לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית העליונה לעררים של קרנות הפנסיה שבהסדר מיום 25/4/18, אשר קבעה כי המערער מסוגל לעבוד בהקף של 4 שעות ביום, החל מיום 1/3/17 ועד ליום 18/1/20 (להלן: "הועדה הרפואית העליונה" או "הועדה").
...
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
בהתאם להלכה, בחינת החלטות הוועדות הרפואיות על ידי בית הדין, תיערך בהתאם לפסיקה, באופן הבא:
"בית הדין מטיל ביקורת שיפוטית על שיקול דעתה של הנהלת הקרן והוועדות, שהוקמו מכוח תקנות מבטחים, בבואן ליישם את תקנות הקרן ולפעול באמנות לזכויות חברי הקרן ולטובתם. תפקיד זה דומה לפעילות בית הדין בבואו להטיל ביקורת שיפוטית על החלטות המוסד לביטוח לאומי או הוועדות הרפואיות הפועלות מכוח חוק זה. הפיקוח הינו משפטי וכולל, בין היתר, את הבדיקות הבאות: האם התמלאו הסדרים שנקבעו בתקנות; האם הוועדות נימקו את מסקנותיהן; האם יש פגם בעיקרי הצדק, וכן הלאה. לצורך הפיקוח הנאות שלבית הדין יש להקפיד על הגשת כל ההחלטות של הוועדות, המסמכים שהוגשו לוועדות על ידי הצדדים ועדויות הנוגעות לפגמים משפטיים אפשריים. על מנת לבצע את תפקידו אין חובה שבית הדין ימנה מומחה יועץ רפואי, שכן אין בית הדין בודק את ההחלטות הרפואיות של הוועדות... בסופו של דבר, על בית הדין להכריע אם החלטות הוועדות חורגות ממיתחם הסבירות" (דב"ע (ארצי) נו/2-6 חנה מרויץ – מבטחים מוסד לביטוח סוציאלי פד"ע לב, 418; ע"ע 502/08 זכר בנקוביץ – מבטחים המוסד לביטוח סוציאלי בע"מ, מיום 23.4.09; ע"ע 166/06 רחל ויטלסון – מבטחים מוסד לביטוח סוציאלי של העובדים בע"מ, מיום 27.5.09).
בהתעלמות הוועדה מתלונות המערער בתחום הנוירולוגי, כפי שעולות בבירור מהמסמך הנ"ל, ואי התייחסותה למסמכים האמורים, נפל פגם משפטי, ומכאן הערעור מתקבל.
לאור כל האמור לעיל, הנני מורה על השבת עניינו של המערער לוועדה הרפואית העליונה באותו הרכב, על מנת שתפעל כדלקמן –
תזמן את המערער בפניה ותשקול מחדש את קביעתה, לפיה כושרו נפגע באופן חלקי וזאת לאחר שתתייחס במנומק למצבו הרפואי בתחום הנוירולוגי, תוך התייחסות למסמך הרפואי של ד"ר עמיקם רשף מיום 29.11.16, כמו גם לממצאי בדיקת ה – MRI מוח מיום 24.11.16.