מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת מנהל מיוחד לדחות בקשת הארכת מועד ותביעת חוב

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת הנאמן מיום 9/5/22, שלפיה נדחתה בקשת המערער להארכת מועד להגשת תביעת חוב שהוגשה באיחור של 17 שנים.
המנהל המיוחד בהחלטתו, דן בשתי השאלות שעמדו על הפרק, האחת האם אכן הוגשה תביעת חוב שאבדה והאחרת, ככל שהתשובה שלילית האם יש להאריך לתובע את המועד להגשת תביעת החוב.
...
המערער נסמך על תצהירו אשר הדברים נטענו בו באופן כללי ובלתי מפורט וניכר שגרסה זו באה להצדיק את המחדל של המערער לאורך השנים ובשים לב להחלטה אחרת של בית המשפט שניתנה בהליך, אשר בה דחה בית המשפט בקשה להארכת מועד שהוגשה אחרי 13 שנים, כך שלולא היו הדברים נטענים כפי שנטענו, סביר שגם בקשה זו הייתה נדחית.
משנקבע שלא הוכח שהוגשה תביעת חוב במועד, יש לבחון האם ניתן להיעתר לבקשה להארכת מועד.
החלטת הנאמן סדורה ובהירה, בחנה כדבעי את הטענות, התקבלה בהליך תקין, מבוססת היטב על כל רבדיה ואין מקום להתערב בה. סוף דבר - הערעור נדחה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לעניין המועד להגשת העירעור, יש לראות כי המדובר בעירעור על החלטת נאמנת אשר האריכה המועד להגשת תביעת החוב של הנושה, אך גם הכריעה בה לגופה.
עוד מציין הנושה כי החייב לא הגיש היתייחסות לתביעת החוב לאחר שזו הוגשה, ומעלה עתה טענות שהיה מקום להעלותן בפני הנאמנת (אז מנהלת מיוחדת) עובר למתן הכרעתה.
זו לשון הסעיף – " נושה רשאי להגיש תביעת חוב תוך ששה חודשים מיום מתן צו הכנוס, בדרכים ובאופן שיקבע השר; הכונס הרישמי בתפקידו כנאמן על נכסי החייב, או הנאמן, רשאים, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך את התקופה להגשת תביעת חוב של נושה לפרק זמן שיקבעו בהחלטתם, אם שוכנעו כי הנושה לא יכול היה להגישה במועד שנקבע." ראשית, אפנה להלכה בדבר מידת ההתערבות של בית המשפט של פשיטת רגל בהכרעות בעל התפקיד.
האם חלוף הזמן הרב מתום המועד להגשת תביעות חוב, מצדיק הוא לבדו קבלת העירעור ודחייה של בקשת הנושה לאורכה להגשת תביעת החוב? כאמור לעיל, חלוף זמן משמעותי (להבדיל מתקופה קצרה יותר בת מספר חודשים) יכול ויהווה נתון משמעותי לעניין הנטל המוטל לפתחו של הנושה להוכיח את חוסר ידיעתו, בין היתר בשל האינטרסים הנוגדים העומדים על הפרק.
...
במכלול הנתונים, שעה שלא מדובר על נושה מקצועי, והוא היה טרוד במצב בריאות נמשך שפורט, ולא היה מיוצג (כאשר גם נושה מיוצג בהוצל"פ עשוי שלא יוודע לעתים על דבר צו הכינוס מן הפרסום לבדו), די בכך כדי לשלול בסבירות מסקנה בדבר ידיעה פוזיטיבית של הנושה, עד כמה שהטענה לידיעה כזו נסמכת על מסירה לנושה עצמו.
במצב דברים זה, מתחזקת המסקנה כי אכן לא הומחשה מסירה כדין.
הערעור נדחה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתגובתה לבקשה לפטור מערובה ומאגרה, טענה המשיבה, לעניין האיחור בהגשת העירעור, כי המועד להגשת ערעור על החלטת המנהל המיוחד בקשר עם תביעת חוב של הנושה הנו 45 ימים, כך שלא ברור הכיצד מבקש המערער להשיג על הכרעה זו שניתנה ביום 13.11.19 באיחור ניכר ובחלוף 48 חודשים ולפיכך דין הבקשה להדחות ולו מטעם האיחור בהגשת העירעור.
לטענתה, המבקש מטעה את בית המשפט בטוענו כי המנהל המיוחד לא דן בבקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב הואיל והנושה לא נזקק לבקשה להארכת מועד שכן צו הכנוס ניתן ביום 18.7.17 ותביעת החוב הוגשה חודשיים לאחר מכן בתאריך 4.9.17.
...
בתגובתה לבקשה לפטור מערובה ומאגרה, טענה המשיבה, לעניין האיחור בהגשת הערעור, כי המועד להגשת ערעור על החלטת המנהל המיוחד בקשר עם תביעת חוב של הנושה הינו 45 ימים, כך שלא ברור הכיצד מבקש המערער להשיג על הכרעה זו שניתנה ביום 13.11.19 באיחור ניכר ובחלוף 48 חודשים ולפיכך דין הבקשה להידחות ולו מטעם האיחור בהגשת הערעור.
ראו לעניין זה החלטתו של רשם בית המשפט העליון, כב' השופט רון גולדשטיין ב-בר"מ 7760/19 מטרונה גליצנקו נ' שר הפנים (5.12.19): "המבקשת – אשר מיוצגת בידי עורך דין פרטי – לא הציגה בבקשתה תשתית עובדתית, ולו מינימלית, המעידה על היעדר יכולת כלכלית לשאת בהפקדת העירבון. המבקשת אף לא הסבירה כיצד היא מממנת את ייצוגה המשפטי; כיצד עלה בידה לשלם את האגרה בהליך דנן (וכן סכומי אגרה וערבונות בערכאות אחרות)" לאור כל האמור, דין הבקשה למתן פטור מתשלום האגרה ומהפקדת הערובה, להידחות.
לסיכום אני מקבלת את הבקשה להארכת מועד ודוחה את הבקשה לפטור מתשלום אגרה ומהפקדת ערובה.
המבקש ישלם את האגרה ויפקיד את הערובה לא יאוחר מיום 30.03.23, שאם לא כן יימחק הערעור.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בעקבות דחיית הבקשה להארכת מועד, הוגש ערעור על החלטת המנהל המיוחד בתיק זה. בעירעור נטען כי "בעקבות עניין טכני כלשהוא, עת הוזן מספר החברה במערכת המקוונת, עלה מספר פר"ק אחר המתייחס לאותה חברה (הכוונה לתיק הפרוק הישן משנת 2014). עוד נטען כי על פי הפסיקה, יש לאפשר לנושה לבקש הארכת מועד להגשת תביעות חוב כאשר טרם ארעה היתקדמות משמעותית בתיק הפרוק וטרם נבדקו תביעות החוב, גובש הסדר נושים או חולק דיבידנד לנושים, כך שיעילות ההליך והאפשרות לקידומו לא ייפגעו משמעותית, אם בכלל, כתוצאה מקבלת תביעת חוב נוספת. לטענת המערער, המנהל המיוחד לא פירט את היתקדמות הליך הפרוק, האם נבדקו והוכרעו תביעות חוב אחרות והאם חולקו דיבידנדים. עוד נטען כי המערער לא ידע על הליכי הפרוק של החברה.
...
ההסבר שניתן ביחס להבנת "השורה התחתונה" היה כי "יכולה הייתה להיות טעות בשורה התחתונה". ברור כי אין אפשרות לקבל הסבר זה. מי שמחליט על המועד לערעור מבלי לטרוח לקרוא את ההחלטה הקצרה לגופה ובהתעלם מן "השורה התחתונה" הברורה והמפורשת, לא יכול להגיע אלא למסקנה אחת והיא כי מדובר בהכרעה בבקשה להאריך את מועד הגשת תביעת החוב ולא הכרעה בתביעת החוב עצמה.
סוף דבר לאור כל האמור, בקשת המנהל המיוחד לסילוק על הסף של הערעור מתקבלת והערעור נמחק בזאת.
בנסיבות אלה, החלטתי שלא ליתן צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (כבוד השופט נ' פליקס) בפש"ר 22753-01-11 מיום 26.12.2022, בגדרה נדחתה בקשת המבקש לקיום דיון בבקשתו מיום 26.07.2022 לביטול פסיקתא שניתנה ביום 15.09.2016, המורה על ביטול "כל החובות ברי התביעה [של המשיב 3 (להלן: החייב) – ח.כ.] שעילתם לפני מתן צו הכנוס שניתן ביום 12.1.2011" (להלן: הפסיקתא).
ביני לביני, ביום 15.03.2015 הגיש המבקש לבית המשפט המחוזי בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב נגד החייב.
ביום 21.06.2015, הוגשה תגובת המנהלת המיוחדת, במסגרתה נטען כי מדובר בתביעת חוב שהוגשה באיחור של מספר שנים ממועד מתן צו הכנוס, וכי מכל מקום, דינה להדחות לגופה.
ביום 08.03.2016 ניתנה החלטת בית המשפט המחוזי (כבוד השופטת ע' כהן), בגדרה נקבע, כי על המבקש היה להגיש ערעור על החלטת המנהלת המיוחדת, ומשלא עשה כן, דין בקשתו להדחות על הסף.
...
כמו כן, נקבע כי יש לדחות את הבקשה אף לגופה, מהטעמים שהובהרו באותה החלטה.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובחנתי את מכלול החומר שהונח לפניי, ואף עיינתי בתיק בית משפט קמא באמצעות מערכת "נט המשפט" – מצאתי כי דינה להידחות, אף מבלי לבקש תגובה.
הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו