תחילה נקבע, כי עיון במסמכי הועדה – שהורכבו מרישומים שערכו רופאי הועדה, בהתייחס למסמכיה הרפואיים של המבקשת, ומאסופה עבת-כרס של מאמרים העוסקים בסוגיה שבמחלוקת – מלמד כי "על פניה נעשתה עבודה רצינית בבחינת הטענות", אלא שלא נמצא "קשר ברור ומוכר בין מצב דומה לזה שבו מצויה [המבקשת] לבין שינויים שחיקתיים בעצמות האגן, שינויים בשרירי ריצפת אגן ושליטה על הסוגרים. על פי אותו סיכום דוקא היתנהלות של הליכה מועטה יחסית והיעדר פעילות ספורטיבית מאומצת לא מוכרת ככזו שמביאה לאותם תסמינים". כמו כן צוין, כי ברישומים שערכה הועדה ניתנה היתייחסות מפורשת לקביעת הרופאים המטפלים במבקשת, שלפיה קיים קשר סיבתי-עובדתי בין הנכות המוכרת לבעיות השונות שהועלו בבקשה, כדלקמן: "הקביעות לקשר [שהוצגו על-ידי הרופאים המטפלים] אינן מצביעות על הסבר לו וחלקם מעתיקים את שנירשם במסמכים קודמים". נקודה זו סוכמה איפוא כך: "מדובר בדיון בטענות רפואיות טהורות ומכאן שבית משפט זה אינו מוסמך להתערב בקביעות רפואיות מקום שהדיון היה עינייני והתייחס לכלל טענות [המבקשת]".
חרף זאת, "בשל היותו של המקרה של [המבקשת] מיוחד ומעבר לנדרש", הוסיף בית המשפט המחוזי ובחן את מרבית המאמרים שצרפה המבקשת עצמה, בתמיכה לטענותיה הרפואיות, וציין ביחס לכך כי "בזהירות הראויה ועד כמה שהבנתי משגת, [...] לא מצאתי בהם קביעה של קשר ברור בין תבנית הליכתה [של המבקשת] לאותם תסמינים שלגביהם ביקשה הכרה בנכות מוסבת". נקבע איפוא, כי "אין בידי לקבל את טענת [המבקשת] כי הועדה לא התמודדה עם בחינת הקשר הסיבתי בין הנכות הנטענת לפגימה המוכרת. גם אין מקום לטענה כי על בית משפט לקבוע את הקשר הסיבתי".
בהנתן מצע עובדתי זה, ובהתייחס למצבה הרפואי של המבקשת, הזכיר בית המשפט המחוזי את עמדתו העקרונית, שבאה לידי ביטוי ביתר הרחבה גם בע"ו 16816-06-22 מ.פ. נ' קצין התגמולים (14.12.2022), שלפיה "הדרישה בתקנה 9 לקיומו של קשר 'בלתי אמצעי' משמעה לטעמי קשר מבוסס ברפואה. משמע יקשה לטעון לנכות מוסבת כאשר הרפואה לא מכירה בקשר כזה גם אם ייתכן שבמקרה הפרטני אולי היה ניתן למצוא קשר של סמיכות זמנים". זאת, בנגוד להלכה שנקבעה בהתייחסות לנכות שנגרמה לחייל "עקב שרותו" (סעיף 1 לחוק התגמולים; דנ"א 5343/00 קצין התגמולים נ' אביאן, פ"ד נו(5) 732 (2002) (להלן: הילכת אביאן)); כלשון בית המשפט המחוזי: "איני חושבת שההוראה שבהלכת אביאן, לפיה גם בהיעדר אסכולה יש לבחון האם נמצא קשר במקרה הפרטני, חלה בעת דיון מכוח תקנה 9".
על כך הוסיף בית המשפט המחוזי, כי בכל מקרה, "במקרה כאן גם מצבה הפרטני של [המבקשת] נדון על ידי הועדה. היא בחנה את הטענה הספציפית של [המבקשת] לקשר במקרה הפרטני בין השינוי בתבנית ההליכה לבין אותם ממצאים באגן והסבירה מדוע במקרה זה אין הדבר מתיישב עם ניסיונם והידע הרפואי".
מכאן הבקשה שלפנַי.
כידוע, רשות ערעור על פסק דין שניתן על-ידי בית משפט מחוזי, בשבתו כערכאת ערעור על החלטת הועדה הרפואית העליונה, שמורה אך ורק למקרים נדירים, שבהם מתעוררת שאלה משפטית כללית ועקרונית, החורגת מעניינם הפרטני של הצדדים, או כאשר הדבר נידרש על מנת למנוע עוות דין (ראו, מִנִי רבים: רע"א 2006/22 פלוני נ' קצין תגמולים משרד הבטחון אגף השקום, פסקה 4 (26.5.2022); רע"א 7358/16 פלוני נ' קצין התמלוגים אגף שקום נכים היחידה לתביעות וקביעת זכאות משרד הבטחון (8.12.2016)).
...
אשר על כן, גם טענה זו אינה מצדיקה מתן רשות ערעור – והיא נדחית בזאת.
סוף דבר: חרף ההבנה למצבה של המבקשת, שנפגעה קשות לאחר שרוחה נדבה אותה לתרום למדינה מכוחה ומרצה, במסגרת שירות צבאי מאתגר ובעל חשיבות רבה – מצבה נוגע ללב – לא מצאתי כי עניינה עונה על אמות המידה שנקבעו לצורך מתן רשות ערעור.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.