מבוא – לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 4.5.2023, אשר דחתה ערר המערער וקבעה כי אין החמרה במצבו הרפואי.
טענות הצדדים – המערער טוען, כך: הוועדה לא התייחסה בהחלטתה לכל למסמכים הרפואיים ולבדיקות שמיעה רבות שהונחו בפניה; בפני הוועדה הונחו סיכומי ביקור אצל מומחים לא.א.ג. מהם עולה כי הוא ביצע בדיקות שמיעה רבות עוד משנת 2014, ושמצביעות על ירידה בשמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק בעבודתו; גם מכתבה מיום 18.11.2022 של המומחית לא.א.ג. ד"ר עירית דואק מצביע על ירידה משמעותית בשמיעתו, וכך גם בדיקת שמיעה מיום 30.5.2021 שמוזכרת אף היא במכתבה של ד"ר דואק; מדובר בבדיקות שמצביעות על מצבו הרפואי האמתי, והן נערכו בסמוך למועד שבו הוא נחשף לרעש בעבודתו; יש להשוות את מצבו בבדיקות אלה לבדיקת BERA שבוצעה בשנת 2019, שקרובה יותר לתאריך פרישתו מהעבודה; טעתה הוועדה כשהתייחסה בבדיקת BERA לסף נקישה, כשבדיקה זו בודקת טינטון ולא סף שמיעה; הוועדה בחרה להעדיף את תוצאות בדיקת השמיעה שהוא ביצע ביום 24.5.2022 ולא ביום 28.8.2021, על אף שעמדו בפניה מסמכים רפואיים רבים המעידים על החמרה מהותית בשמיעה, ומבלי להסביר כלל מדוע היא בחרה לעשות כן – במיוחד כשישנו שוני בין הבדיקות; שגתה הוועדה בקובעה כי ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש לא יכול להחמיר לאחר הפסקת החשיפה לרעש, ומדובר בקביעה לא מנומקת, שלא ברור הבסיס לה.
המשיב טען, כך: החלטת הוועדה הנה ברורה ונהירה; הוועדה ערכה דיון מעמיק בבדיקות השמיעה וקבעה כי לא חלה החמרה במצב שמיעתו של המערער, וגם מי שאינו רופא יכול להבינה; לא נפלה כל טעות משפטית בפעולת הוועדה, החלטתה מפורטת ומנומקת וניתן בקלות להיתחקות אחר הלך מחשבתה; יש לדחות את טענת המערער כי הוועדה היתה חייבת להסתמך על בדיקת שמיעה משנת 2019; מדובר בשקול דעת רפואי של הוועדה, וגם אין זה הגיוני בתביעת החמרה משנת 2022 לידון בבדיקת שמיעה משנת 2019; המערער ממילא הפסיק עבודתו וכך גם הפסיק להיות חשוף לרעש מזיק, כבר בשנת 2014; הפסקת העבודה משמעותה הפסקת החשיפה לרעש מזיק, ואינה יכולה לתמוך בהחמרת מצב בתקופה מאוחרת לכך.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, פרוטוקול הועדה ובמסמכים הרפואיים ובטענות שהועלו בדיון, אני קובע כי דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן.
לסיכום – החלטת הועדה מבוססת על הנמקה ברורה ועל שיקולים רפואיים-מקצועיים, והיא מצויה בגדר מתחם הסבירות.
על כן, דין הערעור להידחות.