לאחר שזו שוחחה איתו, היא הודיעה לו שבקשתו להכרה כ" נכה " תיבחן מחדש. המערער נשלח ע"י הגב' פילשר לפסיכיאטר, ד"ר פונורובסקי, שלאחר בדיקתו החליט שיש להכיר בו כנכה, כמשמעו בחוק הנכים. לאחר מכן קבעה וועדה רפואית למערער נכות בשיעור 50 אחוזים לצמיתות. (סעיפים 15, 16 ). [1: הגב' פישלר הגישה תצהיר עדות- אליו נתייחס בהמשך. כרגע נציין שלעדותה היא קצינת תגמולים במשרד הבטחון , משנת 2013, המרכזת את נושא מחלות הנפש ביחידת ההכרה, ומאוקטובר 2021, תפקידה "ראש תחום פוסט טראומה ביחידת ההכרה של משרד הבטחון (סעיף 2 לתצהירה).
משיב המשיב, בכתב התשובה ובסיכומיו: המערער לא ערער על החלטת המשיב שדחתה את בקשתו הראשונה להכרה בזכותו כ"נכה"; ד"ר רוזניצקי , בחן גם את מאורעות העבר של המערער בהתאם למדיניות שהייתה נהוגה אצל המשיב טרם הרפורמה; לוא היה המערער מממש את זכותו לערער על ההחלטה הראשונה של המשיב – והיה מגיש ערעור לועדת ערעור בצרוף חוות דעת מומחה מטעמו- היו נבחנות טענותיו כנגד חוות דעת ד"ר רוזניצקי לגופן; בכל הנוגע למערער מעולם לא נפסלה חוות דעת ד"ר רוזינצקי או הוכרזה כשגויה.
לא לנו לקבוע האם שימושים אלה, שכנטען בסיכומיו הביאוהו עד שנימצא "זרוק" בכביש ללא הכרה, נבעו מהפגימה הנפשית או שהם לעצמם וכשלעצמם החמירו את מצבו הנפשי שנבע מ"בעיות" אחרות.
...
באין הוכחות כאלה בפנינו, אין מנוס אלא לקבוע שלא ניתן להחיל על המערער את סעיף 18(ו) לחוק הנכים, לפחות מאז נדחתה בקשתו הראשונה להכרה כנכה ועד כניסת הרפורמה לתוקף.
סוף דבר:
עניינו של המערער הובא בפנינו בערעור זה, לאחר כניסתה לתוקף של הרפורמה.
מקויים אנו שכך יעשה ע"י הקת"ג.
לכן דין הערעור להידחות והוא נדחה זה.
למרות דחייתו של הערעור, לא נעשה צו להוצאות לחובת המערער.