לפי האמור במכתב המשיב, ובהתאם לתקנה 2 לתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסויימות), התשל"ז-1977 ("התקנות"), המועד להגשת ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים הוא בתוך 60 ימים מיום קבלת המכתב.
לטענתה, כל שהיתקבל אצלה הוא מכתב המשיב מיום 05.04.2019, בעיניין "דחיית בקשה לקיצבת ניידות". במכתב זה צוין שהמערערת אינה זכאית לקיצבת ניידות הואיל ואין לה רכב ולא נקבע שהיא זקוקה לכסא גלגלים.
בנסיבות העניין, אין בידי לקבל את טענת המערערת שלא קיבלה את ההודעה על החלטת הועדה, שכן ההודעה נשלחה לאותה כתובת שצוינה במכתב הדחייה של הבקשה לקיצבת ניידות.
בהתקיים חזקה עובדתית, המשקפת את ההיגיון וניסיון החיים, שלפיה ככלל דבר דואר שנשלח לפי פרטי מען תקינים, מגיע לנמען תוך פרק זמן סביר (עב"ל 41882-03-14 הרצל צרור – המוסד לביטוח לאומי, מיום 18.05.2015), על המערערת הנטל לסתור חזקה עובדתית זו, ומטיעוניה לא שוכנעתי שהרימה נטל זה. אי לכך, אין מנוס מהמסקנה שהערעור הוגש באיחור.
מאפיינים אלה של הועדה לעררים הם העומדים ביסוד ההלכה שלפיה רשאית הועדה לבחון מומים וחוליים, שלא נכללו במסגרת הערר שהוגש על-מנת שתתקבל תמונה מלאה על אודות מצב הנפגע לאשורו.
...
בסיכום ממצאי הבדיקה הנוירולוגית ציינה הוועדה "תחושת מנח תקינה".
לסיכום החלטתה קבעה הוועדה: "אי יציבות ברך שמאל צדדית חיצונית וקרע PCL. ניתן ליישם סעיף ד-3 50%. מבחינה נוירולוגית אין נכות".
בהתאם לאמור, נקבעה למערערת דרגת מוגבלות בניידות בשיעור 50% לפי פריט ליקוי ד-3, הקובע: "נקע הברך מלווה קרע של שתי רצועות לפחות".
טענות הצדדים
טענת הערעור העיקרית היא שהוועדה התעלמה ממסמכים רפואיים בתחום הנוירולוגי, לרבות בדיקת EMG, מסמכים של ד"ר אלה שיפרין וד"ר זלדובר, מומחה לסכרת, המצביעים על נוירופתיה מוטורית סנסורית.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בהודעת הערעור ובכתב התשובה, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי את דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות, ולא מצאתי טעם משפטי המצדיק התערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
דין הטענה להידחות.
דין הטענה להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור, הערעור נדחה.