מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת רשם לבטל פסק דין מחמת העדר הגנה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית משפט השלום בירושלים (הרשמת הבכירה אביגיל ון-קרפלד), מיום 5.1.2020, אשר דחה את בקשת המבקשים לבטל את פסק הדין בהעדר הגנה שניתן נגדם ביום 26.11.09 (ת"א 8361/09).
בהחלטתו נימק כך: "... גם אם תאמר שיש ספק לגבי אישור המסירה של כתב התביעה לאור דוגמאות החתימה שהוצגו, וגם לגבי המסירה של פסק הדין בהעדרי תצהירי מוסר וגם החתימה של הנתבע 2 אינה תואמת לדוגמאות החתימה שצורפו, הרי שלגבי מסירת האזהרה אין ספק. אין היתמודדות עם החתימה על האזהרות על ידי טלי לימואי. חשוב מכך, אין פירוט לגבי הנסיבות שבהן נודע לנתבעים על תיק ההוצאה לפועל ומתי. בנוסף, למיטב עיוני, הוגשו בקשות שונות לתיק ההוצאה לפועל במשך השנים דבר המלמד על כך שהנתבעים / המבקשים ידעו על ההליך. הוגש גם ערעור על החלטת רשם בשנת 2012 בפני כב' השופט ארנברג שנזנח אף שהנתבעים היו מיוצגים על ידי עו"ד (18571-12-12). בנסיבות אלה אין מקום לביטול פסק הדין מחמת הצדק. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים גם אין מקום לביטול מחמת שיקול דעת ביהמ"ש. מזה שנים הנתבעים יודעים על קיומו של תיק ההוצאה לפועל, שילמו סכומים על חשבון החוב, הגישו בו בקשות שונות ואף ערעור על החלטת הרשם. עיקרון סופיות הדיון אינו יכול לדור בכפיפה אחת עם הבקשה לביטול פסק דין. הבקשה נדחית". על החלטה זו הגישו המבקשים את בקשת רשות העירעור שלפניי.
...
בהחלטתו נימק כך: "... גם אם תאמר שיש ספק לגבי אישור המסירה של כתב התביעה לאור דוגמאות החתימה שהוצגו, וגם לגבי המסירה של פסק הדין בהעדרי תצהירי מוסר וגם החתימה של הנתבע 2 אינה תואמת לדוגמאות החתימה שצורפו, הרי שלגבי מסירת האזהרה אין ספק. אין התמודדות עם החתימה על האזהרות על ידי טלי לימואי. חשוב מכך, אין פירוט לגבי הנסיבות שבהן נודע לנתבעים על תיק ההוצאה לפועל ומתי. בנוסף, למיטב עיוני, הוגשו בקשות שונות לתיק ההוצאה לפועל במשך השנים דבר המלמד על כך שהנתבעים / המבקשים ידעו על ההליך. הוגש גם ערעור על החלטת רשם בשנת 2012 בפני כב' השופט ארנברג שנזנח אף שהנתבעים היו מיוצגים על ידי עו"ד (18571-12-12). בנסיבות אלה אין מקום לביטול פסק הדין מחמת הצדק. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים גם אין מקום לביטול מחמת שיקול דעת ביהמ"ש. מזה שנים הנתבעים יודעים על קיומו של תיק ההוצאה לפועל, שילמו סכומים על חשבון החוב, הגישו בו בקשות שונות ואף ערעור על החלטת הרשם. עקרון סופיות הדיון אינו יכול לדור בכפיפה אחת עם הבקשה לביטול פסק דין. הבקשה נדחית". על החלטה זו הגישו המבקשים את בקשת רשות הערעור שלפניי.
דיון לאחר שעיינתי בטענות המבקשים, בהחלטת בית משפט קמא ובכתבי הטענות שהוגשו בבית משפט קמא, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין בקשת רשות הערעור להידחות בלא צורך בתשובה, כאמור בתקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (ועל פי תקנה 138(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018).
לפיכך, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ער"א (ער"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 22.1.2015 התקבלה בבית המשפט המחוזי בנצרת (השופט ס' דבור) תביעה שהגיש המשיב נגד המערערים, בהעדר הגנה (להלן: פסק הדין).
הדעת נותנת כי מי "שנכווה ברותחין ייזהר בצוננים" וכאשר נדחתה בקשת המערערים לביטול פסק דין בשל איחור בהגשתה, יזהרו כפל כפליים לעמוד במועדים הקבועים בדין לערער על החלטה זו. ברם, לא זו בלבד שהמערערים מתמידים בהתנהלותם הדיונית המשתרכת, אלא שהם לא הציגו טעם כלשהוא המצדיק ארכה, כאשר אין די בעיניין זה בהעלאת טענות כלליות כדוגמת הטענה לקיומו של קושי בשל "משבר הקורונה", הצורך בלקיחת האיחור ב"פרופורציה" וכיו"ב. בצדק איפוא קבעה הרשמת כי לא מתקיימות במקרה זה הנסיבות המצדיקות מתן ארכה.
...
עוד נטען כי לא ניתן די משקל "לקושי הניכר שנגרם בעקבות משבר הקורונה". דין הערעור להידחות.
כאמור, הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

מבלי להדרש לפירוט כלל השתלשלות העניינים, אציין, בתמצית, כי מקורו של ההליך בפסק דין שניתן בהעדר הגנה נגד המבקשת ובִּתה בשנת 2006 בבית משפט המחוזי בירושלים (להלן: פסק הדין הראשון).
המבקשת הגישה לאורך השנים ארבע בקשות לביטול פסק הדין מטעמים שונים, אשר נדחו כולן הן משום שהוגשו באיחור ניכר והן לגופן.
לגבי השהוי בהגשת הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור, טוענת המבקשת כי "לא ישבה בחיבוק ידיים, אלא פעלה ללא לאות ועסקה במציאת פיתרון כספי". כידוע, בקשת רשות ערעור על פסק דין של בית משפט המחוזי, אשר דן והכריע בעירעור על החלטת רשם אותו בית משפט הנה בקשה ב"גילגול שלישי" אשר באה בגדרה של תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (רע"א 2013/22 ורטנסקי נ' הוט מערכות תיקשורת בע"מ (12.4.2022); רע"א 1270/21 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 6 (6.5.2021)).
יתר על כן, על פניו נראה כי התביעה שבית המשפט הורה על סילוקה על הסף הוגשה כדרך לנסות ו"לעקוף" את המחסום הדיוני שנוצר עקב פסק הדין הראשון ושלל ההחלטות שדחו את הניסיונות לבטלו.
...
לאחר עיון בבקשה ובחומר שהונח בפני הערכאות קמא, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, אף ללא צורך בתשובת המשיבים.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

מטבע הדברים, ההורים – שנפטרו לבית עולמם זה מכבר – לא התייצבו להליך, אלא שעניין זה לא היה ידוע למפקחת, ואיזיהאוס הגישה בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה.
עוד נקבע, כי "גם לגופו של עניין, אין הצדקה לאפשר הגשת ערעור בתיק זה, שכן הלכה למעשה פסק הדין בוטל בהסכמת הצדדים ואין לו כל נפקות", כאשר "גם אם נטענו טענות שגויות כלפי [אסתר] במהלך ההליך אין בהן כדי לשמש כנגדה באופן כלשהוא". ביום 15.12.2022, הגישה אסתר לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו ערעור על החלטת הרשמת.
...
לאחר שעיינתי בבקשה, על נספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה – להידחות.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 23.5.2023 המבקש הגיש ערעור על החלטה זו, ובו טען כי שגתה רשמת בית המשפט המחוזי בכך שקבלה את הבקשה לביטול פסק הדין, נוכח הפגמים הדיוניים שנפלו בהגשתה.
בית המשפט המחוזי עמד על כך שהחלטה על ביטול פסק דין בהעדר הגנה היא החלטה בעלת אופי דיוני מובהק שביחס אליה מסור לערכאה הדיונית שיקול דעת רחב.
...
ביום 19.11.2022, לאחר שהמשיב לא הגיש כתב הגנה במועד, בית המשפט המחוזי נעתר לבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה וחייב את המשיב לשלם למבקש את מלוא סכום התביעה, בתוספת ריבית והצמדה, וכן הוצאות משפט בסך של 50,000 שקלים.
בתגובתו מיום 28.2.2023 טען המבקש כי יש לדחות את בקשתו של המשיב לביטול פסק הדין, שכן לטענתו כתב התביעה הומצא למשיב כדין.
בהקשר זה ציינה רשמת בית המשפט המחוזי כי "קשה להותיר על כנו פסק דין בסכום כה משמעותי, כשמעליו מרחפת עננה העולה כדי תחושה ממשית שהוצגה תמונה חלקית". בסיכומו של דבר, נקבע כי אין בפגמים הדיוניים שנפלו מצדו של המשיב כדי למנוע ממנו להשמיע את טענותיו במסגרת בירורו של ההליך.
לאחר שעיינתי בבקשה הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובה, בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, מאחר שזו אינה עומדת באמת המידה המצמצמת לקבלת בקשת רשות ערעור ב"גלגול שלישי" (ראו: רע"א 5896/22 חפאג'ה נ' כהן, פסקה 10 (13.9.2022)).
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו