מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת רשם הוצאה לפועל בדבר חיוב מחזיק בחוב פסוק

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, אשר דחתה בקשת המערערת לחיוב צד שלישי בחוב הפסוק.
דיון והכרעה המסגרת הנורמאטיבית – סעיפים 44 עד 48 לחוק ההוצאה לפועל צד שלישי המקבל צו עיקול בדבר נכסי החייב המוחזקים בידיו נידרש לפעול על פי הוראות פרק ד' לחוק ההוצאה לפועל.
פסק הדין שניתן ב-28.3.14 שינה אמנם את מאזן הזכויות בין המועצה לבין סרחאן (הוברר כי קיים חוב כספי, ונקבע גם סכומו של החוב, כנופל מהחוב שבתיק ההוצאה לפועל), אך לא היה בו כדי לשנות דבר בכל הנוגע להתנהלות המועצה ביחס לצוו העיקול ואי מניעת העברת הכספים, נושא שנידון והוכרע למעשה על ידי כב' הרשם אוחיון, ואשר כל העובדות הרלבנטיות לו היו ידועות כבר בעת שניתנה אותה החלטה.
...
סבורני כי מבחן הרשלנות אשר מבקשת המערערת להחיל על המועצה, כאמור לעיל, רחב מן הבסיס החוקי לחיובו של צד שלישי בחובו הפסוק של אחר, כפי שזה נקבע בסעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל, ולכן לא ניתן לקבל את עמדת המערערת.
כך ציינה כב' הרשמת בהחלטתה: "סבורני כי המסכת העובדתית עליה מושתתת החלטתו של כב' הרשם אוחיון לא השתנתה בעקבות מתן פסק הדין ושעה שהזוכה לא ערערה אז על החלטתו של כב' הרשם אוחיון, הרי כל אשר נקבע בה אינו נתון היום לדיון" (סעיף 11 להחלטה).
סיכום סיכומו של דבר, לא מצאתי עילה להתערב בהחלטת כב' הרשמת: המועצה לא עשתה דבר העומד בניגוד לחובות המוטלות בחוק על מחזיק.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל גב' מירי ברטהולץ, שניתנה ביום 16.3.20, במסגרת תיק הוצאה לפועל מספר 501974-05-17 ואשר לפיה נדחתה בקשת המבקשת, הזוכה בתיק ההוצאה לפועל, לזמן לחקירה את המשיב 2, בנק מרכנתיל דיסקונט (להלן: "הבנק") שהנו צד ג' אצלו הוטל עיקול על נכסי וכספי המשיבה 1, החייבת בתיק (להלן: "החייבת").
הסמכות המוקנית לרשם הוצאה לפועל לפי סעיף 48 היא סמכות שיפוטית לכל דבר ועניין, ולצורך הפעלתה על רשם ההוצאה לפועל לנהוג כפי שנוהג בית המשפט: עליו לקבל בקשה שהיא מעין כתב תביעה, ובה דרישה לחיוב הצד השלישי בחוב הפסוק או בחלקו, כאשר דינו של זוכה בהקשר זה כדין תובע, אשר עליו להוכיח את תביעתו ולהציג ראיות אשר מקימות לו זכות לקבלת הכספים.
אם יש בידי הזוכה את המידע האמור, אין כל צורך בזימון צד ג' לחקירה, וניתן להגיש מיד בקשה לחיובו בחוב הפסוק לפי סע' 48, שאז ניתן לקבוע דיון במעמד הצדדים, לחקור את הזוכה ביחס למידע שברשותו, לחקור את צד ג' ביחס לראיות שבידיו, לבחון את שאלת ההצדק הסביר, ובסיום ההליך תוכרע השאלה – האם אמנם צד ג' מחזיק כספים שלא העבירם לתיק ההוצל"פ. המבקשת כאן מבססת את בקשתה לחקירת צד ג' ואת בקשת רשות העירעור על טענות שונות הנוגעות להתנהלות הבנק לאחר קבלת צו העיקול, ואגב הבקשה לזימון הבנק לחקירה היא מעלה טענות לחיובו בחוב הפסוק.
...
נוכח נימוקים אלה, הנוגעים בעיקר ליחסים בין הלקוח לבנק ולמהות הזכות החוזית לקבלת אשראי בנקאי קבע ביהמ"ש כי אין לעשות הבחנה בין עיקול זמני המוטל ע"י ביהמ"ש ובין עיקול שהוטל בלשכת ההוצאה לפעול לגביית חוב פסוק, ובלשונו של ביהמ"ש "מכלול הטעמים המפורטים לעיל שולל בעיני את האפשרות להטלת עיקול על הזכות לקבלת אשראי לפי הסכם מסגרת שבין הבנק ללקוחו, וזאת בין אם מדובר בעיקול זמני המוטל מתוקף תקנות סדר הדין האזרחי בהליך תלוי ועומד, ובין אם מדובר בעיקול לגביית חוב פסוק בהליכי הוצאה לפועל או בהליכי גבייה על-פי פקודת המיסים (גביה)....כפי שצוין לעיל, אין מקום להטלת עיקול כזה גם באותם המקרים שבהם קיים חוב פסוק או חוב בר-גבייה וזאת מן הטעמים שפורטו, אך מסקנה זו יפה על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעיקול זמני..." (עמ' 25 לפסה"ד).
ביהמ"ש היה ער לכך שהמשמעות של קביעה זו היא מתן אפשרות ללקוח לנהל פעילות עניפה 'חסינה' בפני עיקולים, בגבול מסגרת האשראי ולקושי בעיקר בעיקולים בלשכת ההוצאה לפועל, עם זאת ציין כי הוא נוטה לדעה כי "גם כאשר מוטל עיקול על-פי חוק ההוצאה לפועל יש להותיר בידי הבנק את ההחלטה האם לפעול לצמצום או לביטול מסגרת האשראי בעקבות הטלת אותו עיקול וזאת מתוקף הזכות הנתונה לו לעשות כן על-פי תנאי הסכם המסגרת והסכם התנאים הכלליים ....יחד עם זאת, וככל שלדעת מי מהנושים התנהלותו של תאגיד בנקאי יש בה כדי לאפשר לחייב העדפת נושים פסולה כמשמעות הדבר בדיני חדלות פירעון, כי אז פתוחה בפניו הדרך לנקוט בהליכים מתאימים הקבועים בדין בהקשר זה". יישום דברים אלה על ענייננו מוביל לכאורה למסקנה כי לא נפל רבב בהתנהלותו של הבנק כאן בכל הנוגע לכיבוד החיובים של החייבת בתקופת העיקול; הוא לא היה מחויב לפי הדין בביטול מסגרת האשראי ואין בפרעון שיקים המשוכים על חשבון החייבת, בגבולות מסגרת האשראי, כדי ללמד בהכרח על התנהלות לא תקינה.
לאור כל האמור, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל, מר שי גור, מיום 19.10.19 בתיק הוצל"פ 525340-10-18 במסגרתה הורה כב' הרשם למבקש לנקוט בהליך פירוק שתוף זכויות במקרקעין בהם למשיב זכויות יחד עם אחרים כתנאי למינוי בא-כוחו ככונס נכסים לצורך מימוש זכויותיו של המשיב באותם מקרקעין.
הליכי פירוק שתוף במקרקעין אינם עניין של מה בכך, והם אורכים זמן ודורשים ממון רב. מדוע יש לחייב נושה לנקוט בהליך כזה במטרה לגבות את חובו? 7.3 נוסף על כך, משמעותה של החלטת כב' הרשם נוגדת לטעמי את תכליתם של הליכי הוצאה לפועל לגבייתם המהירה והיעילה, ככל הניתן, של חובות פסוקים.
במקרה שלפניי, מחזיק חייב (המשיב) בנכס ששוויו כחצי מיליון ש"ח מצד אחד, ובחוב כספי העולה כדי 350,000 ש"ח מצד שני.
מדוע על הנושה להמתין בסבלנות לתשלום חובו (בתקופה של עשר שנים לפחות, כמפורט לעיל) או לחלופין – לנקוט בהליך משפטי ארוך ויקר (כמוצע בהחלטה), שעה שהחייב ישב כל העת הזו בביתו, ולא יידרש לעשות כל מאמץ מיוחד לתשלום חובו, כאשר הדבר בידיו? בין המבקש למשיב אין הסכמה לסילוק החוב לשיעורין; המבקש אינו בנק ממשכן שנתן למשיב הלוואה המסולקת בהתאם ליכולותיו של המשיב.
...
7.2 מעבר להעדרה של חובה חוקית המוטלת על בעל זכויות במקרקעין משותפים לפרק את השיתוף במקרקעיהם כתנאי להעברת הזכויות לצדדים שלישיים, אני סבורה כי מהבחינה הפרקטית אין הצדקה לחיובו של נושה, שכבר חייבים לו כספים, להיכנס להליכים משפטיים ארוכים, יקרים ומורכבים במטרה להביא לפירוק שיתוף הזכויות במקרקעין, לרווחתם של כל בעלי הזכויות – בהם המשיב עצמו, כתנאי לגביית חובו הפסוק במהירות וביעילות.
אין בסילוק החוב לשיעורין, בפרט כאשר מדובר בתשלומים שיארכו שנים רבות, כדי למנוע מימוש נכסים של החייב, ואני סבורה כי הליכי מימוש יביאו לסילוקו המהיר של החוב הפסוק, ולמימוש תכליתם של הליכי ההוצאה לפועל.
אשר על כן, ועל יסוד המפורט לעיל, אני מורה על ביטול ההחלטה המחייבת את המבקש לנקוט בהליכים לפירוק השיתוף במקרקעין כתנאי למינוי בא-כוחו ככונס נכסים לצורך מימוש העיקול שהוטל על זכויות המשיב במקרקעין.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל, גב' פ. גלעדי אליהו, שניתנה ביום 6.6.21, בתיק הוצאה לפועל מס' 13-03250-00-4, לפיה הותנתה בקשתו של הזוכה (המבקש כאן) לזימון צד ג' לחקירה לפי סעיף 46 לחוק ההוצאה לפועל, באישור בית המשפט של חידלות הפרעון.
בהחלטה נכתב: "במצבו בו חייב 2 נתון בהליכי חדל"פ והליכי ההוצל"פ נגדו מעוכבים, איני רואה מקום לזמן צד ג' לחקירה לגבי צו עיקול הנוגע לנכסי חייב 2, אלא אם יוצג אישור הערכאה הדנה בהליך חדלה"פ". בבקשת רשות העירעור העלה המבקש שתי טענות עיקריות; האחת, כי לבית המשפט המחוזי אשר דן בהליך פשיטת הרגל של החייב אין סמכות לידון בבקשה לזימון צד ג' לחקירה, ככל שעילת הזימון הנה עיקול שהוטל לפני מתן צו הכנוס (ויש להניח כי הכוונה לבית משפט השלום בהליך חידלות הפרעון של החייב); השנייה, הסמכות לחייב צד ג' בחוב הפסוק לפי סעיף 48 לחוק ההוצאה לפועל הנו סמכות ייחודית המוקנית לרשם ההוצאה לפועל.
צד שלישי המקבל צו עיקול בדבר נכסי החייב המוחזקים בידיו, נידרש לפעול על פי הוראות פרק ד' לחוק ההוצאה לפועל.
ב"שורה התחתונה" של פסק הדין, בית המשפט (כב' השופט ארנברג) קבע "ככל שהמערער מבקש להמשיך בהליכים לגביית כספים המגיעים לו באמצעות חיוב המשיב כצד ג' שלא נענה לצוו עיקול, עליו להגיש בקשה מתאימה לערכאה הדנה בחדלות הפרעון של המשיבים הפורמליים. על צד ג' – המשיב - להיות צד לאותה בקשה. אם וככל שבית המשפט יסבור ויחליט שניתן להמשיך בהליכי חיוב צד ג' דרך לישכת ההוצאה לפועל מבלי שהדבר יהווה פגיעה בהליך חידלות הפרעון- הן בשל זכות הקדימה לכאורה שניתנת לנושה מסויים והן בשל ההשפעה העלולה להווצר על קופת הפרוק- יוכל המערער לעשות כן באמצעות הזמנת המשיב לחקירה". דומה כי יש בדברים לעיל, בעיקר של בית המשפט המחוזי הנשענים על פסק דינו של בית המשפט העליון ברע"א 5035/01 כדי להבהיר היטב כי המשך ההליך לפי סעיף 48 לחוק, לאחר שניתן צו כנוס נכסים נגד החייב, אינו מובן מאליו.
...
בנסיבות, בהינתן צו עיכוב ההליכים, בגבייה הקולקטיבית בתיק חדלות הפרעון, מתוך חשש להעדפת נושים וכדי לשמור על שוויון בין הנושים השונים, אני סבורה כי צדקה כב' הרשמת עת הפנתה את הזוכה לקבל את אישורו של בית המשפט של חדלות פירעון.
אי לכך, אין הצדקה להתערב בהחלטתה של כב' הרשמת ודין הבקשה להידחות.
אני מורה אפוא על דחיית הבקשה לרשות ערעור.

בהליך ע"ר (ע"ר) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפניי ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל ניר שפר מיום 21.1.31 (להלן:" ההחלטה"), המתמצה בשאלה אחת - האם היה מקום לחייב את המערער בריבית פיגורים, שעה שעסקינן בחוב מזונות שהמוסד לביטוח לאומי פרע את מרבית חיובי המזונות תחת החייב והאשה פתחה בלישכת ההוצאה לפועל תיק לגביית ההפרשים בהתאם לאישור המל"ל בעת שקיימת החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה במסגרתה נפרס למערער פרעון חוב מזונות השוטף וחוב העבר לשיעורין, והחייב ממלא אחר החלטת הפריסה .
עקרי התפתחות מנגנוני הריבית והשפעתם על החוק לאורך השנים בעקבות שינויים כלכליים ומשפטיים שחלו בחברה הישראלית: שנת 1601 : בעקבות העלייה המהירה בשעורי מדד המחירים (להלן: "המדד") הוחלט על אימוץ הגישה ה "וולוריסטית " בחקיקה .גישה זו מדגישה את כח הקניה של יחידת הכסף ומטרתה היא לשמור על הערך הריאלי שלו .הגישה אומצה בחוק פסיקת ריבית והצמדה באמצעות תיקון מספר 3 לחוק, כאשר תכלית התיקון הייתה העמדת הנושה, ככל האפשר, מבחינה כלכלית ריאלית, במצב שבו היה אילו פרע החייב את חובו במועד שנקבע .התיקון העמיד בפני הרשות השופטת שלוש חלופות לקביעת פיצוי על עיכוב התשלום הפסוק .
אם חייב משלם באופן רציף ועקבי את התשלומים שנקבעו לו, לאחר שעבר הליך פורמלי של הכרה בו כ"חייב משלם" על ידי מערכת ההוצאה לפועל, יינתנו לו ההקלות הבאות: הפחתת שיעור ריבית הפיגורים שתיצבר על יתרת החוב בתיק ב 25%- , ואי נקיטת הליכי הגבייה הבאים נגדו: עיקול חשבון עובר ושב, עיקול משכורת, עיקול מיטלטלין, מימוש רכב שעוקל והגבלת החייב מקבל, מהחזיק ומחדש רישיון נהיגה.
אולם, בהיתחשב בנסיבות בהן היה ידוע לכבוד הרשם על פריסת חוב העבר בהתאם להחלטת בימ"ש מיום 0.1.31 וכי תשלומי החייב עומדים על סך של 100 ₪ לחודש, ככל שהחוב רק ימשיך לתפוח, ברי לכל כי התשלומים לא יכסו אפילו את הריבית, דבר המנוגד לתכלית העומדת בבסיס החוק.
...
אני סבור כי בנסיבות העניין היה מקום לשקול את השימוש בסמכות המוקנית לרשם בהתאם לסעיף 5(ג) לחוק להפחית מגובה הריבית הנצברת בגין החוב.
אשר על כן אני מקבל את הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור .
הערעור מתקבל בחלקו , באופן בו נקבע בזה, כי חיובי מזונות שנצברו בתקופה בה המערער עומד בהחלטות פריסה שנתן בית המשפט , וכל עוד המערער עומד בתנאי החלטת הפריסה האחרונה (הפסיקתה מיום 0.1.31 וכל החלטת פריסה שתינתן בעתיד , ככל שתינתן ), יישא ריבית פיגורים מופחתת בשיעור של 25% מריבית הפיגורים הרגילה .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו