מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת מכללה להפסיק לימודי תואר שני בשל כישלון בקורס

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לעניין ותמצית טענות הצדדים התובע נרשם ללימודי תואר ראשון בתחום מדעי המחשב אצל הנתבעת בחודש יוני 2010.
לטענת התובע, בתקופת הבחינות של סמסטר א' בשנת 2011 לא התייצב לבחינה בקורס אלגברה לינארית (להלן: "הקורס"), מאחר שהיה חולה ואילו במועד ב' של הבחינה ניכשל בבחינה ובשל כך ביקש מן המרצה בקורס, שהנה גם האחראית לאישור מועדי בחינה מיוחדים הידועים כמועדי ג' (להלן: "המרצה"), לאשר לו לגשת לבחינה במועד ג', מאחר שנבצר ממנו לגשת למועד א' ומאחר שניכשל בבחינה במועד ב'.
לאחר מכן, טוען התובע כי ביקש לקבל החזר על שכר הלימוד החלקי, מאחר שלמד רק סמסטר א', מתוך שנת הלימודים בת שני סמסטרים, אולם הנתבעת סרבה בטענה שלא הפסיק את לימודיו על פי הפרוצידורה של הנתבעת, ולכן אינו זכאי להחזר.
הנתבעת מכחישה את טענתו של התובע, לפיה לא התייצב לבחינת מועד א' של הקורס, וטוענת כי התובע לא החסיר שום בחינה בסמסטר א' אלא מדובר בבחינה בה הוא ניכשל במועד א', ניגש למועד ב' ושוב ניכשל בה. בהקשר זה טוענת הנתבעת כי על פי תקנון הנתבעת סטודנט אינו זכאי למועד נוסף, מעבר לשני מועדים (א' ו-ב'), וכי מועד ג' ניתן במקרים חריגים במיוחד וממי שנבצר ממנו לגשת לבחינה באחד המועדים הרגילים (א' ו-ב') מסיבות של מילואים, לידה, אסון משפחתי, סמיכות מבחנים או באישור של הממונה על עינייני סטודנטים, במקרים נוספים חריגים ביותר, כאשר נבצר מן הסטודנט לגשת לבחינה באחד משני המועדים הרגילים, מסיבות אישיות מיוחדות.
חרף זאת, לא הגיש התובע בקשה חוזרת או ערעור על החלטת הנתבעת שלא לאשר לו התאמת תנאי בחינה.
מה גם, שלא מן הנמנע כי מי שישמע את טרונייתו של התובע על היתנהלותה של הנתבעת שאינה לשביעות רצון התובע, יבין כי האמירה כי הוא אינו מתכוון להמשיך בלימודיו וכי הוא עוזב את המכללה, היא ביטוי לכעס של התובע הא ותו לא, וכי אם בכוונתו של התובע אכן לממש את אמירתו, הרי שבכל מקרה עליו להודיע על סיום לימודיו בהתאם להוראות התקנון.
...
אדגיש כי איני מקבל כלל ועיקר את טענתו של התובע כי מעולם לא קיבל לידיו את התקנון וכי מוצג נ/1 עליו הוא חתום לא היה בידיעתו, וככל הנראה מעולם לא הוצג לו, תוך שהוא מדגים לבית המשפט כי לא ניתן ללחוץ עם האצבע על הלינק המופיע על הדף שלטענת הנתבעת נמסר לו. מדובר בטענה מיתממת, מגוחכת וקלושה ביותר של התובע.
ייתכן גם ייתכן כי התובע לא פינה לעצמו זמן לקרוא את התקנון אולם שוכנעתי כי ניתנה לו האפשרות לקרוא את התקנון ודי בכך כדי לקיים את החזקה שהוא ידע על תוכנו של התקנון.
אשר על כן, על פי כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים ע"א 2381/06 בפני: כבוד השופט א' גרוניס כבוד השופטת א' חיות כבוד השופט ח' מלצר המערערת והמשיבה בעירעור-שכנגד: אי.אס.אי ייעוץ והכוונה בע"מ נ ג ד המשיבה והמערערת-שכנגד: מכללת פתח תקווה בע"מ ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו מיום 25.12.05 ב-ת"א 1784/01 שניתן על ידי כב' השופטת ר' רונן
במוקד ההליכים עומדת שאלת פרשנותה של תניה חוזית, שעניינה חישוב רווחים של מיזם משותף וחלוקתם בין בעלי הדין – תניה אשר שני הצדדים מודים כי כשלו בניסוחה.
(ב) באשר לעמלות בסך 90,000 ש"ח, נטען בכתב התביעה כי הן מבוקשות "בגין 2 מסלולים אשר לימודי התלמידים בהם הופסקו במהלכם". צדק אפוא בית המשפט הנכבד קמא בקבעו כי על-פי האמור בכתב התביעה, העמלות נתבעו עבור תלמידים שלמדו בתחילה בסניף (שעליהם מקבלת החברה המנהלת תשלום אחר).
על-פי לשונו מעניק הסעיף לחברה המנהלת זכאות לעמלות במקרה בו יירשמו לקורס בסניף פחות מ-15 תלמידים, והתלמידים הועברו לקורס בסניף אחר.
גם חישוב "דמי התואר" במסלול הלימודים השני שציין רואה החשבון מטעם אי.אס.אי מוביל לתוצאה זהה.
אין דרכה של ערכאת העירעור להתערב בהחלטת הערכאה הדיונית בשאלת ההוצאות אלא במקרים חריגים, שהמקרה שלפנינו איננו נימנה עימם (ע"א 9535/04 סיעת "ביאליק 10" נ' סיעת "יש עתיד לביאליק" (טרם פורסם), פיסקה 3 (2005) (להלן: עניין ביאליק); ע"א 406/80 אלקיים נ' הוברמן, פ"ד לו(4) 416, 419-418 (1982)).
...
דין טענתה של החברה המנהלת בעניין זה – להידחות.
נוכח האמור, ונוכח היותו של התיקון אריתמטי ופשוט, אין מקום להתערב גם בהחלטה זו. סוף דבר מקצת טענות הצדדים בערעור ובערעור שכנגד נתקבל ורובן נדחה.
התוצאה היא שחיובה של אי.אס.אי כלפי חברה המנהלת עומד על סך של 865,621 ש"ח, במקום סכום של 941,200 ש"ח, שפסק לה בית המשפט המחוזי.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

התובעת טענה בכתב התביעה כי נזקים אלה נגרמו לה עקב אטימות, אכזריות, חוסר רגישות שנגרמה לה בעקבות החלטה של הנתבעת בשבוע האחרון של שנת הלימודים השנייה של לימודי עבודה סוציאלית, עת נאמר לה כי היא מסולקת מהלימודים מאחר והיא "לא מספיק טיפולית". התובעת מלינה נגד ההחלטה לסלק אותה למרות שניתנה לה אפשרות לבדוק את התיפקוד שלה יותר לעומק.
  התובעת טענה ,כי מדובר בהתנהלות לא תקינה של המרצה, שכן חודש לפני סיום הקורס היא קיבלה הודעה במייל שהיא נמחקת מהקורס בשל שני האיחורים ושני החיסורים וכשפנתה למרצה  לברר מה לעשות, המרצה ענתה לה "שיהיה בסדר", ולכן המשיכה להגיע לקורס, לצלם חומר למבחן, אולם רק בשיעור האחרון, המרצה פנתה אליה בחדות והודיעה לה כי היא נמחקת מהקורס.
הנתבעת טענה, כי התובעת התקבלה ללימודי עבודה סוציאלית, לתובעת תואר ראשון במדעי החברה, וכי מתחילת לימודיה עלו התנהגויות שאינן תואמות את ציפיות ונורמות הלמידה בשיעור, כגון איחורים, יציאות וכניסות מהשיעור לצורך מענה טלפוני ולנטילת ידיים, ללא מודעות כי היתנהגות זו מפריעה למהלך השעור.
הנתבעת טענה, כי נוכח המשך אותו דפוס היתנהלות, למרות שיחות חוזרות ונישנות, כשלון בעבודת סוף סמסטר בשיעור יסודות ותיקון, שבושם בתחילת ההכשרה המעשית, הועלתה לועדת הסטאטוס ב-3/18, אולם התובעת ביקשה היזדמנות נוספת ונקבעה לה ועדת סטאטוס נוספת לסיום שנת הלימודים.
ב- 1/19 עניינה של התובעת נדון שוב מול הנהלת המכללה, לאור ערעורה על ביטול קורס של ד"ר בן דוד ורד על רקע אי מילוי חובת נוכחות.
נציגת הנתבעת טענה כי בעמוד 10 סעיף 13 מוסדר הליך העירעור על ההחלטה בדבר הפסקת לימודים שם נקבע כי העירעור מוגש תוך 14 ימים מקבלת ההחלטה של הועדה.
...
לאחר שעיינתי בכתב הטענות ובטיעוני הצדדים, עולה כי התובעת מלינה על הליך קבלת ההחלטה בעניינה להפסקת לימודיה אצל הנתבעת, לרבות סבירות ומקצועיות ההחלטה וכן, השיהוי בו התקבלה ההחלטה דבר שגרם לה נזק, שכן, היא המשיכה ללמוד ולהשקיע, לנסוע להתנסות ולא עבדה ולא התאפשר לה לבצע הפסקת לימודים.
באשר להחלטות הנתבעת, בית משפט זה אינו מתערב בהחלטותיה או בשיקול הדעת של המוסמכים להחליט מטעם הנתבעת בשאלות האקדמיות הפנימיות שלה ואין גם בפני בית משפט זה בקשה לביטול החלטה זו או אחרת וגם לא את ההחלטה בדבר המסקנה אליה הגיעה וועדת הסטטוס מיום 20.5.2019 מטעם הנתבעת להפסקת לימודיה של התובעת.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת העירעור העלה המערער טענותיו, בכל הקשור לקשיים שהביאו לכישלונו בשני מקצועות בסמסטר אביב של שנת הלימודים תשע"ט, וכן ציין כי לא קיבל היזדמנות למועד מיוחד בקורס פיזיקה 2, למרות מחלתו.
בהקשר לכך טען הטכניון כי עניינו של המבקש שונה בתכלית מהמקרה שהוזכר על-ידי המבקש בתמיכה לטענותיו ב-ה"פ (ת"א-יפו) 269/06 אוסידון נ' המכללה האקדמית (15/6/06) (להלן: "עניין אוסידון"), שכן שם הוכח כי המכללה החילה סעיף הפסקת לימודים, באופן סלקטיבי, מבלי שהיה שוני בנסיבות העניין ובלא טעם אקדמי.
לא פורט ממוצע הציונים של אותו סטודנט, אין פירוט הנסיבות האישיות ומכל מקום אותו סטודנט זומן לועדת ייעוץ ומעקב בשל שני כישלונות במקצועות חובה ברשום ראשון, ובדיון נוסף שערכה לו וועדת ייעוץ ומעקב נוכח כישלון נוסף בקורס חובה ברשום ראשון, הוחלט על הפסקת לימודיו של אותו סטודנט לתואר MD. דוגמא נוספת אליה הפנה המבקש עסקה בסטודנטית שקיבלה במקצוע ליבה ציון נמוך מ-65, ולטענת המבקש לימודיה לא הופסקו.
...
המבקש אף טען כי הטכניון לא הוכיח קיום טעם אקדמי להפסקת לימודיו של סטודנט, נוכח שלושה כשלונות ברישום ראשון, וכי עניין זה לא מהווה סיבה להפסקת לימודים בפקולטות לרפואה אחרות (בארץ ואף במקומות אחרים בעולם, כדוגמת אוניברסיטאות הרווארד ו-ייל), וגם בבחינות שלב א' ושלב ב' לצורך קבלת תואר מומחה ברפואה, ישנם רופאים הנכשלים מספר פעמים, ובסופו של דבר מתקנים את הציון ומקבלים תואר מומחה.
התכלית האובייקטיבית של הסעיף בקטלוג לימודי רפואה אינה מובילה למסקנה כזו, זאת בהינתן הנאמר קודם לכן והמפורט גם בפסיקה, באשר להקפדה על רמתם הלימודית של לומדי הרפואה האמורים לעסוק בבריאות ובחיי אדם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2012 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במקביל להשתלבותו בעבודה קבועה, הישתלב בלימודי תואר אקדמאי באוניברסיטה הפתוחה במגמת מנהל עסקים, בה למד 5 שנים קורסים שונים, אך התקשה וכשל במבחני האנגלית, שעיכבו את סיום התואר.
על רקע כשלונותיו החוזרים החליט לבצע את העבירה.
הנאשם ניכשל על רקע לחצים נפשיים וכלכליים כשעתידו האקדמי טורפד, בשל הבחינה באנגלית על מנת לקבל תואר בניהול ותקשורת במכללת רמת גן, שם למד 4 שנים.
לפיכך ולאור הפסיקה שהגיש, עותר הסנגור כי ביהמ"ש יאמץ את המלצת שירות המבחן, ולסיים את ההליך עם של"ץ ללא הרשעה.
מנגד מדובר בנאשמים צעירים בתחילת דרכם, בעלי פוטנציאל טוב לניהול חיים נורמאטיביים, שכשלו במעשיהם בשנים גורליות לעיצוב חייהם, ללא עבר פלילי, שניהם עובדים ובכוונתם ללמוד ולהתקדם, הם הודו מיד במיוחס להם, הביעו חרטה ובושה, והרשעתם עלולה לפגוע בתעסוקתם ובהמשך לימודי הנאשם 2.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.
...
בנסיבות אלה, ומאחר ונראה כי הם הפיקו את הלקח, החלטתי ללכת לקראתם על מנת שלא לפגוע בעתידם, תעסוקתם ולימודיהם, ולפיכך אני נמנעת מהרשעתם, אך לאור חומרת העבירה, מצאתי לראוי להגדיל את שעות השל"ץ. לפיכך אני מטילה על כל אחד מהנאשמים 300 שעות של"צ, אותם יבצעו בהתאם לתכניות שהציג שירות המבחן בתסקירים, ובפיקוח שירות המבחן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו