לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי פעולות איבה) מיום 29.7.2022, שקבעה כי לא חלה החמרה במצבה הנפשי של המערערת (להלן – החלטת הועדה).
על החלטה זו הוגש ערר וביום 19.2.2021 דחתה ועדה רפואית לעררים את הערר וקבעה כי אין שינוי בדרגת הנכות היציבה של המערערת.
בעקבות פסק הדין המחזיר השני, ביום 29.7.2022 היתכנסה הועדה הרפואית לעררים ושמעה את תלונות המערערת ובא כוחה כדלקמן:
"חזרנו מכח פס"ד בתחום הנפשי. מוכרת למח' הפסיכיאטרית גם מפגיעות נוספות. פעמיים בהליך החמרה. מבקשים להתייחס לטפול התרופתי שהוחלף לסימבלטה וכן במסמכים מ- 8/21 ו-3/22 יש החמרה בעיניין הזה ומינון של סימבלטה מדובר על החלפת טפול תרופתי. סבורים שיש מקום להעלות את נכותה בשל ההחמרה במצבה. נקבעו לה בעבר 5%. המסמך בעבר לא היה רלוואנטי – כעת חזרנו כי יש שינוי בתרופה. מינון וסוג הטיפול הם אינדיקאציה מלבד הבדיקה הקלינית."
במסקנותיה וסיכומה קבעה הועדה כך:
"הועדה היתכנסה מתוקף פס"ד הקשיבה לב"כ התובע שבה ועיינה בפס"ד במסמך שבקש בית הדין להתייחס, לפיו לאור תופעות הלוואי לאקסל במינון גבוה יוחלף הטיפול לסימבלטה.
כאמור בפסק הדין המחזיר השני, הועדה נדרשה לעיין בשנית במסמך של ד"ר נוישטטר מיום 18.1.2021 ולאמור בו בדבר החלפת הטיפול התרופתי והעלאת המינון, ולבחון האם יש בכך כדי לשנות מהחלטתה בדבר החמרה במצבה הנפשי של המערערת.
במסקנותיה וסיכומה קבעה הועדה כי:
"הועדה היתכנסה מתוקף פס"ד הקשיבה לב"כ התובע שבה ועיינה בפס"ד במסמך שבקש בית הדין להתייחס. לפיו לאור תופעות הלוואי לאקסל במינון גבוה יוחלף הטיפול לסימבלטה. לדעת הוועדה החלפת התרופה לא מעידה על חומרת המצב במקרה זה. שתי התרופות נחשבות יעילות באותה המידה. גם המינון הגבוה המוזכר במסמך במקרה הזה לא מעיד על החמרה, מינון של 50 מ"ג לא נחשב מינון טפולי משתמשים בו רק בשבוע ראשון של הטיפול בתרופה על מנת להקטין סיכון לתופעות לוואי. מינון גבוה יותר ככל הנראה 100 מ"ג לא נחשב מינון גבוה שמינונה המאקסימאלי הוא 200 מ"ג. לאור האמור לעיל הועדה דוחה את הערר."
לצורך השלמת התמונה יצוין במסמך הרפואי מיום 18.1.2021, אליו התבקשה הוועדה להתייחס, נכתב כדלקמן:
"מפגש טלפוני. תושבת יבול שבמועצה האזורית אשכול שבעוטף עזה. בשנת 2017 נפל טיל גראד בחצר ביתה. במכתב ממרכז חוסן תואר כי ממעטת בנסיעות מחוץ לביתה, נמנעת מיציאה לאירועים חברתיים, חווה דריכות מתמדת, ישנן מחשבות קטסטרופאליות וחרדה לבני משפחתה. קיבלה טפול פסיכולוגי למשך מס' חודשים באופקים ולאחר מכן במרכז חוסן במועצה האזורית אשכול. היתה גם בקבוצה טיפולית של "עזרה למרפא" בשדרות לנשים המתמודדות עם פיברומיאלגיה.
...
זאת ועוד, הוועדה הוסיפה וקבעה, כי גם מינון גבוה יותר של 100 מ"ג, אינו נחשב מינון גבוה, שכן מינונה המקסימלי של התרופה הוא 200 מ"ג. אינני מקבל את טענת המערערת כי הוועדה קבעה קביעה עובדתית שאינה רלבנטית עת היא התייחסה למינון בשיעור 50 מ"ג, שכן כמפורט לעיל הוועדה לא הסתפקה בקביעה זו, והמשיכה וקבעה כי גם המינון הגבוה אותו נטלה המערערת קודם לכן, ככל הנראה 100 מ"ג, אינו מעיד על החמרה במצב הרפואי.
מכל מקום, במסגרת פסק הדין המחזיר לא נדרשה הוועדה להתייחס למסמך של ד"ר בן ציון, כך שממילא לא נפל פגם בהחלטת הוועדה בעניין זה.
אשר לטיעוני המערערת כי הוועדה התעלמה מכלל הבדיקות, הטיפולים והפגישות בתחום הפסיכיאטרי, לרבות המסמך של ד"ר נוישטטר מיום 9.8.2021, כמו גם טענותיה באשר לפריט הליקוי – דין טענות אלה להידחות, שכן הוועדה כלל לא נדרשה להתייחס לעניינים אלה במסגרת פסק הדין המחזיר.
לאור כל המפורט לעיל, הערעור נדחה.