לפניי ערעור המוסד לביטוח לאומי על החלטת הועדה הרפואית לעררים בעיניינה של המשיבה, מיום 25.4.22 שקבעה כי ישנה החמרה במצבה של המשיבה וכי למשיבה נכות בשיעור 10% בגין הגבלה קלה בעמוד שדרה מתני וכן נכות בשיעור 10% בגין הגבלה קלה בעמוד שדרה צוארי (להלן – החלטת הועדה).
על החלטה זו הגישה המשיבה ערר וביום 13.9.21 היתכנסה הועדה נושא ערעור זה בהתכנסותה הראשונה ושמעה את המערערת כדלקמן: "יש התקפים אחת לשלושה שבועות פונה לטפול רפואי ומקבלת זריקות ומטופלת בהידרותרפיה ומשככי כאבים. עורך דין: מאז 2018 מוגדאת באובדן כושר עבודה. מאז פיטרו אותה משנת 2018. בהמשך למכתב הערר ברצוני לציין שבוועדה מדרג 1 לא היה נורולוג כאשר בסיס ההחמרה הוא ממצא נורולוגי שהתגלה בבדיקת EMG קיים נזק עיצבי. מבקש שתיבדק ע"י נורולוג. פנתה לרפואה דחופה מספר רב של פעמים עם תלונות של זרמים ורדימות בעיקר בחלק גוף ימני עם בעיה של תחושה. מפנה לבדיקות ההדמיה של עמ"ש צוארי ומתני, בעיקר הצוארי. מדובר בממצאים ובפיענוח שאינו תואם את הגיל שלה ניתן לראות נזקים מהותיים. ניתן לראות את ההחמרה בין בדיקות ההדמיה שביצעה. מדובר באישה צעירה שסובלת מכאבים והגבלות תנועה משמעותיות, מתקשה בעבודות הבית ולא עובדת מאז שנת 2018".
הועדה בדקה את המשיבה ובממצאיה ציינה: "בבדיקה – קיימת רגישות בעמ"ש צוארי, בכיפוף מגיעה עד 3 אצבעות מהטרנום עם כאבים, יישור 40 מעלות, תנועות רוטאציה לימין 60 מעלות, לשמאל 80 מעלות. תנועות צידיות 30 מעלות לימין, 40 לשמאל עם כאבים.
...
עוד הפנה המערער לסיכום ביקור ראומטולוג מיום 27.3.2019.
מנגד טענה המשיבה כי דין הערעור להידחות שכן והגם כי טענת המערער בערעורו היא העדר הנמקה, הלכה למעשה הוא מבקש לטעון כנגד קביעתה הרפואית של הוועדה כי חלה החמרה במצב צווארה של המשיבה.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל.