לפני ערעור לפי סעיף 21 לחוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשע"ב-2011, על החלטת ועדת הערר לעיצומים כספיים מיום 14.9.14 (ערר 13/13).
בהחלטה נדחה ערר על החלטת הממונה להטיל עליה עיצומים כספיים מופחתים בסך כולל של 84,168 ₪, בגין הפרה אחת של החובה לשלם שכר מינימום הקבועה בחוק שכר מינימום, תשמ"ז-1987, ובגין שלוש הפרות של החובה להעביר לקרן הפנסיה סכומים שנוכו משכרו של עובד, חובה הקבועה בחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958.
מכל מקום, ביום 4.11.12, דהיינו ארבעה ימים לאחר הגשת התלונה הפלילית כנגדה, הגישה העובדת תלונה למשרד הכלכלה כנגד המערערת, היא התלונה שבסופו של דבר הביאה את הממונה להשית על המערערת את העיצומים הכספיים העומדים במוקד ערעור זה. בתלונתה טענה העובדת שהמערערת לא שילמה לה שכר בגין עבודתה בספטמבר 2012, וכן שלא העבירה ליעדם את כספי הפנסיה שניכתה ממשכורתה.
לאחר כל זאת, ביום 4.4.13 הודיע הממונה למערערת על כוונתו להטיל עליה עיצומים כספיים בסך כולל של כ- 140,000 ₪, שכן על בסיס הראיות המנהליות שעמדו בפניו, הוא השתכנע בכך שהיא הפרה הוראה המנויה בפריט 10 חלק ג' לתוספת השניה לחוק להגברת האכיפה – אי תשלום שכר מינימום, לגבי חודש ספטמבר 2012.
...
בניגוד לשכר חודש יולי ואוגוסט, ששולם במלואו לעובדת תוך שזו קיבלה תלושי שכר ובהם פירוט הניכויים שלא הועברו במועד ליעדם, הרי שכפי שפירטתי מוקדם יותר, בהמשך לפיטוריה ביום 19.9.12 ולסכסוך שנוצר בעקבותיהם, שכר ספטמבר כולו לא שולם לה. זאת, לאור טענות הנתבעת שהועלו בין היתר בתביעה שכנגד שהוגשה לבית דין זה. לכן, ועל אף שבסופו של דבר החליטה המעסיקה להעביר לקרן הפנסיה של התובעת עבור שלושה חודשים מלאים (חודשיים שבהם עבדה ועוד חודש הודעה מוקדמת שבה לא עבדה), הרי שלדעתי לא ניתן להתייחס אל ההפרשות בגין ספטמבר כאל הפרשות "שנוכו מהשכר ולא הועברו במועד", אלא כאל הפרשות שהייתה מחלוקת לגבי עצם הזכאות להן.
המערערת עצמה מודה, גם אם בחצי פה, ש"ייתכן שסכומי העיצומים ראויים בגין הפרה בודדת", ואף אני סבור שכך, בהינתן התכלית ההרתעתית החשובה של החוק.
איני מקבל את טענתה שיש צורך או מקום לבדוק מהו היחס בין "הסכומים שעוכבו לעובדת בפועל" לבין גובה העיצומים שהושתו על המעסיקה.
סוף דבר
הערעור התקבל באופן חלקי.