טענות המערערת – המערערת טוענת, כך: החלטת הוועדה אינה מנומקת, והיא נגועה בחוסר סבירות ולא ניתן להיתחקות אחר הלך מחשבתה; בהעדר נימוק או החלטה וממצאים אחרים, היה על הוועדה לקבוע לה סעיפי ליקוי שמעידים על החמרה במצבה; סעיף הליקוי שנקבע לה אינו מבטא את ההחמרה במצבה, והוועדה הסתמכה על המסמכים שהוגשו כ"בקשות לשימוש בקנביס רפואי", ולא כחידוש הרישיונות; הוועדה לא נתנה את דעתה לכך שהיא מטופלת בקנביס רפואי, וגם לא לטפול התרופתי האינטנסיבי שהיא נוטלת, שמעידים על חומרת מצבה; גם נוהל 106 של היחידה לקנביס רפואי במשרד הבריאות, אשר קובע את התנאים לצורך קבלת קנביס רפואי, מעיד על כך.
טענות המשיב – המשיב טען, כך: לא נפלה כל טעות משפטית בפעולת הוועדה, החלטתה מפורטת ומנומקת, וניתן בקלות להיתחקות אחר הלך מחשבתה; הוועדה קיבלה את הערר על החלטת דרג ראשון אשר קבע 10% נכות זמנית ו-5% נכות צמיתה, וקבעה כי הנכות הצמיתה תעמוד על 10%; הוועדה כן התייחסה לנטילת הקנביס, ומדובר בנתון שאינו רלוואנטי לקביעת נכות נפשית; הוועדה לא קבעה כי מצב המערערת הוחמר במהלך השנים; נוהל 106 של משרד הבריאות אינו רלוואנטי, ובכל מקרה הוא לא הוגש לוועדה ולא נטען לגביו דבר.
יש גם לדחות את טיעון המערערת המופנים לאישורים הרפואיים של ד"ר סגל, שכן הוועדה התייחסה אליהם, לרבות לגבי הטיפול בקנביס רפואי על רקע PTSD מורכב.
...
בנקודה זו מקובלת עליי טענת המשיב, כי בית הדין אינו נדרש להחלטות מדרג ראשון אלא להחלטות הועדה לעררים בלבד, וממילא הועדה לעררים בודקת את המבוטח/ת מחדש וקובעת את נכותו בהתאם לממצאיה שלה.
מקובלת עליי טענת המשיב כי מדובר בבקשות לטיפול בקנאביס רפואי שאין בהן כדי להעיד על נכות המערערת, וכי גם אין מדובר בחוות דעת רפואית.
סוף דבר – לאור כלל האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.