מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת מכירת דירה בהתמחרות פנימית

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי: מונחת לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט קמא (כב' השופטת מוריה צ'רקה) מיום 7.6.18 בת"א 22955-07-15 לפיה - במסגרת הליכי פירוק השתוף המתנהלים לפניו בין הצדדים, בנכס מושא התובענה, ומשהצדדים לא הגיעו לעמק השווה במסגרת היתמחרות פנימית שהתקיימה ביניהם, נוכח המחלוקת לעניין שווי הנכס, בהמשך לחוות הדעת השמאי – נקבע כי יש לקיים מכירה פומבית של הנכס על דרך של מינוי כונס נכסים (להלן – ההחלטה).
לגישתה , החלטת בית המשפט לעניין האפשרות לנהל היתמחרות פנימית בין הצדדים, אינה חלוטה והיא התבססה על הסכמה קודמת של הצדדים, אך בהמשך, שעה שהמבקשים מנסים לכפות על המשיבה למכור את חלקה בדירה בשווי שנופל משווי השוק או לחילופין להחיל עליה את הסכם הפשרה שנכרת בין המבקשים לבין הנתבעות 1-2, הורה בית המשפט בצדק על מכירה פומבית של הנכס מאחר ולא ניתן לאשר פירוק שתוף אלא אם השותף היוצא מקבל שווי המקרקעין כמו בשוק חופשי, אם זה במכירה פומבית ואם זה במסגרת היתמחרות פנימית בין השותפים.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה ובתגובת המשיבה על נספחיה, בחנתי את ההחלטה ונימוקיה, על רקע השתלשלות ההליכים בתיק, כפי שהובאה בהרחבה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
כעניין ראשון, אבהיר כי אינני נזקק להחלטות קודמות של בית משפט קמא, עליהן, בין היתר, מלינים המבקשים ובכלל זה החלטות מיום 14.9.2017 ומיום 2.3.2016 ודין הטענות בגינן להידחות על הסף בהיותן החלטות חלוטות שהמועד להשיג עליהן חלף זה מכבר וממילא, לא ניתן לעשות כן בגדר הבקשה ודומה כי הדברים ברורים ואין צורך להכביר במילים.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע כי בנסיבות המקרה דנן, בהן המבקש מיתנגד להתמחרות פנימית, יש להורות, בהתאם להוראות סעיף 40 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 על מכירת הדירות המגונות, כפי שנמכרים מעוקלים בהליכי הוצאה לפועל (להלן: החלטת המכירה).
לא שוכנעתי כי הבקשה דנן עומדת באמת מידה זו. בקשת הרשות מופנית כלפי החלטת בית המשפט המחוזי שלא להעתר לבקשת רשות לערער על החלטת המכירה.
...
לא שוכנעתי כי הבקשה דנן עומדת באמת מידה זו. בקשת הרשות מופנית כלפי החלטת בית המשפט המחוזי שלא להיעתר לבקשת רשות לערער על החלטת המכירה.
במסגרת החלטת המכירה הגיע בית משפט השלום למסקנה כי הדרך המתאימה לפירוק השיתוף בין הצדדים בכל הנוגע לדירות המוגנות היא במכירתן.
טענות המבקש בבקשה דנן הן טענות ערעוריות מובהקות ולא מצאתי כי יש בהן כדי להקים עילה לבירור נוסף לפני ערכאה זו. הבקשה נדחית אפוא ומאליה נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי באר שבע (השופטים א' ואגו, ס"נ, ג' גדעון וג' לוין) אשר ניתן ביום 18.1.2023 בעמ"ש 47704-09-22, במסגרתו נדחה ערעור המבקש על החלטתו של בית המשפט לעינייני מישפחה באר שבע (השופטת ש' כ"ץ), אשר ניתנה ביום 3.7.2022 בתמ"ש 10615-11-21, ואשר בגדרה התקבלה תביעת המשיבים למתן צו פירוק שתוף בדירת אימם המנוחה של בעלי הדין (להלן: הנכס), בדרך של עריכת היתמחרות פנימית בין היורשים.
(ג) בית המשפט רשאי להורות שהמכירה תהיה בדרך שנכסים כאלה נמכרים בהוצאה לפועל או בדרך אחרת שיקבע, ורשאי הוא לקבוע את תנאי התשלום לפי סעיף קטן (א) ותנאי תשלום דמי המכר לפי סעיף קטן (ב)" (ההדגשות הוספו – א.ש.).
...
דין הבקשה להידחות אף מבלי לקבל תשובה.
ההכרעות קמא נטועות בעובדותיו הפרטיקולריות של המקרה ואינן מעוררות שום שאלה משפטית עקרונית אשר חורגת מעניינם הפרטני של בעלי הדין ואשר ראוי לה, לפי טיבה ומהותה, להתברר במסגרת בקשת רשות ערעור "בגלגול שלישי". כמו כן, אני סבור כי מתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי איננו דרוש כדי למנוע עיוות דין.
אשר על כן, הנני דוחה את הבקשה שלפניי מכוח סמכותי לפי תקנה 148א. ניתנה היום, ל' בניסן התשפ"ג (‏21.4.2023).

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 9203/23 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: רחל שוימר נ ג ד המשיבים: 1. הלל מצליח 2. יצחק בן חמו 3. סימונה פרץ 4. יעקב בן חמו בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 1.10.2023 בעמ"ש 11592-09-23 שניתנה על-ידי כבוד השופט נ' שילה; בקשה לעיכוב ביצוע בשם המבקשת: עו"ד עודד הוכהאוזר ][]החלטה
במישור המעשי, בית המשפט לעינייני מישפחה הורה כי הצדדים רשאים להשלים הליך של פירוק שתוף בהתמחרות פנימית תוך חודשיים, וכי אם ניסיון זה לא יצלח, פירוק השתוף יושלם בהליך של כנוס נכסים.
לבסוף, המבקשת מדגישה כי אם המשיבים יזכו בעירעור הם יוכלו להפרע, בין השאר, מהסכום שישולם לה לאחר מכירת הדירה, בהתאם לזכויותיה היחסיות בדירה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, מצאתי כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבים.
סוף דבר: הבקשה לרשות ערעור נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכיוון שאף אחד מבני הזוג לא מימש את זכותו להתמחרות פנימית, לרכישת חלקו של בן הזוג האחר בדירה, פנה כונס הנכסים והציע את הדירה למכירה לציבור.
בנוסף יש לומר כי מכר הדירה ופינוי התובע מהדירה נעשה בהתאם להחלטות שיפוטיות חלוטות, ובית משפט זה אינו מהוה ערכאת ערעור על החלטות אלה.
...
מסקנתי היא כי אין מקום להגדיל את סכום התביעה בגין רכיב זה, ודי בסכום הניכר שנתבע בגין רכיב זה בכתב התביעה המקורי.
סוף דבר: בסעיף 5 לתקנות סדר הדין האזרחי (תשע"ט-2018) נקבע כי בית המשפט יאזן, לפי הצורך, בין האינטרס של בעלי הדין ובין האינטרס הציבורי; לעניין זה "אינטרס ציבורי" - נגישות הציבור למערכת בתי המשפט לרבות קיומו של דיון משפטי צודק, מהיר ויעיל, חיסכון במשאבי זמן ועלויות, מניעת הכרעות סותרות ומניעת שימוש לרעה בהליך השיפוטי.
הבקשה לתיקון כתב התביעה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו