לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (אי כושר) מיום 31.10.22 (להלן: הועדה).
נוכח טענות אלה, ביקשה המערערת כי עניינה יוחזר לועדה בהרכבה הנוכחי על מנת שתידון בהשפעת הליקויים הרפואיים במצטבר ותשקול קביעת דרגת אי כושר חלקית.
אשר לועדה לעררים (אי כושר) נקבע, כי הואיל והיא פועלת בתחום שאינו מחייב ידע מיוחד בשדה הרפואה, רשאי בית הדין להתערב בהחלטתה רק במקרים קצוניים הגובלים באי סבירות שכמוה כטעות שבחוק (דיון (עבודה ארצי) 01-1318/שם יצחק עטיה - המוסד לביטוח לאומי, טו(1) 060 ((1983).
...
עיקר טענות הצדדים
במסגרת הודעת הערעור טענה המערערת כי הוועדה לא בחנה את ליקוייה הרפואיים במצטבר ולו הייתה עושה כן, הייתה מגיעה למסקנה כי איבדה את כושרה להשתכר לכל הפחות באופן חלקי, מאחר שליקוייה טומנים בחובם מגבלה תפקודית ובשים לב לכך שהמערערת מתקשה לתפקד עם קהל או צוות עבודה.
המשיב טוען כי דין הערעור להידחות מאחר שהוועדה הסבירה את החלטתה באופן המאפשר להתחקות אחר הלך מחשבתה, שקלה את מכלול ליקוייה הרפואיים של המערערת, נתוניה האישיים במישור התעסוקתי, השכלתה וגילה הצעיר והגיעה למסקנה שהמערערת לא איבדה כדי 50% מכושרה להשתכר.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל בחומר המונח בפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתב ובעל פה, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.
אשר על כן, ההחלטה עומדת בחובת ההנמקה הנדרשת מוועדת אי כושר כפי שנקבע בעניין מוהרה ובעניין אופנר )בר"ע (ארצי) 39263-03-15 אופנר נ' המוסד לביטוח לאומי (6.7.2016) ודין הערעור להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור להידחות.