 ימים ממועד קבלת החלטתי זו, האם בדעתו לבקש את תיקונו של כתב התביעה, בהתייחס לטענות המופנות כלפי המערערת, אם לאו.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי בקשתה של עריית חולון (להלן: "העיריה ו/או "המערערת" ליתן לה רשות ערעור על החלטתה של כב' רשמת ההוצל"פ, גב' קרן בקשי שניתנה בתיק הוצל"פ 01-30161495-15 מיום 8.12.16 לפיה הורתה למערערת להמציא לידי הרוכשת (משיב 3) אישור ללישכת רישום המקרקעין לצורך העברת הזכויות בנכס המקרקעין הממוקם ברח' סוקולוב 41/7 בחולון הידוע כגוש 7166 חלקה 123/27 (להלן: "הנכס").
ביום 21.10.09 ניפתח תיק הוצל"פ מס' 01-30161-49-5 נגד החייבים למימוש הנכס הממושכן לזכות הבנק, ובהמשך מונה משיב 1 לכונס נכסים.
אולם, עד כה, כעבור חמש שנים מיום חתימת ההסכם טרם נסתיים הליך העברת הזכויות בנכס על שמה של "הרוכשת". ביום 25.1.16 הוכרזו החייבים (אברהם וזהבה מכאלי) כפושטי רגל וניתן בעיניינם צו הפטר חלוט.
משיב 1 טוען כי במסגרת תיק הפש"ר, המערערת הגישה תביעה כנגד החייבים וכאמור בתגובת הנאמנת אשר הוגשה לתיק העירעור צפויה המערערת לקבל כספים בהתאם לחלקה.
הערת אזהרה מה משמעות העובדה כי החייבים לא היו הבעלים הרשומים של הנכס, אלא בעלי הערת אזהרה בלבד, זכות שעברה לרוכש: האם קיימת תחרות בין הזכויות במצב הדברים האמור? במצב הדברים דנא, הבעלות נותרת בידיהם של הבעלים הראשונים ואלו מנועים מלהעביר את הזכות הקניינית כל עוד העיריה עומדת על סרובה למסור את האסמכתא הנדרשת לרשם המקרקעין.
...
לאחר שעיינתי בכל כתבי הטענות ונספחיהם בפסיקה הנזכרת בהם ובהחלטתו של הרשם, ושקלתי את הטיעונים המשפטיים שנטענו, החלטתי לדון בבקשה למתן רשות ערעור כבערעור עצמו ולדחות את הערעור כמפורט להלן ואפרט בנוגע לנושאים הבאים: תחרות הזכויות בין העיריה לבין בנק מזרחי טפחות בע"מ אשר העמיד הלוואה לרכישת הנכס "להלן: "הבנק"), משמעות הערת האזהרה שנרשמה לזכות החייבים לעניין תחרות הזכויות בין בעלי הדין ואישור המכר לרוכשת בהתאם לסעיף 34(א) לחוק המכר.
סיכום לאחר שעיינתי בכל כתבי הטענות והנספחים, החלטתי לדיון בבר"ע כבערעור ולאחר ששקלתי את הטיעונים מצאתי לדחות את הערעור ולחייב את המערערת להמציא לרוכשת את התעודה הנדרשת, כפי שאף הורתה הרשמת בהחלטתה.
המערערת תשלם למשיב 1 הוצאות הערעור בסך 3,500 ₪.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו רער"צ 74356-12-20 ועדה מקומית לתיכנון ובנייה פתח תקווה נ' לבונטין ואח' לפני כבוד השופט טל חבקין המבקשת: הועדה מקומית לתיכנון ובנייה פתח תקווה ע"י ב"כ עו"ד יעקב ברכה המשיבים: 1. עו"ד יהורם ד' לבונטין, כונס נכסים 2. חיה אלגזי שניהם ע"י ב"כ עו"ד עמיר לבונטין 3. איתן חלה החלטה
בקשת רשות לערער על החלטת רשם ההוצאה לפועל בתל אביב (כב' הרשם שרון קרן) מיום 30.12.2020 בתיק הוצל"פ 01-99708-07-3 שהורתה למבקשת ("הועדה המקומית") להמציא לכונס הנכסים (המשיב 1, "הכונס") תעודה ששולמו כל הסכומים המגיעים כהיטל השבחה מכוח סעיף 10(א) לתוספת השלישית לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 המהוה תנאי להעברת זכויות בנכס מושא הכנוס במירשם המקרקעין.
המבקשת, הועדה המקומית לתיכנון ולבניה פתח תקוה, סירבה לתת תעודה כאמור כל עוד לא שולמו היטלי ההשבחה (ההיטל האמור והיטל נוסף).
בעיניין אלעזר קבע בית המשפט העליון (השופט י' עמית): "לא כך במקרה דנן, שהסכם המכירה נחתם לפני שהמוכר ניכנס להליכי פשיטת רגל, כך שקופת הכנוס לא התעשרה כתוצאה ממכירת הנכס. הועדה המקומית אינה נושה מובטח או מועדף, ומכאן, שהמקרה שבפנינו אינו מעורר שאלות הנוגעות לשויון בין הנושים או להעשרה או לפגיעה ישירה בקופת הכנוס, כך שלפחות חלק מהשיקולים ה'קלסיים' הנוגעים לפשיטת רגל אינם רלוואנטיים להכרעה" (שם, פסקה 18).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים, מצאתי שדין הבקשה לרשות ערעור להידחות משום שלא נפלה טעות בהחלטת הרשם.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

המערער הגיש ערעור על החלטת כבוד רשם ההוצל"פ אריאל לנגה מיום 3/5/21 בבקשה בטענת פרעתי.
המערער טען כי ניסה לגייס הלוואה מבני משפחתו לתשלום האגרה אך נענה בסרוב.
עוד טען המשיב כי המערער מימן את חברתו הרומנטית ותבע אותה על סכום של 52,000 ₪ וכן, הלווה למר אליהו זגורי 100,000 ₪ ופתח נגדו תיק הוצל"פ בסכום זה. עוד טען המשיב כי המערער קיבל סך של 600,000 ₪ בגין חובות שכירות עבר עבור מכון הרשוי.
באשר לדירה בתל אביב טען המערער כי מדובר היה בהזדמנות עסקית, הוא נטל הלוואה מהחברה על סך של 100,000 ₪ והסכום הועבר לחברת סיטי נדלן של ענבל אור אשר פשטה את הרגל.
כבר בבקשתו הראשונה חשף המערער כי הוא זוכה בתיקי הוצל"פ במיליוני שקלים, אך טענתו כי לא קיבל מאומה מהכספים וכי כל התקבולים מעוקלים לטובת תיקים אחרים – נטענה באופן ערטילאי לא גובתה בדפי חשבון מהתיקי ההוצל"פ. המשיב טען חברת המערער אשר נושאת את שמו "חברת דוד חננאל" זכאית לחלוקת דיבידנד מתיק פש"ר 1500-02-17 בסך של כ- 400,000 ₪ וצרף את דו"ח הנאמן בתיק הפש"ר. המערער מצידו לא הכחיש את קבלת הכספים וטען כי מדובר בכספי החברה ולא בכספיו האישיים.
...
לאור האמור לעיל, לא שוכנעתי כי המערער סובל מחסרון כיס אשר מצדיק היעתרות לבקשתו.
לאחר עיון בהחלטה נשוא הערעור הגעתי לכלל מסקנה כי סיכויי הערעור אינם גבוהים- בלשון המעטה- וכן, כי קיים סיכוי שאם שהערעור ידחה והמשיב יוותר בפני שוקת שבורה.
סוף דבר אני דוחה את הבקשה לפטור מתשלום אגרה והפקדת ערבון.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד הלין המערער על באת כוחו של החייב, אשר מזכירתה, כך לטענתו, סירבה לקבל ממנו מסמכים המוכיחים את חוב החייב כלפיו.
כלומר, עינינו הרואות המערער ידע הן מהחייב והן מכוח החלטת רשמת ההוצל"פ, אודות פתיחת תיק פשיטת רגל של החייב ועיכוב ההליכים.
...
הכרעה: סעיף 71(ב) לפקודה קובע: "נושה רשאי להגיש תביעת חוב תוך 6 חודשים מיום מתן צו הכינוס, בדרכים ובאופן שיקבע השר; הכונס הרשמי בתפקידו כנאמן על נכסי החייב, או הנאמן, רשאים, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך את התקופה של הגשת תביעת חוב של נושה בפרק זמן שיקבעו בהחלטתם, אם שוכנעו כי הנושה לא יכול היה להגישה במועד שנקבע". בעניין רותם, נקבע בפסקה 18 כך: "סיכומו של דבר, כאשר נושה ידע בפועל אודות מתן צו הפירוק או הכינוס – בין משום שנשלחה לו הודעה על ידי החייב, הנאמן או המפרק ובין מכל מקור אחר – הוא יתקשה מאוד להוכיח כי "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד, וכי על כן מתקיים לגביו טעם מיוחד המצדיק הארכת מועד.
אשר על כן, הערעור נדחה.
עם זאת, יש לציין שעולה מטיעוני המערער שהליכים משפטיים אינם זרים לו. המערער ישלם הוצאות כ"כ מהמשיבים בסך של 2,000 ₪ (כולל מע"מ) ניתן היום, ח' ניסן תשפ"א, 21 מרץ 2021, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו