מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת מפקחת על המקרקעין להשיב גדר ושער

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היה זה בשנת 2003 עת הגיש המערער למפקחת על רישום המקרקעין בתל-אביב תובענה נגד המשיבים (תיק ת/331/03), וזאת בגין מספר סוגיות, שאין צורך להרחיב לגביהן בעניינינו.
החלטת המפקחת מושא העירעור לאחר כל אלה המערער פנה למפקחת לשם הבהרה של פסק דינה, וכך שבה הגדר ושב השער לעיונה של כב' המפקחת הבכירה על רישום מקרקעין בתל-אביב-יפו (המפקחת הבכירה מירה אריאלי).
לאור כל אלה המערער טוען שיש לבטל את החלטת המפקחת, להורות על הקמת הגדר והשער, ולהשיב על כנה את הערת הרישום שנמחקה.
בקשת רשות ערעור שהגישו המשיבים על החלטתה נדחתה בבית המשפט העליון (רע"א 1163/17 פרנקו נ' דאר (פורסם בנבו; 2017) כב' השופט סולברג), ולכן סוגית הארכת המועד אינו מהוה עוד נושא לדיון ובחינה.
...
אני סבור כי ההחלטה האחרונה שנתקבלה ביחס לגדר חוטאת לשני עיקרים אלה, ומכאן שהיה מקום להגיע לתוצאה שונה בנסיבות העניין.
על רקע זה, יש לקבל את הערעור ולהחזיר את הדיון בהליך לטיפולה, כדי שתוודא שהגדר קום תוקם (ועימה השער): א) לשם כך מן הראוי יהיה, תחילה, לקיים דיון במעמד הצדדים.
תוצאה הערעור מתקבל כאמור לעיל.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה נוספת של המערערת מס' 1 (להלן: "המערערת") להחזר כספי הערבון בסך 10,000 ₪ שהפקידה בבית משפט זה כתנאי לעיכוב ביצוע פסק דינו של המפקח על המקרקעין מיום 12.11.19 בתיק מס' 8/743/2016.
אסקור בקצרה את השתלשלות העניינים עד כה בכל הנוגע למערערת: בפסק דינו חייב כב' המפקח את המערערת, בכל הנוגע לחזית הקדמית של הבניין הפונה לרחוב וויצמן בקרית מוצקין, להסיר ולסלק את הגדרות והשער שהותקנו על ידה, לרבות השביל מעץ שהותקן בכניסה לדירתה הפונה לחזית זו והוסיף, כי המערערת תהא רשאית לכל היותר להשיב את הגידור הארעי (גדר רשת עם מוטות ברזל) שהותקנה על גבול החלקה בלבד וללא הגידור הפנימי (פִסקה א' של תוצאת פסק דינו של כב' המפקח, בעמ' 29).
גם בהחלטתי שניתנה רק לאחרונה, ביום 20.12.20, חזרתי והדגשתי בפיסקה י"ג(4) שמחלוקת עובדתית מקומה להתברר בערכאה הדיונית וכן הוספתי, כי באשר לסילוק הגדר מעץ בתוך החלקה, על המערערת לפעול בהתאם להחלטה שתנתן בעיניין זה על ידי כב' המפקח נוכח בקשתה להבהרת החלטה, בקשה שאותה צרפה המערערת לתשובה שהגישה ביום 9.12.20.
...
באשר למערערת, ציינתי באותה החלטה שיש לכבד את החלטת כב' המפקח שלאחר סיורו בשטח הגיע למסקנה שניתן להשיב למערערת רק 40% מסכום העירבון שהפקידה, ואילו את יתרת הסכום תהא היא רשאית לקבל רק לאחר סילוק מלוא הגדר מעץ (בעיקר בתוך החלקה), לרבות היסודות של אותה גדר.
לאחר שעיינתי בבקשתה של המערערת מיום 23.12.20 להחזרת כספי העירבון, תגובת המשיבים ותשובת המערערת, וכן בפסק-דינו של כב' המפקח מיום 12.11.19, בפסק-דינו של ההרכב מיום 5.7.20, בהחלטת ההרכב מיום 14.10.20, בהחלטת כב' המפקח מיום 23.11.20, ובהחלטתי הקודמת מיום 20.12.20, מסקנתי היא שיש לדחות את בקשתה של המערערת, וכך אני מחליט.
המחלוקת העובדתית בין הצדדים בשאלה האם מילאה המערערת את כל המוטל עליה לפי פסק-דינו של כב' המפקח, מקומה להתברר בערכאה הדיונית, ואת ההכרעה שתינתן על הצדדים להמציא לבית משפט זה. לפיכך, אין בידי להיעתר לבקשתה של המערערת.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עתה, ההליך המונח בפתחנו עניינו, ערעור על החלטת כבוד המפקחת על רישום מקרקעין, הגב' יעל ליבוביץ' מיום 07/05/2019 (תיק מפקח 270/17), החלטה אשר לפיה, קיבלה כב' המפקחת את בקשת המשיבה לנקיטת הליכים נגד המערער לפי פקודת בזיון בית המשפט והורתה למערער לבצע פעולות שונות, כמפורט באותה החלטה, שאם לא כן, יחויב בקנס לטובת אוצר המדינה בסך של 200 ₪ לכל יום.
מלבד זאת, המערער הוסיף אלמנט של בטון, לא הסיר את השערים, המעקים והגדרות, לא הסיג את גבול דירתו מן החלל, לא סגר אותו ולא אטם את החלון שפרץ בו, והכל בנגוד להוראות פסק הדין שניתן בעיניין.
_______________ גדי צפריר , שופט הוחלט איפוא, פה אחד לקבל את העירעור ולבטל את החלטת כב' המפקחת, ולהחזיר את התיק אליה על מנת שתכריע מחדש בגורל הבקשה לביזיון, שתכליתה לאכוף את פסק הדין המקורי, (שאכף למעשה את ההסכמה אליה הגיעו הצדדים בעבר), וזאת כל עוד לא הוכח שקיים מצב של חוסר יכולת לבצעו ו/או שאינו בר ביצוע ו/או כל עוד לא בחרו הצדדים לפסוע במתוה אחר ו/או להגיע להסכמות ו/או לנטוש את ההליך לפי הפקודה לביזיון.
...
השאלה היא, האם תכליתו ואופיו של סעיף 6 לפקודת הביזיון, מובילים למסקנה, כי ההליך שננקט הוא ההליך הנכון שמתאים לעריכת בירור שכזה והאם במסגרת אותו הליך כלום מוסמכת הייתה המפקחת להורות על קיום חלקי של פסק הדין ו/או ליתן הוראות נוספות עליו? כאמור, מטרת סעיף 6 לפקודת הביזיון הינה אכיפתית.
כן, אין די באכיפת חלק מהוראות פסק הדין תוך התעלמות מחלק אופרטיבי אחר הקיים בו. אמנם, סבורני, כי הצדדים יכולים להגיע להסכמות ביניהם, אף במסגרת הליך לביזיון, אולם, אין להצדיק תוצאה (של הליך בזיון) שיש בה כדי לכרסם/לשנות/לגרוע/להוסיף ו/או לבטל פסק דין שניתן כדין, אף אם הדבר נוגע רק לחלק מרכיביו המהותיים.
ברם, אין בעובדה זו לבדה כדי לנווט לקראת מסקנה שונה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש תביעה נגד המבקשים, לרבות בעיניין הגדר והשער, וביום 26.4.2004 קבעה המפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב-יפו (כב' המפקחת מ' אריאלי, כתוארה במועד ההחלטה דאז; להלן: המפקחת) כי על המבקשים, "להחזיר את הגדר הישנה שהקיפה את הבית והשער שהיה בה למקומם" (להלן: פסק הדין הראשון).
כלל זה כוחו יפה אף בבקשת רשות לערער ב"גילגול שלישי" על פסק דין של בית המשפט המחוזי בעירעור על החלטת המפקחת על רישום מקרקעין (רע"א 552/16 אלעד נ' ברסלב (9.2.2016)).
...
נוכח כל האמור, בית המשפט הורה כי הדיון יוחזר למפקחת בכדי שתקבע היכן יש להקים את הגדר והשער; כי במידה שלא ניתן יהיה לשחזר באופן מדויק את מיקומה של הגדר והשער, תוכל המפקחת להורות על הקמתם מחדש בדרך של "ביצוע בקירוב" של פסק דינה הראשון; וכי מחיקת ההערה על חלקת המבקשים במסגרת החלטת המפקחת מבוטלת.
המבקשים טוענים, בתמצית, כי קביעתו של בית משפט השלום, שלפיה היה על המשיב לפנות למפקחת בכדי שתבהיר את מיקום הגדר והשער נותרה בעינה ויוצרת מעשה בית דין, כך שאין לאפשר למשיב לפנות בשנית למפקחת לאחר שלא ערער על פסק הדין הראשון במועד.
דין הבקשה להידחות.
בקשת הרשות לערער נדחית אפוא, ומאליה נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצועו של פסק הדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת ההליך בבית משפט קמא ביקש המבקש לחייב את המשיבה, נציגות הבית המשותף, לפעול בהתאם לפסק דינו של המפקח על רישום המקרקעין מיום 30.11.05 (תיק תביעה 160/05) בו נקבע, כי על המשיבה לדאוג לבנייתה של גדר וכן 3 שערים.
ביום 7.1.13 נדחתה בקשתו של המבקש על ידי בית משפט קמא, בזו הלשון: "נוכח האמור בתגובה זו וכן בתצהיר שצורף לה, אני מורה על דחיית הבקשה." על החלטה זו הגיש המבקש בבית משפט זה בקשת רשות לערער.
נקודת המוצא לדיוננו היא החלטתו מיום 30.11.10 של בית משפט קמא, שניתנה לאחר שמיעת ראיות, ואשר במסגרתה קבע בית משפט קמא כי המשיבה לא קיימה את פסק דינו של המפקח על רישום המקרקעין, ועל כן יש מקום לנקוט נגדה בצעדי אכיפה לפי פקודת ביזיון בית משפט.
התיק מוחזר לבית משפט קמא, אשר יקיים בירור עם הצדדים שבסופו יקבע האם החלטתו מיום 30.11.10 שרירה וקיימת ויש לנקוט בפעולות לביצועה, או שמא חל שינוי נסיבות ועל כן אין מקום לנקוט היום בפעולות כאמור.
...
אני מקבל את טענות ב"כ המבקש ומורה למשיבה לקיים אחר פסק-הדין ככתבו וכלשונו.
לפיכך הגעתי לכלל מסקנה שיש להשיב את התיק לבית משפט קמא.
אני מחליט, אפוא, לקבל את הערעור במובן זה שאני מבטל את החלטותיו של בית משפט קמא מיום 7.1.12 ומיום 19.3.12.
סוף דבר התיק מוחזר לבית משפט קמא לצורך קיום בירור ומתן החלטה כאמור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו