מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדת זכאות לפיצוי בגין מזגנים

בהליך ביטול/עיכוב צו הריסה מינהלי (בצה"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע בצה"מ 66528-12-20 קאהן נ' ועדה מקומית לתיכנון ובנייה ערד לפני כבוד השופטת זהר דולב להמן המבקש יהושע קאהן ע"י ב"כ עו"ד משה יהושע שטיינריך המשיבות 1. ועדה מקומית לתיכנון ובנייה ערד 2. מחלקת ההנדסה - עריית ערד שתיהן ע"י ב"כ עו"ד חיים שימן ועו"ד דור סלע החלטה
המבקש הגיש ערעור על ההחלטה, וביום 17.3.21 קבע בית המשפט המחוזי, כב' הש' אינפלד, כי לא היה מקום לקיים את הדיון במעמד צד אחד, בין היתר משום שההחלטה על הקדמת הדיון לא יושמה במלואה "בית המשפט נתן הנחיות מתאימות כאשר החליט להקדים את הדיון, אך הנחיות אלה לא בוצעו בפועל" [כאן המקום לציין כי לאחר מתן ההחלטה, התברר כי ההחלטה מיום 11.2.21 לא יושמה, וכי הגם שנימסר כי כל באי כוח הצדדים צפו בה - התברר כי בפועל רק באי כוח המשיבות צפו בה].
פסילת שופט היא צעד חריג ויוצא דופן נוכח "העיקרון הבסיסי שעליו אנו אמונים כשופטים ולפיו הזכות לשבת בדין משמיעה לנו גם את החובה לעשות כן" [ראו סעיף 5 לפסק דינה של כב' הנשיאה חיות ב-ע"א 3168/18 שפורר נ' לישכת עורכי הדין בישראל (11.6.18) והאסמכתאות שם וסעיף 4 לפסק דינה של כב' הנשיאה חיות ב- ע"א 35/19 התותח אבזרי מיזוג ומזגנים (2003) ש.ד בע"מ נ' אורן בן יער ואח' (7.2.19)].
קל וחומר בעניינינו, כאשר בהחלטה לא נקבעו מימצאי מהימנות, שכן כאמור לא נשמעו עדויות, וההחלטה נתנה רק על סמך הכתובים, בהתאם לסמכותי לפי סעיף 254ח לחוק התו"ב. לא מצאתי לקבל טענת המבקש כי ב-ענין גינדי נקבע שיש לפסול שופט אשר "... התבטא באופן פחות נחרץ והחלטי...". כב' הש' לוין קבע ב-ענין גינדי כי יש להורות על פסלות השופט שכן "חברו כאן שלשה גורמים יחדיו: הבעת דעתו של השופט (אפילו בגדר משא ומתן לפשרה) שאולי מגיעים למשיבים פיצויים בשל עוגמת נפש; יוזמתו בהגשת בקשת התיקון ואמירת הדברים המופיעים בחלקה השני של המובאה, ששום מתדיין סביר לא יכול היה להבין אלא שהדברים עשויים להתייחס גם אליו" וכי "נגרר כאן השופט המלומד למעורבות שאינה ראויה בהליך שלפניו...". אף לא אחת מהנסיבות שעמדו בבסיס ההחלטה ב-ענין גינדי לא מתקיימות בהליך שלפני, בין משום שלא היתקיים משא ומתן לפשרה, בין משום שלא היתה מעורבות של מותב זה בהליך ולא היתה המלצה לתיקון כתבי טענות ובין משום שלא נאמרו דברים כפי שנאמרו ב-ענין גינדי ולא הובעה עמדה כללית שיש בה משום הבעת דיעה.
...
בבקשת הפסלות טען המבקש, כי למבקש ביקורת קשה על האופן בו נתקבלה החלטתי מיום 18.2.21 (כפי שיפורט להלן) וכי עיקר בקשת הפסלות נסמכת על טענתו כי בית המשפט הביע דעה "מעמיקה ונחרצת", באופן שהמשך ניהול התיק לא יהיה "בלב פתוח ובנפש חפצה". בבקשתו ציין המבקש כי אם תדחה בקשת הפסלות, בכוונתו לערור על כך לבית המשפט העליון.
הבקשה הועברה לעיוני ביום 18.3.21 בשעה 16:21 ובשעה 16:54 נתנה החלטתי לפיה על ב"כ המבקש להגיב לבקשה זו עד ליום 22.3.21.
לבסוף, לא מצאתי להיעתר לבקשת המבקש להעביר הדיון למותב אחר "אף משום מראית עין" (ההדגשות במקור - זד"ל).
אשר על כן, מצאתי כי דין בקשת הפסלות להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 3968/21 לפני: כבוד השופט א' שטיין המבקשת: רות כהן נ ג ד המשיבים: 1. ל. לוי נדל"ן בע"מ 2. לורנט לוי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ירושלים (השופטים ר' וינוגרד, ש' ליבוביץ ות' בר-אשר) שניתן ביום 5.4.2021 בע"א 70142-11-20 בשם המבקשת: עו"ד מאיר הלר; עו"ד קרן אבלו; עו"ד טלילה דביר ][]החלטה
לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ירושלים (השופטים ר' וינוגרד, ש' ליבוביץ ות' בר-אשר) אשר ניתן ביום 5.4.2021 בגדריו של ע"א 70142-11-20 ואשר קיבל את ערעור המשיבים על פסק דינו של בית משפט השלום ירושלים (השופט מ' חאג' יחיא) אשר ניתן ביום 20.10.2020 בת"א 18185-06-17 ובגדרו נדחתה תביעת המשיבים להשבת כספים שהשקיעו בשפוץ דירתה של המבקשת ולפצוי בגין מטרדים שלפי הנטען נגרמו להם על ידי המבקשת.
המשיבה 1 היא חברה בעלת זכויות בנכסי מקרקעין באיזור הכיכר, והמשיב 2 הוא מנהלה אשר גם מחזיק במניות השליטה בחברה.
בשולי ההסכם הודיעה המבקשת בכתב כי "אני מודיעה לועדה כי אני מסירה את התנגדותי". הסרת ההיתנגדות כאמור, ללא אפשרות חידושה, תיקרא להלן: "ההיתחייבות". אין חולק כי מאז חתימת החוזה מימנו המשיבים את החלפת החלונות והתקנת מזגנים בדירת המבקשת בעלות כוללת של 225,042 ₪.
...
כמו כן נחה דעתי כי מתן רשות ערעור על פסק דין זה איננו דרוש כדי למנוע עיוות דין.
בהקשר זה אציין כי העובדה שבית המשפט המחוזי הגיע למסקנה שונה מזו של בית משפט השלום איננה מהווה טעם למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי" (ראו: רע"א 3117/21‏ שידורי קשת בע"מ נ' קצובר, פסקה 3 והאסמכתאות שם (30.5.2021)).
אשר על כן, הנני דוחה את הבקשה שלפניי מכוח סמכותי לפי תקנה 148א. עם דחיית בקשת רשות הערעור, ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

יודגש, ששתי התביעות ניסגרו על דרך של פשרה לפי סעיף 79 (א) לחוק בתי המשפט [ נוסח משולב] התשמ"ד-1984, בפני השופט גורדון, אך לאחר ערעור בבית המשפט המחוזי- הוחלט שבית משפט זה ידון בתביעות והן אוחדו תחת מספר תיק (72444-07-19).
בעקבות היתנגדות התובעת והתנגדויות נוספות, ניתנה החלטה ביום 22.3.2015 מטעם וועדת המשנה לתיכנון ולבנייה שקובעת שעל הנתבעת לצמצם את התוספת כך שתותיר זכויות בנייה לשאר השכנים, וכן שהמדרגות יבוטלו בתוכנית (החלטת הוועדה מסומנת בתצהיר עדות ראשית כנספח ה).
במסגרת המשא ומתן שהיה בין הצדדים  בשעתו נחתם ביום 27.8.15 "הסכם שפוץ" אשר בו צוין כי הנתבעת "מתעתדת לבצע שפוץ מסיבי בדירה, וכן להוסיף תוספת ולבנות קומה נוספת בבניין המשותף והיה ויהיו השלכות על התובעת הנתבעת התחייב לשאת בתיקון כל נזק הנובע מהשיפוץ תוך זמן סביר, ואף מהיר אם מדובר בדבר שפוגע בחיים התקינים בדירה. כן התחייבה הנתבעת לשאת בעלות העברת דודי השמש ומדחסי המזגנים למקום סביר שמוסכם על התובעת, וזאת על חשבון הנתבעת" ( יש לציין כי כתוב על ההסכם שהוא נחתם בשנת 2014 אך שני הצדדים מסכימים כי הוא נחתם רק לאחר ההיתר, ובסמוך להסכם השני שנחתם בינם לבין עצמם).
בכל הנוגע לטענות בדבר פצויי התובעת על בניית ריצפת הרחבה הדירה של הנתבעת, הרי שהנתבעת מפנה להסכם "להסכם שפוץ בבית משותף" מיום 27.8.2015 ו"להסכם פיצוי בגין החלק היחסי בהוצאות בניית השלד" מיום 21.9.2015 עליו חתמו הצדדים וטענה שטרם חתימת ההסכמים- הצדדים שקלו היטב את זכויותיהם והגיעו להסכמות מרצון.
...
כך או כך, כאמור זו דרישה שנולדה בשלב מאוחר של ההליך והיא בגדר הרחבת חזית אסורה ועל כן נדחית.
יתר השכנים לא היו צד להליך ולא ניתנה להם הזדמנות להביא טענותיהם, ולכן הדרישות של הנתבעת בדבר שימוש בשטחים ציבוריים ותוספת הנאה משימוש ייחודי בחצר נדחות בגדרו של הליך זה. יוער כי ממילא צריך יהיה לברר גם את העלויות של התובעת במסגרת הבניה וההוצאות הנובעות מהשכרת הנכסים, ובאופן שבו הגישה הנתבעת את התביעה שלה לא היה מקום לבירור כאמור.
סיכום דין התביעה הראשונה להתקבל באופן חלקי כמפורט לעיל ודין התביעה השניה להדחות במלואה, ובנסיבות אלו הנתבעת תישא בשכר טרחת התובעת בסך 15,000 ₪ כולל מע"מ ובהוצאות התובעת באופן חלקי בלבד בסך 5,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לטובת הבניה, נדרשו המבקשים לנצל אחוזי בנייה ושטחים שלמשיבים זכויות קנייניות בהם – בין שהם מהוים חלק מתתי החלקות שבבעלותן, ובין שמדובר בשטח הרכוש המשותף, אך המשיבים הגישו היתנגדות לבניה לועדת המשנה המקומית לתיכנון ובניה (להלן: הועדה).
באשר לסכויי העירעור להיתקבל, נטען, בין היתר, כי פסק הדין מוביל לתוצאה אבסורדית לפיה ביד אחת נפסקו למשיבים פצויי קיום, וביד השנייה לא בוטל צו המניעה הזמני, על אף ששני הסעדים נשענים על עילות סותרות של אכיפה ובטול; כי למעשה נפסק למשיבים כפל פיצוי מאחר שהשטח שנועד לבניית יחידות הדיור נותר בבעלותם של המשיבים שיכולים לעשות בו שימוש; כי בית המשפט המחוזי שגה משהוציא לכתחילה את צו המניעה הזמני שכן הוא לא נועד להבטיח את הסעדים העקריים בהליך; וכי בית המשפט שגה כשקבע שמדובר בהפרת חוזה שכן מדובר היה בחוזה על תנאי, ולחילופין שגה כשפסק פצויי קיום מלאים.
נטען, בין היתר, כי מאזן הנוחות נוטה לטובת המשיבים שכן לא קיים חשש שלא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו אם העירעור יתקבל, בשל זכויותיהם הקנייניות בשתי דירות ובשטחים נוספים בבית המשותף; וכי המבקשים לא הוכיחו שייגרם להם נזק ממשי כתוצאה מביצועו המידי של פסק הדין.
עסקינן בהחלטה שניתנה 11 ימים לאחר מתן פסק הדין, ומשכך קשה לטעון כי היא "נבלעת" בו. לטעמי, הדרך הנכונה להשיג על החלטה זו הייתה באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור (ראו והשוו רע"א 3298/18 אהרוני נ' בנק הפועלים בע"מ (8.8.2018); ראו גם ע"א 9348/09 ליבו נכסים והשקעות בע''מ נ' יהודה לשם, בפיסקה 10 וההפניות שם (28.6.2011)).
בנוסף, החלפת הסורג והורדת המזגנים בדירת המשיבים ייעשו בתיאום ובהסכמה בין הצדדים, ובמקרה של מחלוקת ביניהם – דלתו של בית המשפט פתוחה.
...
מנגד, המשיבים טענו כי דין הבקשה להידחות.
אקדים אחרית לראשית ואומר כבר עתה כי לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה ובתגובה לה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי, והכל כפי שיפורט להלן.
סופו של דבר, הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין הכספי מתקבלת באופן חלקי במובן זה ששני שליש מסכום הפיצויים ישולם למשיבים, ושליש מהסכום (760,000 ש"ח) יופקד לקופת בית משפט זה עד להכרעה בערעור – והכל עד ליום 15.10.2023.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על ההחלטה שדחתה את הבקשה לעיקול זמני – נדחה.
ביצוע העבודות לפי סעיף 2.9 להסכם המכר לפי סעיף 2.9 להסכם גרופ התחייבה לבצע עבודות בממכר ובפרויקט כדלקמן: א. התקנת 9 מזגנים; ב. אלומיניום בכלל החנויות בכניסות; ג. חשמל; איטום וטפול ופתרון קבוע ואסתטי לכלל הנזילות; ה. תאורת פנים וחוץ; ו. שפוץ שירותים; ז. שפוץ מדרגות נעות (שנידון בנפרד בפרק העוסק בשאלה הרביעית).
היתנהלות הצדדים לאחר חודש 11/19 – באותה תקופה, למרות קיומן של מחלוקות, הצדדים נפגשו בניסיון לבצע מסירה (פרוטוקול המסירה מיום 18.5.20), דבר שלא היתרחש בארבע השנים שלפני כן לפני כן (ראו עדות אדרי עמ' 235 ש' 10 – 12 ועדות זוארץ עמ' 270 ש' 1 – 9).
מטעמים אלו, אין לואז זכאות לפצוי בגין איחור במסירה לתקופה זו. נציין כי היתנהלותה של גרופ, שנמנעה עד עצם היום הזה מלתקן את הליקויים, אינה חפה מקשיים, ונושא זה יידון בפרק הנוגע לתביעה שכנגד.
...
התוצאה היא 746 מ"ר במקום 1,000 מ"ר. היחס נטו ברוטו בגלריה הוא כ- 167% כאשר נהוג יחס נטו ברוטו של 125%.
דיון והכרעה אני דוחה את התביעה ברכיב הארנונה.
נוסף לכך, אני מקבלת את טענתה של גרופ כי ואז נמנעה מלהביא נתונים מינימליים בקשר לגובה הארנונה, כך שרכיב זה לא הוכח גם מבחינת גובהו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו