מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת סגנית הממונה על המרשם בעניין עיקול על קרקע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב -יפו ת"א 34110-11-21 רוני כליפה ואח' נ' משה יצחקי ואח' לפני כבוד השופט ארז יקואל, סגן נשיא התובעים 1.רוני כליפה 2.אליזבת כליפה ע"י ב"כ עו"ד י' כהן הנתבעים 1.משה יצחקי 2. מלי מלכה יצחקי 3.אדוניהו בטיש ז"ל 4.עליזה בטיש ז"ל 5.אוהד לוי (נמחק) 6.שירן לוי (נמחקה) חליפיהם: 5. מיכאל סנבטה 6. אלמצהי מזל סנבטה 7.קרן אידה 8.שאול אידה 9.עדינה סיטלקול 10.אברהם בטיש 11.בתיה בן שבת 12.שלמה בטיש 13.דורית פאר 14.מירב אקרי 15.שחר בטיש הנתבעים 4-3, ויורשיהם, הנתבעים 15-9 ע"י ב"כ עו"ד א' דהן פסק דין
לשלמות התמונה יצוין, כי בעקבות פסק הדין של בית משפט השלום, נרשמה במירשם המקרקעין הערת אזהרה לפיה: "ניתן פסק דין ע"י בית משפט מחוזי ת"א-יפו בתיק אזרחי 5598/87 (צ"ל בית משפט השלום – א' י') הקובע זיקת-הנאה בדבר זכות-מעבר של מנחם ושיפרה פרושנובסקי (בעלי דירה בחלקה 406 בגוש זה) בשביל הנמצא בתחום דירתו של לוי יעקב אשר בחלקה 405 בגוש זה". לימים, הגיעו אידה וקרוק, חליפיהם של יעקב ופרושנובסקי, להסכם פשרה לפיו נוסח הערת האזהרה ישונה כך שייכתב בה: "לקרוק זכות שימוש בלעדית בשטח הגינה אשר תחומו והיקפו מסומן בתשריט..." (הסכם פשרה מיום 15.3.2022 בהליך שהתקיים ביניהם מלפניי ב-ה"פ 63935-11-18).
בהתאם לחוק המקרקעין לא תתכן זיקת הנאה על מקרקעין בבעלות המדינה זיקת הנאה הוגדרה בסעיף 5 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין" או "החוק"), כ: "שיעבוד מקרקעין להנאה שאין עמו זכות להחזיק בהם". ככלל, מדובר בזכות קניינית שעניינה שימוש במקרקעין השייכים לאחר.
בדומה, ב-רע"א 2332/15 ‏צפריר נ' ועקנין (28.7.2015) היתקבל ערעור על החלטת בית המשפט קמא שלא לסלק תביעה על הסף, תוך שהדיון הוחזר על מנת שתדון השאלה אם בנסיבות עשוי לעלות בידם של התובעים להוכיח את תביעתם לרישום זיקת הנאה, בשים לב להיות המקרקעין בבעלות המדינה (לשלמות התמונה יצוין כי בסופו של יום, התקבלה הבקשה לסילוק התביעה על הסף, לאור לשונו הברורה של חוק המקרקעין, ששולל זיקת הנאה מכוח שנים במקרקעי ציבור, ראו ת"א 41615-11-14).
...
אין בידי לקבל טענה זו. לצורך הוצאת צו מניעה קבוע, נדרש קיומו של מטרד מהותי הגורם לפגיעה, אשר לא ניתן לרפאה בתרופה הולמת אחרת (ראו ע"א 44/76 אתא חברה לטכסטיל בע"מ נ' זאב שוורץ, פ"ד ל(3) 785).
בענייננו לא שוכנעתי מקיומו של מטרד מהותי כנזכר.
סוף דבר ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש שיהא בו לשנות ממסקנתי ולאור המקובץ - התביעה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשית, בעקבות הליכי גילוי מסמכים בין הצדדים, הוריתי בהחלטתי מיום 1.10.2020, בין היתר, כדלקמן: "...על פניו נראה כי בקשה זו בנוסף לכתב התביעה, מלמדת על מורכבות התביעה כפי שעולה מכתבי הטענות וביתר שאת אף מהבקשה לגילוי מסמכים, מדובר בתובענה לפסק-דין הצהרתי, המורה לרמ"י לתקן את הרישום בפנקסי המקרקעין באופן שיוחזר לפנקסים רישום הבעלות במקרקעין על שם אביה המנוח של המבקשת וכן להורות על ביטול כל רישום אחר בקשר למקרקעין.
אמנם, אין הכרח להורות על הגשת כתבי טענות חדשים, ברם, נפסק כי: "מכל מקום, שיקול דעת זה שעניינו בהגשת כתבי טענות נוספים, נוגע בעקרו לאופן ניהול ההליך, וכפי שכבר נקבע פעמים רבות בפסיקה, לערכאה הדיונית מסור שיקול דעת רחב בעניינים שכאלה, וערכאת העירעור שלא להתערב אלא במקרים חריגים" (ראו: רע"א 3329/16 נחלת יהודה בע"מ נ' רוני בודסקי (10.5.2016), בפיסקה 5).
המשיבים 5-10 כבר העלו בעבר, במסגרת הליך אחר שהתנהל בין הצדדים, טענה ולפיה קמה להם הגנה של תקנת השוק וכי הם רכשו את המקרקעין מהמשיבים 2 ו-3 בתום לב ובתמורה, וכן בהסתמך על הרישומים במירשם המקרקעין (ראו החלטת סגנית הממונה על המירשם מיום 13.12.2018, (נספח 1 לתגובת המשיבים 5-10 מיום 13.10.2020 – סעיף 7).
אף אם נתעלם ממחדליה הדיוניים של המבקשת, הרי שבהתחשב בטענות הצדדים, יש מקום כי יוכרעו שאלות עובדתיות ומורכבות כגון: נסיבות רכישת המקרקעין על-ידי המשיבים (או מי מהם); בחינת שאלת תום לבם של כל אחד מהמשיבים 2-10 ויסוד התמורה במסגרת הטענה בדבר הגנת תקנת השוק; הכרעה בנוגע לאותנטיות של צו קיום הצוואה ועוד, ולא מצאתי כי ניתן להכריע באלו על בסיס כתבי טענות הקיימים.
...
לאחר עיון בבקשה ובתגובות, ובהמשך להחלטתי מיום 1.10.2020 וכן לתגובת המבקשת מיום 13.10.2020, אני סבורה כי יש להורות על מחיקת התובענה בהתאם לתקנה 100 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות"), וזאת מהטעמים שיפורטו להלן.
בנסיבות אלה, אני סבורה כי על המבקשת להבהיר האם התובענה ראויה להתברר על דרך של המרצת פתיחה, זאת שעה שכידוע, הליך של המרצת פתיחה נועד לפתרון מחלוקות שעיקרן משפטיות כאשר אין מחלוקת בין הצדדים על מסכת העובדות או שההכרעה בעובדות פשוטה ומהירה, וכי על בית המשפט להכריע בדבר הפרשנות הנכונה של העובדות, או לקבוע מהי המסקנה הנכונה אשר יש להסיק מהן (ראו והשוו: ע"א 702/89 אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' נועם אורים, פ"ד מה(2) 811 (1991(.
מכאן שהיה על המבקשת להניח תשתית עובדתית ומשפטית מינימלית לבחינת טענה זו ושעה שלא עשתה כן די בכך כדי לדחות טענה זו. לפיכך, ונוכח משקלן המצטבר של הטעמים לעיל, ואף שבית-המשפט לא יורה בנקל על סילוק תובענה על הסף, אני סבורה כי יש להורות כאמור על מחיקת התובענה מכוח תקנה 100 לתקנות.
בנוסף, וכפי שהוסכם על-ידי הצדדים, יש להעביר את התובענה לפסים של תביעה בסדר דין רגיל, אלא שכאמור אני סבורה כי התביעה בנוסחה הנוכחי אינה מתאימה להתברר כתביעה רגילה, ושעה שהתובעת סבורה כי אין צורך בתיקון כתב התביעה על מנת להתאימו למסלול זה, הרי שאין מנוס אלא להורות על מחיקתה.
אשר על כן, אני מורה על מחיקת התובענה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הבניין, שנרכש בשנת 1982, לא נרשם כבית משותף במירשם-המקרקעין.
במשך השנים נקשרו השותפים בשני הסכמים ובהם הוראות לגבי האופן, שבו ניתן יהא למכור חלק מן הזכויות במקרקעין או את כולן אגב פירוק חלקי או מלא של השתוף בבעלות.
בהחלטתי מיום 31.7.2018 נקבע כך: "[ה]הסכם [השני משנת] 1995 קבע כי מעת, שאחד השותפים ביקש לפרק את השתוף, הרי שללא קשר לרצונו העדכני של כל שותף אחר, יהא הפרוק בדרך של זכות-השוואה להצעות של צד שלישי. אין פרושו של הדבר אלא פתיחתה של היתמחרות לצדדי ג' ומתן זכות מועדפת, לכל אחד מן השותפים דכאן, לרכוש את חלקו של האחר, ככל שהוא יעמוד בתנאיה של ההצעה הגבוהה ביותר. לא יעמוד – ירכוש הצד השלישי את הממכר. התכלית היא ברורה: פתיחתה של ההתמחרות לצדדי ג' דרך כלל משיאה את התמורה שניתן לקבל בגין הממכר. ההסכם איננו מחייב מכירה של כל הנכס בשלמותו, אלא פירוק על דרך מכירת-חלקו של השותף, המבקש פירוק של שתוף". בבקשת רשות העירעור, שהגיש הנתבע על החלטה זו, ניתן תוקף של פסק-דין לפשרה ולפיה המשיבים לא יוכלו ליטול חלק בהתמחרות ולא יוכלו לרכוש את חלקם-הם (רע"א 17408-10-18; כבוד סגנית-הנשיא יהודית שבח והשופטים יונה אטדגי וירדנה סרוסי, 14.11.2019).
אין הם פוסלים את המינוי ואין הם פוסלים את הממונה.
...
ברם מחלוקת כזו יש להקדים ולפתור באמצעות פנייה לבית-המשפט כחלק מהליך-הכינוס ולא ב"שבירת-הכלים" ובפסילתו של הכונס מלמלא את תפקידו – פעולה אחרונה כמעט, השמורה למקרים שבהם אין מנוס מן הדבר.
התוצאה הבקשה נדחית.
בתוך 15 ימים מיום ובו קיבל לידיו החלטה זו ישלם המבקש, עורך-הדין יערי, לכונס-הנכסים את הוצאות-המענה לבקשה זו בסך, כולל מע"מ של 4,680 ש"ח. בתוך אותו פרק-זמן ישלם המבקש למשיבים, יחד ולחוד, שכר-טרחה של עורכי-דין בבקשה זו בסך, כולל מע"מ, של 4,680 ש"ח. בקביעתם של סכומים אלה נלקחה בחשבון תוצאתה של ההכרעה בבקשה והיקפה המוערך של עבודה משפטית, שנדרשה למשיבים ולכונס בתשובה לה. איחור יוסיף הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת רבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום-החיוב ועד למועד-התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רע"א 42673-03-22 וייזל נ' גריידי ואח' לפני כב' השופטת אביגיל כהן, סגנית נשיא המבקש יואל וייזל ע"י ב"כ עו"ד עקיבא מאיר המשיבים 1. יוסף גריידי ע"י ב"כ עו"ד ירון רבינוביץ ועו"ד ברדוגו 2. גרשון רפאל לוי 3. וייזל גננדיל ע"י ב"כ עו"ד עקיבא מאיר החלטה
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב יפו (כב' הרשמת הבכירה ורדה שוורץ) מיום 10.3.22 בת.א. 44978-11-21 ולפיה נדחתה בקשת הנתבעים (המבקש והמשיב 2) לביטול צו עיקול זמני שניתן במעמד צד אחד.
ביום 25/11/21 ניתן צו עיקול זמני כמבוקש, למעט עיקול מקרקעין הרשומים על שם אדם אחר שאינו אחד מהמשיבים וזאת עד לסכום של 1,500,000 ₪.
צורף אישור של דוד לוי, סמנכ"ל אפגד ולפיו החברה עיכבה 1.5 מיליון ₪ "בגין התביעה". גריידי טען כי אין היתייחסות באישור זה לשאלה כמה כסף מגיע למשיבים באופן כללי מחברת אפגד ופירוט זכויות צד ג' בכסף זה. בהחלטה מיום 10.3.22 נקבע כאמור כי יש להותיר העיקולים על כנם: א) נקבע כי בשלב הסעד הזמני לצורך בחינת סכויי ההליך, די בכך שהתביעה אינה טורדנית וקיימת שאלה רצינית שיש לידון בה. הסיכסוך העובדתי, האם על הנתבעים לשלם לתובע כספים מכוח הסכמים שהם חתומים עליהם, יתברר בהליך סדור ושיגרתי בהליך העקרי.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור ובנספחיה הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות העירעור להדחות מהנימוקים כדלקמן: א) לערכאה הדיונית שיקול דעת רחב בכל הנוגע למתן סעדים זמניים והתערבות ערכאת ערעור בהחלטותיה נעשית רק במקרים חריגים.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ובנספחיה הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) לערכאה הדיונית שיקול דעת רחב בכל הנוגע למתן סעדים זמניים והתערבות ערכאת ערעור בהחלטותיה נעשית רק במקרים חריגים.
לא שוכנעתי על בסיס הפרוטוקול כי בית משפט סרב לחקירות מצהירים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תיק הפעולה הופקד בשנית ביום 30/6/2019, כשהפעם צורפו המסמכים הבאים: על יסוד המסמכים שצורפו על ידי הנתבעת ביום 01.07.2019, אושרה הוכחת זהוי בעלים על ידי סגן רשם המקרקעין לפיה הבעלים הרשום זוהה כפריש לייב ז"ל, והנתבעת היא היורשת ומשכך, נרשמה בהתאם לשטר שמספרו 38240/19 כבעלים של המקרקעין.
לאחר ידיעתם בדבר העברת הבעלות על שם הנתבעת, פנו לרשם המקרקעין, וזה החליט על הקפאה מנהלית של רישום הקרקע על ידי רשם המקרקעין, והפנה אותם לנקיטת הליך משפטי ביחס למקרקעין בבית המשפט המוסמך.
מדובר בהליך זהוי מינהלי שנערך בידי רשם המקרקעין והדרך לערור על החלטה של הרשם כאמור בסעיפים 121-122 לחוק המקרקעין הקבועים כדלקמן: "הרואה עצמו נפגע בהחלטה של רשם או מפקח - למעט החלטת מפקח לפי סימן ד' לפרק ו' - רשאי לערור עליה לפני הממונה על המירשם תוך תקופה שנקבעה בתקנות." ובסעיף 122 לחוק זה: "הרואה עצמו נפגע על ידי החלטת הממונה על המירשם, כולל החלטה בערר לפי סעיף 121 , רשאי, תוך תקופה שנקבעה בתקנות, לערער עליה לפני בית המשפט המחוזי שבאיזור שיפוטו נמצאים המקרקעין הנדונים." התובעים הגישו תביעה למתן פסק דין הצהרתי ולא בחרו לממש את האפיק המינהלי בגדריו, גם כן, ניתן להשיג על החלטותיו המנהליות של הרשם בהליך הזיהוי.
על ההבדל בין שני המסלולים עמד כבוד השופט זילברטל בעיניין ג'נח : "בעוד שבחינת הבקשה המוגשת לרשם המקרקעין נעשית על-פי מסמכים המוגשים ע"י המבקש ומבלי שלמול המבקש ניצב בעל דין שכנגד שיכול להציג מסמכים וטיעונים מטעמו (מה שהופך את הבחינה הנעשית על-ידי הרשם למצומצמת בהיקפה ולמוגבלת ביכולת לקבוע ממצאים עובדתיים על-פיה); הרי שבמסגרת ההליך בבית המשפט ניתן לחקור עדים, לקבוע מימצאי מהימנות ולקבל ראיות מהצד שכנגד.
...
סוף דבר; התביעה מתקבלת.
לאור כל המובא לעיל, אני סבור כי התובעים עמדו בנטל המוטל עליהם להוכיח את זהות הבעלים הרשום, והוא מורישם התובעים המנוח ליאו פריש ז"ל מספר ביטוח לאומי ארה"ב ssn105-24-4864 ואני מצהיר בזאת שהוא הבעלים של המקרקעין הידועים כחלקה 118 גוש 10006 ובתוך כך מבטל את רישום נתבעת מס' 2 כבעלים של המקרקעין.
נוכח התנהלות הנתבעת, בשים לב להליכים שננקטו, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים את הוצאות המשפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 45,000 ₪, שישולמו בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו