מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדת ערר לפיצויים והיטל השבחה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה מיום 1.3.2022, בה נקבע כי אין לראות במשיבה, חברת רותם אמפרט נגב בע"מ, כחייבת בהיטל השבחה בגין "מקרקעי אורון" בהם היא כורה פוספט.
...
גם בחינה של מכלול הנסיבות והנתונים החיצוניים אינה מובילה למסקנה כי מעמדה של רותם במקרקעין בפועל, הוא כמעמד חוכר לדורות.
הערעור נדחה איפוא.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 25,000 ₪.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

זאת, בשים לב לאמת המידה המצמצמת למתן רשות ערעור על פסק דין של בית המשפט לעניינים מנהליים הדן בעירעור על החלטת ועדת הערר לפיצויים ולהיטל השבחה, שלה נתונה המומחיות בנושאים המסורים לסמכותה (בר"ם 1874/12 הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה נ' אנג'ל, פסקות 8–9 (1.5.2012) ; בר"ם 3709/21 סדן אחזקות 38 בע"מ נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה הרצליה, פסקה 6 (16.1.2022); בר"ם 4569/23 עדני נ' הועדה מקומית לתיכנון ולבנייה, פסקה 11 (30.7.2023)).
...
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובותיהן של המשיבות.
סיכומו של דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

האוניברסיטה העברית בירושלים (להלן: המערערת) הגישה ערעור על החלטת ועדת ערר לפיצויים והיטלי השבחה (להלן: הוועדה) במסגרת ערר בל"מ חד/82513/0322 מיום 12.9.22 על שומת היטל ההשבחה שהנפיקה הוועדה המקומית לתיכנון ובניה – חדרה (להלן: המשיבה).
...
דיון לאחר שעיינתי במכלול החומר שלפניי מסקנתי היא כי אין מקום להתערב בהחלטת הועדה ודין הערעור להידחות.
סיכום לאור כל האמור לעיל אני דוחה את הערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטות ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה מחוז דרום מיום 9.2.23 ומיום 19.3.23.
...
לטענת המערערים, שמאי מייעץ נמצא בעמדה מקצועית עדיפה על ועדת הערר, אין זה תפקידה של הוועדה לבדוק את נכונות ההחלטה השמאית, אלא את תקינות וסבירות מהלכי גיבושה, די לוועדה שתשכנע כי השומה לא נערכה בחלל ריק, וכי היא נסמכת על מגוון מקורות מידע ובסיס נתונים מספיק וראוי, ואפילו אם נפלו טעויות בשומה מכרעת אין להתערב בה. ביחס לקרבה לחניה נטען כי שגתה ועדת הערר משקבעה כי על מנת לקבוע ירידת ערך בגין תוספת החניה יש לצרף חוות דעת שתבסס את הפגיעה, כי מחדל בהסתמכות על חוות דעת אינו מוביל למסקנה בדבר העדר פגיעה, וכי הוועדה הפכה בין נטלי ההוכחה לבין הפונקציה אותה ממלא שמאי מייעץ, ונקלעה לטעות.
סבורני, כי העלאת הטענה באופן זה הינה בעייתית, וההתייחסות אליה תהיה בשלב בחינת הטלת הוצאות משפט.
לאור כל האמור, ההחלטה השנייה של ועדת הערר, לעניין ההוצאות, הינה החלטה הנובעת מההחלטה הראשונה, קשורה אליה ישירות ומשלימה אותה, ומהווה חלק בלתי נפרד ממנה.
אין מקום להטלת הוצאות לזכות המערערים, לאור כך שבחרו לא להעלות בפני ועדת הערר את טענת ההרכב החסר והעלו אותה רק במסגרת ערעור זה. שקלתי הטלת הוצאות על המשיבה 2, בהמשך להחלטות קודמות בעניין התנהלותה, ואולם לאור התוצאה, אינני מוצא לנכון להטיל הוצאות בגין כך. אשר על כן, אני מורה כדלקמן: החלטת ועדת הערר מיום 9.2.23 בטלה מעיקרא.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על החלטת ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה מחוז צפון (להלן: ועדת הערר) מיום 03.11.2022 שדחתה את הערר שהוגש על ידי המערערת, תפן יזמות בע"מ, (להלן: "המערערת") והותירה על כנה את השומה המכרעת שנערכה על ידי השמאי המייעץ, גיא צדיק, (להלן:"השמאי המייעץ") מיום 23.09.2020 לפיה, שווי מ"ר קרקע מתואם למועד ולמיקום הנו -250 ₪ /מ"ר. המערערת, תפן יזמות בע"מ, נדרשה לשלם היטל השבחה בעקבות אישורה של תכנית בנין עיר ג/13805 (להלן: "התכנית") החלה על מקרקעין שבבעלותה הידועים כגוש 14270 חלקה 2 מיגרש 1000 (להלן: "המקרקעין").
...
הינה כי כן, לאחר שהשמאי המייעץ נתן הבהרותיו בשנית ונימק ארוכות את מסקנותיו, ושעה שמדובר בטענות כנגד קביעות שמאיות מובהקות המצויות בתחום מומחיותו ושיקול דעתו המקצועי המובהק נחה דעתי, כי בדין אימצה ועדת הערר את חוות דעתו המקצועית משקבעה שאין מקום להתערבות בה ומקל וחומר שבית המשפט המינהלי לא יתערב בקביעות שמאיות מובהקות שכאמור אף אושרו על ידי ועדת הערר בהתאם לסמכותה המקצועית.
זאת ועוד, המערערת עצמה בדיון בפני השמאי המייעץ מיום 02.09.20 הסכימה שעם מימוש מלוא זכויות הבניה חלה חובת תשלום היטל השבחה וכדברי שמאי המערערת שם: "אני מסכים שהתכנית הגדילה מ 200% כולל שטחי שירות ל 240% כולל שטחי שירות ואני מסכים שאם ארצה לבנות את הזכויות האלו אז צריך לשלם" ואכן ה"אז" הגיע עם ממכר הקרקע ומה לה למערערת, כי תלין? לעניין זה אבקש להוסיף, כי ממילא נדחתה גם טענת המערערת ולפיה בגין קבלת היתר ל-4 מבנים בעבר (וזאת הגם שחלקם היו לפי התוכנית הקודמת) ללא שנדרשה לשלם היטל השבחה, שכן סופו של דבר לא בגלל הבקשה להיתר בניה נדרשת המערערת לשלם היטל השבחה, אלא בגלל מימוש על דרך של מכירת כלל זכויותיה בנכס.
גם אשר לטענה זו, מדובר בעניין מקצועי לחלוטין ומקבל אני את קביעתו של השמאי המייעץ ולפיה, תוספת זכויות הבניה בתכנית המשביחה נובעת הן מהגדלת השטח בייעוד לתעשייה ע"ח שטח דרך והן על ידי הגדלת זכויות הבניה עקב הגדלת שטח המגרש לחישובן של הזכויות, מכל מקום וכאמור מדובר בקביעה מקצועית לחלוטין שאין דרכה של ועדת הערר ובית המשפט לעניינים מנהליים להתערב בה. סיכום בחינת ההליך שהתקיים בפני ועדת הערר מביא למסקנה שלא נפל כל דופי בהחלטתה לאמץ את חוות דעתו של השמאי המייעץ.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו