מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדת הערר לפי חוק נכסים של נספי שואה

בהליך ועדת ערר (ו"ע) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ו"ע 40914-11-13 יחזקאל ואח' נ' מנהל מסוי מקרקעין חיפה בפני ועדת הערר לפי חוק מסוי מקרקעין בהרכב: השופט רון סוקול, סגן נשיא עו"ד חיים שטרן עו"ד ד"ר נתן מולכו העוררים 1. שמואל 2. נאג'י יחזקאל (1993) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ט' ירון-אלדר ואח' המשיב מנהל מסוי מקרקעין – חיפה ע"י עו"ד ע' רזניק מפרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) פסק דין
רק לאחר פטירתו של המנוח סולק החוב.
ועדת הערר היושבת בעירעור על החלטת המשיב אינה יכולה ואינה מוסמכת להרהר אחר קביעתו של בית המשפט העליון.
לבסוף נזכיר כי למרות הטענות הכלליות שנטענו בכתבי הטענות ובסיכומים, לא הביאו העוררים שום ראיה על נכסיה של נאג'י ניהול.
הואיל ואין טענה כי לנאג'י ניהול היו נכסי מקרקעין נוספים, או כי שווי המניות היה שונה משווי המקרקעין, הרי שעל פי המוסכם ייערכו שומות המס מחדש בהתאם לשווי מוסכם זה. העוררים העלו בערר גם טענות לעניין חיובם בקנסות בשל איחור בהגשת ההצהרות כנדרש לפי חוק מסוי מקרקעין ובשל האיחור בתשלום המס.
...
בשים לב לקביעה כי נאג'י 93 רכשה את המניות משמואל ובשים לב לכך ששמואל ירש את המניות מהמנוח ולא רכש אותן מציפורה, ברי שדין טענתו של שמואל להכיר בניכוי עלות הרכישה של המניות מציפורה, להידחות.
האם איגוד מקרקעין? העוררים טוענים גם כי חברת נאג'י ניהול לא הייתה, במועד הפירוד, איגוד מקרקעין, גם טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר בהתאם לאמור שוכנעתי כי העסקה מושא חיובי המס היא זו שנרקמה בין העורר 1, שמואל יחזקאל, לעוררת 2, נאג'י יחזקאל (1993) בע"מ ביום 8.8.2006.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העירעור מופנה נגד פסק דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב–1952 (להלן, בהתאמה, בית הדין וחוק הכניסה לישראל) (כב' הדיין מ' דורפמן) בערר (י-ם) 4876-19, מיום 5.8.20.
בפסק הדין נדחה ערר של המערערת על החלטה (5.11.19, להלן – ההחלטה) של מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, בה נדחתה בקשה של המערערת לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים.
אעמוד עתה על השיקולים ביסוד מסקנה זו. נקודת המוצא לדיון היא, כי משפקע קשר הנישואין של המערערת עם בן זוגה, בשל פטירתו, נשמט עיקר התכלית שביסוד ההליך המדורג, שכן "כבר אין מקום להגן על תא משפחתי, שאיננו קיים עוד" (ראו בג"ץ 874/07 ‏אדמונינה נ' הלישכה למנהל אוכלוסין (8.11.2011), בפיסקה 15 לפסק דינה של כב' הנשיאה ד' ביניש).
מן החומר שבפניי עולה, כי אמת מידה זו אינה מתקיימת במקרה זה. עקרי הנתונים והשיקולים המוצגים על ידי המערערת נשקלו כדבעי על ידי בית הדין והועדה הבינמשרדית.
לטענתה, נכס זה אינו מצוי עוד בבעלותה, שכן העבירה את הבעלות בו לאחותה, במסגרת ניסיון לפרוע חובות שנותרו לאחר פטירת בן זוגה.
פועל יוצא מכך הוא, כי עוצמתה של טענת ההסתמכות חזקה פחות.
...
אעמוד עתה על השיקולים ביסוד מסקנה זו. נקודת המוצא לדיון היא, כי משפקע קשר הנישואין של המערערת עם בן זוגה, בשל פטירתו, נשמט עיקר התכלית שביסוד ההליך המדורג, שכן "כבר אין מקום להגן על תא משפחתי, שאיננו קיים עוד" (ראו בג"ץ 874/07 ‏אדמונינה נ' הלשכה למנהל אוכלוסין (8.11.2011), בפסקה 15 לפסק דינה של כב' הנשיאה ד' ביניש).
במכלול נסיבות אלה, לא שוכנעתי כי ההחלטה או פסק הדין בלתי סבירים, קל וחומר שאינם בלתי סבירים באופן קיצוני העשוי להצדיק התערבות.
התוצאה של כל האמור היא, כי הערעור נדחה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 28.7.2013 נפטר בן זוגה של המבקשת (להלן: המנוח) ובסמוך לאחר מכן הגישה המבקשת בקשה לקבלת מעמד מטעמים הומנטריים מכוח נוהל רשות האוכלוסין וההגירה 5.2.0017 "נוהל הטיפול בהפסקת הליך מדורג לבן זוג זר של ישראלי" (14.4.2019).
המבקשת עררה על החלטה זו וביום 28.11.2018 הורה בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן: בית הדין לעררים או בית הדין), בהסכמת הצדדים, על החזרת עניינה של המבקשת לבחינה מחודשת לפני הועדה (להלן: ההחלטה בערר הראשון).
בהחלטה נקבע כי אין בשהותה ארוכת השנים של המבקשת בישראל כדי להטיות את מבחן הזיקות; כי אין למבקשת בני מישפחה בישראל ולעומת זאת במדינת מוצאה נמצא בנה, ילדיה המאומצים ואמה; וכי אין למבקשת נכסים בישראל.
אמת המידה למתן רשות לערער על פסק דין של בית המשפט לעניינים מנהליים בעירעור על החלטת בית הדין לעררים היא מצומצמת, בשים לב למומחיותו ולמקצועיותו של בית הדין.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

תאריך הישיבה: ד' באב התשפ"ב (1.8.2022) בשם המערערת: עו"ד חן אבידוב בשם המשיבים: עו"ד אפרת סולומון; עו"ד טלי יהושע; עו"ד עדי קימל; עו"ד מאיר מזרחי ][]פסק-דין ]השופט י' כשר: לפנינו ערעור על פסק דינה של ועדת הערר לפי חוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963, שליד בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט ה' קירש, יו"ר, וחברי הועדה מ' לזר ו-צ' פרידמן) בו"ע 52894-03-17, שניתן ביום 19.11.2019.
הנכס שימש בפועל כדירת מגורים, תחילה למגוריו של אבי העוררת ולאחר פטירתו, בהשכרה לצדדים שלישיים.
המשיבים הגישו ערר, על החלטתה של הועדה המקומית, לועדת הערר המחוזית בתל-אביב, ובהחלטה מיום 30.11.2014 נדחה הערר.
בדווח שהגישו על הסכם נובמבר 2015, למנהל מסוי מקרקעין בתל-אביב – המערער בהליך דנן (להלן: המערער) – ביקשו המשיבים כי החיוב במס שבח ייערך בהתאם לסעיף 48א(ב2) לחוק מסוי מקרקעין, ועל דרך ההכרה בנכס כ-"דירת מגורים מזכה". המערער סרב להכיר בנכס כ-"דירת מגורים מזכה", ומשכך – הגישו המשיבים ערר לועדת הערר שליד בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (להלן, בהתאמה: הערר ו-ועדת הערר).
ניתן לטעון כי עדיין עומדת בעינה השאלה מהו הדין לגבי החלופה האחרת אשר בהגדרת "דירת מגורים" בחוק מסוי מקרקעין – "משמשת למגורים" – ובאופן ספציפי: האם דירה שבפועל משמשת למגורים יכולה להחשב לדירת מגורים גם אם השמוש למגורים אינו תואם את הייעוד של הנכס? נמשיך איפוא, להלן, במלאכת פרשנות הוראת החוק בהנחה שהשאלה שביסוד העירעור דנן לא הוכרעה בפסק הדין בעיניין חכים.
...
כללו של דבר: מקובלת עלי מסקנתו של חברִי, הן במישור העקרוני, שלפיו ככלל, על 'דירת מגורים', כהגדרתה בחוק מיסוי מקרקעין, להיות דירה שייעודה התכנוני הוא למגורים; הן לגבי התוצאה בעניינם הפרטני של המשיבים, שלגביהם אף אני סבור כי לא יהיה זה נכון לחייבם בתשלום מס שבח מקרקעין, חרף השימוש הבלתי-חוקי בנכס, וזאת בפרט לנוכח טענת ההסתמכות העומדת לימינם.
מפאת הקביעה העקרונית מזה, והתוצאה הפרטנית מזה – אף אני סבור שאין הצדקה לחייב בהוצאות משפט.
אף מבלי לטעת מסמרות בכל אחת מהנסיבות שמנה חברי השופט כשר ככאלו שמצדיקות (בהצטברותן) את התוצאה במקרה דנן, אני סבור כי הסתמכות המשיבים, אשר מתוארת בחוות דעתו של חברי השופט נ' סולברג, בצירוף התקופה הממושכת שמשמשת הדירה למגורים (כ-70 שנים) מצדיקות את מסקנתנו במקרה הפרטני.

בהליך ערעור על ועדה (ע"ו) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת ועדת ערר עפ"י חוק נכסים של נספי השואה (השבה ליורשים והקדשה למטרות סיוע והנצחה) במסגרת ערר 289/21 מתאריך 05.04.2022 הדוחה את בקשת המערער להשבת נכס ע/28483 (A4466) על שם נספה השואה משה לייב קרשנבלט.
...
מנגד טען המשיב כי, יש לדחות את הערעור משני טעמים אשר צוינו בהחלטה הדוחה את בקשת המערער להשבה ובהן, ספק זיקה משפחתית לבעל הנכס הרשום, לתמיכה בגרסה זו צורף בנספח 1 עץ יוחסין מפורט ומסודר של משפחתו של בעל הנכס הרשום.
ועדת הערר במסגרת הדיון שערכה עמדה על עובדות אלו ובחנה את טענות הצדדים בכתב ובעל פה. אשר על כן, לא מצאתי כי נפל פגם בהפעלת שיקול דעת זה ומשכך, דין הטענה להידחות.
סבורני כי, נסיבות מתן ההחלטה בערר 94/09 שונות באופן מהותי מהמקרה דנן ויש בהן כדי להשפיע על התוצאה הסופית שכן, הועדה לאחר בחינת העובדות באותו מקרה ערכה איזון בין המשאבים הנדרשים לאיתור, שווי הנכס והעלות הדיונית, ומשכך בבחינת אומדן דברים אלו סברה כי, יש לאפשר את השבת הנכס למבקש.
לאור האמור לעיל, הערעור נדחה, בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו