מבוא – לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) שהיתכנסה ביום 22.3.2023 מכוח פסק דין (להלן: "הוועדה"), וקבעה למערער נכות משוקללת בשיעור 9.75% החל מיום 28.12.2020.
ביום 17.11.2022 ניתן פסק דין בהסכמה, כדלקמן (להלן: "פסק הדין"): "ניתן תוקף של פסק-דין להסכמת הצדדים לפיה עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (ענף נפגעי עבודה) בהרכבה מיום 4.11.21. הוועדה תזמן את המערער לדיון בפניה, באמצעות ב"כ, ותאפשר לו לטעון. הוועדה תשקול קביעתה בנוגע להחמרת מצבו של המערער בעקבות פגיעה מיום 6.8.15. הוועדה תשקול מחדש את קביעתה לפיה הנכות שנקבעה טרם הליך ההחמרה בהחלטת הוועדה הרפואית מיום 28.2.16 מתייחסת לפגיעה בשתי הידיים – כל זאת בין השאר בהיתחשב בכך שהממצאים הקליניים המתועדים בפרוטוקול הוועדה מיום 28.2.16 מלמדים לכאורה על נכות ביד ימין בלבד, כמו גם בהיתחשב בכך שפריט הליקוי שיושם בהחלטה מיום 28.2.16 מתאים לקביעת נכות בגין ליקוי ביד אחת בלבד שכן באותו פריט ליקוי מפורטים אחוזי נכות נפרדים בשיעור 10% לכל אחת מהידיים לפי פריט ליקוי 31(4)(א)(2)). החלטת הוועדה תהיה מפורטת ומנומקת".
ביום 22.3.2023 היתכנסה הוועדה מכוח פסק הדין, ולאחר ששמעה טענות ב"כ המערער, סיכמה את החלטתה במילים הבאות:
החלטה זו של הוועדה היא מושא העירעור שלפני.
...
המשיב טוען, כך: הועדה יישמה את הוראות פסק הדין, ודין הערעור להידחות; הועדה התייחסה לנדרש ממנה בהתאם לפסק הדין, תוך שהיא מציינת כי על פי הממצאים המפורטים בפרוטוקול הועדה מיום 28.2.2016, היה מקום לקבוע למערער נכות בשיעור של 5% בגין כל יד. מכאן, שהנכות הנכונה היתה צריכה להיות 9.75%, ולא 10% כפי שנקבע בעבר; בכך מילאה הועדה אחר הוראות פסק הדין; יש לדחות את הטענה בדבר הפחתת הנכות ביד ימין, או הטענה כי מדובר בנכות חלוטה, שכן בפרוטוקול הדיון בשנת 2016 לא נרשם כי הנכות מוענקת בגין אחת הידיים; הועדה הבהירה נושא זה, ומדובר בקביעה רפואית שבית הדין אינו אמור להתערב בה.
בדיון שהתקיים ביום 27.9.2023 בפני כב' הרשם טארק חסנין חזרו הצדדים על עיקר טיעוניהם בהודעת הערעור וכתב התשובה.
לגופו של עניין – לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר שבתיק, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הערעור להתקבל, ואני מורה כי עניינו של המערער יוחזר לועדה רפואית לעררים בהרכב אחר.
אני דוחה את טענת המשיב כי ההחלטה משנת 2016 אינה יכולה להיות חלוטה, בהיבט של קביעת נכות דווקא לגבי יד ימין, ובהיעדר קביעה ברורה ומפורשת בפרוטוקול כי הנכות ניתנה אך ורק ליד ימין.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל, כדלקמן: עניינו של המערער יוחזר לועדה רפואית לעררים (ענף נפגעי עבודה), בהרכב אחר, על מנת לדון בערר המערער מראשיתו; פרוטוקולים קודמים של הועדה נשוא ההליך, פסק הדין מיום 17.11.2022 וכן פסק דין זה, לא יונחו בפני הועדה לעררים בהרכבה החדש; המערער ובא-כוחו יוזמנו להופיע בפני הועדה ויתאפשר להם לטעון בפניה; החלטת הועדה תהא מפורטת ומנומקת.